Kako se našminkati uz neobičnu boju kose - 2.Dio

Plava kosa – svijetle, tamne i metalik nijanse

Baš kao i ružičaste nijanse kose, (doslovno) plava kosa ima gomilu svojih poklonika među najvećim zvijezdama Hollywooda pa nije čudno što je ova boja kose toliko popularna. Nekada rezervirana isključivo za Marge Simpson, plava kosa danas je znak slobodnog duha i želje za odmakom od društvenih normi. Plavušama će najbolje stajati svjetlije, nježno plave i metalik nijanse, dok će brinetama najbolje pristajati kobalt plava nijansa. 

 

Make-up uz plavu kosu

Budi jako pažljiva s make-upom za plavu kosu. Kada je u pitanju sjenilo za oči, drži se neutralnih, zemljano-brončanih tonova s kojima ćeš, uz malu pomoć crne olovke za oči, postići smokey eye efekt. Izbjegavaj jako konturiranje, već samo nanesi malo bronzera na jagodice. Za dnevnu varijantu nanesi neutralni nude ruž, a za večernji look slobodno eksperimentiraj s neobičnim tamno plavim, sivim i crnim nijansama. 

Zelena kosa za najhrabrije 

Nekada je zelena kosa bila noćna mora svih izblajhanih plavuša jer je u dodiru s bazenom savršeno plava kosa postajala zelena i nije joj bilo pomoći. Danas, žene namjerno boje kosu u zelene nijanse. Na brinetama će zelene nijanse izgledati prirodnije nego na plavušama, kojima će biti dovoljan tek poneki zeleni pramen kako bi privukle pažnju.

 

Make-up uz zelenu kosu

Uz zelene nijanse kose koristi isključivo prirodne nijanse na očima. Pravi izbor su smeđe, zlatne i nježno crvene nijanse. Ako našminkaš oči neprirodnim i jakim bojama, izgledat ćeš kao da si izašla iz SF filma, što nikako ne želiš. Kada je u pitanju ruž za usne, bilo koja crvena nijansa savršeno će se uklopiti sa zelenom kosom. 

Srebrne nijanse kao hommage sijedoj kosi

Sijede su in! Nijansa koje su se žene nekada sramile, sada je jedna od najpopularnijih na svijetu i milenijalci je obožavaju. Jednako dobro pristaje i plavušama i brinetama, nije pretjerano upadljiva, a dat će ti eleganciju kakvu je teško postići s drugim bojama kose. Srebrne nijanse kose toliko su popularne da neki modni stručnjaci tvrde da je srebrna nova plava!

 

Make-up uz srebrnu kosu

Uz srebrne nijanse slobodno naglasi lice. Od očiju, trepavica i obrva pa do ruža, pusti mašti na volju i našminkaj se kao da je večer. Ako našminkaš lice nude i neutralnim nijansama, previše će se stopiti s kosom i nećeš dobiti onaj wow efekt koji želiš. Što se tiče boja, nema pravila – koristi make-up nijanse koje god poželiš, samo je važno da budu jake i upečatljive.

Bonus savjet:

Sve boje make-up linije Colorista možeš miješati kako bi dobila efekt duginih boja. Naravno, uz ovakvu kosu, make-up mora biti vrlo decentan. I ne zaboravi, Colorista boje nestaju nakon samo jednog pranja pa se nemoj bojati eksperimentirati!

Pročitaj još: Kako se našminkati uz neobičnu boju kose - 1.Dio

Za ovaj izgled preporučujemo

 • L'Oréal Paris Colorista Hair Makeup Millenial Pink

  Naručite odmah
 • L'Oréal Paris Colorista Hair Makeup Rose Gold

  Naručite odmah
 • L'Oréal Paris Colorista Hair Makeup Dirty Pink

  Naručite odmah
 • L'Oréal Paris Colorista Hair Makeup Purple

  Naručite odmah
 • L'Oréal Paris Colorista Hair Makeup Pastel Blue

  Naručite odmah
 • L'Oréal Paris Colorista Hair Makeup Green

  Naručite odmah
 • L'Oréal Paris Colorista Hair Makeup Grey

  Naručite odmah
 • L'Oréal Paris Colorista Hair Makeup Cobalt

  Naručite odmah

Povezane teme: šminka, trend , L'Oréal Paris, kosa, duga kosa

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Ema i Martina ti predstavljaju snažan makeup look, sve što ti treba su ova 4 proizvoda

Ono što krasi sve žene ovoga svijeta su snaga, hrabrost, ponos, odlučnost i želja za slobodom. Možeš li im to pročitati iz pogleda?...