Ne smiješ bojati kosu sama doma: Imamo rješenje za tebe!

Kad se dogodi da nemamo dovoljno novca za bojanje kod frizera, ili kad su frizerski saloni zatvoreni, kao što je to slučaj u ovoj situaciji u kojoj smo se svi našli, po običaju pokušavamo popraviti stvar na svoju ruku. To uglavnom radimo uporabom boje za kosu. Međutim nerijetko se dogodi da takvim postupkom samo još više pogoršamo izgled.

Ne smiješ bojati kosu sama doma: Imamo rješenje za tebe!

Nevješti pokušaji bojanja kose doma

Nije ni čudo što se mnogi boje isprobati bojanje kose doma, kad uzmemo u obzir, koliko stvari može krenuti po zlu, počevši od odabira boje i njezine nijanse, količine kupljene boje, rađenja smjese za bojanje, pa sve do samog postupka nanošenja boje.

Problemi s odabirom boje za kosu i njezine nijanse

Pogreška koju uglavnom rade oni koji nisu isprobali bojanje doma, je kupovina ili naručivanje malih količina boje za kosu, pa tek na pola postupka bojanja to i shvate. Sve ostaje neujednačeno i još gore nego što je bilo.

Još jedan od čestih problema, jesu problemi u odabiru one prave nijanse boje za kosu. U drogerijama i online stranicama za naručivanje, ogroman je izbor boja za kosu. Ako nikada do sada nisi isprobala bojanje kose doma, onda ćeš najvjerojatnije odabrati nijansu boje, tako što ćeš gledati koja ti se boja najviše sviđa na pakiranju, ili koja ti se čini najsličnija tvojoj trenutnoj boji kose. Međutim, to je najčešća početnička pogreška koju možeš napraviti!

Ne smiješ bojati kosu sama doma: Imamo rješenje za tebe!

Često, nije moguće da se ta nijansa s pakiranja koju si izabrala uopće primi na tvoju kosu. Razlog tome je što boja za kosu, ovisi o podlozi na koju se nanosi, odnosno ovisi o tvojoj prirodnoj boji kose i pigmentima koji u njoj prevladavaju.

Ako pokušavaš izvući neku drugu boju s pakiranja na već ranije bojanoj kosi, rijetko ćeš to uspjeti, jer dolazi do različitih kemijskih procesa u tijeku bojanja koji to ne dozvoljavaju.

Problemi s pripravkom smjese za bojanje

Kao što znaš, uz boju se obično dobiva i hidrogen, koji je neophodan za bojanje kose. Njega, u prodaji možeš pronaći i odvojeno, u obliku kreme, gela ili tekućine, te je preporučljivo pripaziti i odabrati pravi, ovisno o tome kakvu gustoću i teksturu ukupne smjese želiš postići. Jer uostalom, ako njega nema, boja se neće razviti i bojanje kose neće imati nikakav učinak.

Ne smiješ bojati kosu sama doma: Imamo rješenje za tebe!

Prilikom miješanja hidrogena i boje, moraš paziti kako ti grudice ne bi ostale u smjesi.

Po pitanju hidrogena, sad kad si odabrala onaj koji si željela, moraš pripaziti i na postotak hidrogena koji ćeš staviti u smjesu. Ako pretjeraš s količinom hidrogena, riskiraš potpuno uništiti svoju kosu i doživjeti kemijsko šišanje. Stoga za svjetlije i plave nijanse biraj hidrogen od 9% do 12%, a za tamnije nijanse biraj onaj od 6%.

Problemi s nanošenjem boje za kosu

Ako si uspjela uspješno izbjeći sve prethodno spomenute situacije, sad dolazi onaj najbitniji dio, gdje trebaš biti najvještija i najpreciznija - nanošenje same boje za kosu.

Najčešći problemi nanošenja boje za kosu vezani su za ostatke boje na koži, pogotovo na čelu, koji se teško skidaju; prolijevanje i kapanje boje na sve strane; neravnomjerno nanošenje boje po kosi, ili preskakanje dijelova kose otraga koje ne vidimo; zaboravljanje uporabe rukavica prilikom bojanja i pranja kose; ostavljanje boje na kosi dulje od 45 minuta; neuspjelo bojanje potiljka; loše ispiranje kose poslije bojanja i još mnoge druge.

Ne smiješ bojati kosu sama doma Imamo rješenje za tebe!

Ako ti sve ovo djeluje previše komplicirano, nezgodno i nemaš hrabrosti isprobati ovako nešto doma i želiš pričekati ponovno otvorenje svog najdražeg salona, onda te u potpunosti razumijemo.

Baš zato nam je drago što postoji i proizvod za nekoga tko nije vješt u bojanju kose doma i koji će nam makar i privremeno olakšati sve muke s dosadnim izrastom od bojanja i dosadnim sijedima. Radi se o Magic Retouch, spreju za prekrivanje izrasta i sijedih.

L'Oréal Paris Magic Retouch Root Concealer sprej

Ovaj sprej za kosu, idealno prekriva sijedi korijen kose i izrasta, tako što se momentalno stapa s prirodnom bojom kose. Odgovara i bojanoj i nebojanoj kosi i pruža joj prirodan i osvježen izgled. Magic Retouch sprej je izuzetno jednostavan za korištenje i brzo prekriva željeni dio kose, što može sjajno poslužiti ako ga naneseš tik prije nekog video call-a ili online druženja s osobama koje dugo nisi vidjela.

Formula ovog spreja pruža privremeni rezultat, koji će se zadržati na kosi sve do sljedećeg pranja kose, ali je zato kreirana za sve tipove kose i jedno pakiranje ovog spreja može se koristiti i do 25 puta po potrebi.

Dobro ga promućkaj prije uporabe i nanesi malu količinu spreja na suhu i već oblikovanu kosu (ili frizuru po želji), tako što ćeš bočicu postaviti na 10 do 15 cm od kose. Za samo 3 sekunde vidjet ćeš magični učinak ovog spreja, kojem je potrebna samo minuta kako bi se osušio.

Kao što vidiš uvijek može lakše i jednostavnije nego što ti se čini.

Kakva su tvoja iskustva s bojanjem kose doma? Piši nam u komentarima!

Pročitaj još: Siva kosa: kako se našminkati uz ovaj neobični trend

Za ovaj izgled preporučujemo

 • L'Oréal Paris Magic Retouch Mahagony Brown

  Naručite odmah
 • L'Oréal Paris Magic Retouch Brown

  Naručite odmah
 • L'Oréal Paris Magic Retouch Dark Blond

  Naručite odmah
 • L'Oréal Paris Magic Retouch Dark Brown

  Naručite odmah
 • L'Oréal Paris Magic Retouch Golden Brown

  Naručite odmah
 • L'Oréal Paris Magic Retouch Le Brun

  Naručite odmah
 • L'Oréal Paris Magic Retouch Light Blond

  Naručite odmah
 • L'Oréal Paris Magic Retouch Medium Iced Brown

  Naručite odmah

Povezane teme: šminka, njega , trend , L'Oréal Paris, kosa, duga kosa, njega kose, makeup, Loreal Paris, Magic Retouch

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Parfemi koje ćeš željeti nositi uvijek i svuda!

Parfemi bude maštu, pojačavaju endorfine i omogućavaju da svaku situaciju pretvoriš u putovanje koje se ne zaboravlja. Ovi su parfemi koje ćeš željeti...