Bojenje plave kose kod kuće: Trikovi uz koje više neće biti žutih tonova

Lijepa i njegovana plava kosa vjerojatno nikad neće izaći iz mode, a ako plava nije tvoja prirodna boja, sigurno je da ćeš se kad-tad odlučiti za eksperimentiranje s nekom od njenih mnogobrojnih nijansi. Bojenje kose kod kuće zvuči super-zgodno, pogotovo u uvjetima pandemije, ali prelazak u plavuše često nije jednostavan i može predstavljati veliki izazov. Ipak, uz dobre savjete i naravno, dobre proizvode, crnu, smeđu ili crvenu kosu moći ćeš „pretvoriti“ u plavu i to bez odlaska u salon!

Bojenje plave kose kod kuće: Trikovi uz koje više neće biti žutih tonova

Što moraš znati prije nego što započneš proces?

Generalno, kod kuće ćeš postići najbolji rezultat ako svoju prirodnu boju želiš posvijetliti za dvije, najviše tri nijanse. Imaj na umu da boja neće nužno ispasti kao ona s kutije, zato je bolje ne gledati sliku, već na samom pakiranju potražiti prikaz očekivanog efekta bojenja u odnosu na nijansu svoje prirodne boje kose kako bi izbjegla neželjene žute i narančaste tonove. Osim toga, možeš se fokusirati i na oznake s pakiranja.

Najbolja nijansa plave za tvoj podton kose

Ali kako u moru plavih izabrati onu koja će najbolje pristajati tvom podtonu? Izbor se može učiniti nemogućim, zato bi trebala znati sljedeće:

*Ako je tvoj podton hladan, onda su za tebe optimalne pepeljaste i hladne nijanse plave.

*Ako imaš toplije tonove, onda bi tvoj izbor trebale biti bogatije, toplije plave.

Kako izabrati “onu pravu”?

Bojenje plave kose kod kuće Trikovi uz koje više neće biti žutih tonova

Prilikom kupovine boje uvijek gledaj broj koji piše na pakiranju. Prva znamenka označava nijansu, a druga tonove (između njih se najčešće nalazi točka, eventualno crtica). Ove brojke ti mogu pomoći da izbjegneš žutilo koje se javlja nakon bojenja.

Nijanse plavih boja:

6 – tamno plava (iako šestica spada u grupu plavih, ona je zapravo srednje smeđa); 7 – srednje plava; 8 – svijetlo plava; 9, 10, u pitanju su najsvjetlije plave i posebno plave.

Tonovi za plavu kosu:

Ton je ključan prilikom izbora plave, jer o njemu ovisi hoće li boja biti bež, pepeljasta, žuta, bijela ili bisernog tona. Zato su i ovdje važni brojevi: 0 – prirodan; 1 – pepeljast; 2 – violet; 3 – zlatan; 4 – bakreni; 5 – crveni; 6 – mahagonij; 7 – duhan; 8 – biserni i 9 – bež.

Kako postati plava bez žutih tonova?

Kad si izabrala svoju savršenu nijansu plave, vrijeme je da se baciš na posao. Vodi računa i prati upute s pakiranja i ne zaboravi da će u kućnim uvjetima najbolje efekte dati posvjetljivanje kose za dvije do tri nijanse. Uvijek čuvaj jednu rezervnu boju kod kuće kako bi u svakom trenu mogla premazati korijen kad izrast postane upadljiv.

Za sjajnu, njegovanu i predivnu plavu kosu koja optimalno zadržava boju, prekriva sijede i do 100% neutralizira žute i narančaste tonove, preporučamo ti L’Oreal Excellence Cool Creme dugotrajne boje za kosu obogaćene Pro-Keratinom koje njeguju i štite vašu kosu.

Još jedno odlično rješenje za bojenje plave kose su nove L’Oreal Paris Préférence Cool Blondes nijanse za jedinstven izgled kao iz salona! Prozračna gel formula daje sofisticiranu i dugotrajnu plavu nijansu s hladnim odsjajima, i također, optimalno pokriva sijede i neutralizira žute i narančaste tonove.

Ljubičasta pobjeđuje žute i bakrene tonove

Kad jednom postaneš plavuša, posao tu ne završava. Plava kosa zahtijeva posebnu i jaku njegu i zato ćeš morati uvesti par novina u svoju rutinu. Umjesto uobičajenog, počni koristiti ljubičasti šampon i balzam kako bi temeljito čistila, održavala i njegovala svoju „novu“ plavu kosu.

Bojenje plave kose kod kuće: Trikovi uz koje više neće biti žutih tonova

Inspiracija za kreiranje ljubičastog šampona, proizašla je iz teorije boja. Kad se boje nalaze jedna nasuprot druge u tzv. kotaču boja, one su komplementarne, što znači da međusobno djeluju neutralizirajuće. Upravo je to situacija s ljubičastom i žutom i zato ti je za njegu plave kose neophodan L’Oreal Paris Elseve Color Vive Purple Shampoo. Njegova njegujuća formula neutralizira neželjene žute tonove, narančaste i bakrene nijanse na plavoj, sivoj, sijedoj i kosi s pramenovima, i to već nakon prvog pranja.

Izbjegavaj peglu za kosu, fen, figaro…

Pretjerana toplina može uništiti vlasi, a to je posebno vidljivo na plavoj kosi. Izbjegavaj prečesto „peglanje“, ispravljanje i feniranje na visokim temperaturama. Pažljivo češljaj kosu kako bi se manje „trgala“ i jednom tjedno apliciraj masku.

Uporaba hidrogena

Za bojenje kose kod kuće, koristi hidrogen koji se isključivo nalazi u pakiranju boje za kosu, u skladu s navedenim uputama za uporabu.

Blajh može, ali… Postoji i bolje rješenje!

Klasično bojenje u plavo često podrazumijeva i korištenje blajha. On ima za cilj posvijetliti kosu prije nego što na nju apliciramo plavu boju. Što je prirodna boja kose tamnija, bit će potrebno više seansi za postizanje željenog efekta. Pravilno rukovanje blajhom u situacijama kad kosa nije previše tamna, apsolutno je dozvoljeno i u kućnim uvjetima, naravno, ako se pridržavaš uputa.

Ako se bojiš koristiti blajh izvan frizerskog salona, a želiš drastičnu promjenu i voljela bi od izrazite brinete postati platinasta plavuša, isprobaj L’Oreal Paris Préférence Bleach 9L, nijansu koja može posvijetliti kosu čak do devet tonova!

Izaberi najbolje za svoju kosu, jer ti to zaslužuješ!

Pročitaj još: Reci zbogom ispucalim vrhovima i slamnatoj kosi

Za ovaj izgled preporučujemo

 • L’Oréal Paris Excellence Cool Creme Ultra Ash Light Blonde 8.11

  Naručite odmah
 • L’Oréal Paris Préférence Cool Blondes Siberia 9.12

  Naručite odmah
 • L’Oréal Paris Préférence Cool Blondes Alaska 8.12

  Naručite odmah
 • L’Oréal Paris Elseve Color-Vive Purple Shampoo Anti Yellow & Orange Effect

  Naručite odmah

Povezane teme: stil, frizura , L'Oréal Paris, kosa, duga kosa, njega kose, Loreal hair, bojenje plave kose, bojenje kose

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Hijaluronska kiselina moćni sastojak koji će pomoći tvojoj koži i kosi u pravilnoj hidrataciji!

Hijaluronska kiselina jedan je od najpopularnijih sastojaka za njegu kože i zlatni standard kad je riječ o anti-agingu...