Šampon za suho pranje kose: kako ga koristiti?

Šampon za suho pranje kose: kako ga koristiti?

Šampon za suho pranje kose štedi vrijeme i energiju i definitivno je najbolji saveznik aktivnih ljudi, onih koji redovito treniraju ili su često na putovanjima. Samo nekoliko minuta i par prskanja sprejom bit će dovoljni da masna i teška kosa povrati čistoću, svježinu, ugodan miris i naravno, volumen! Ovaj šampon je nešto kao “prva pomoć” u torbi, pogotovo kad dobiješ iznenadni poziv za izlazak ili sastanak. Upravo to objašnjava njegovu popularnost i rasprostranjenost, a da bi dao optimalne rezultate neophodno je pridržavati se određenih pravila prilikom korištenja.

Najpravilniji način nanošenja šampona za suho pranje kose

Razdjeli kosu na pramenove (otprilike na 5cm) kako bi ravnomjerno nanijela prah. Važno je šampon nanijeti što bliže korijenu. Pomoću šnale za kosu možeš olakšati taj proces.

Prije nego što započneš “suho pranje” (prskanje), budi sigurna da je rastojanje između spreja i korijena kose minimum 15 cm. Tako ćeš izbjeći gomilanje proizvoda na jednom mjestu i neugodne bijele tragove. Ostavi ga da djeluje nekih 10-ak minuta, i zapamti, što dulje ostane na glavi - to bolje! Šampon će imati vremena da ispuni svoju primarnu namjenu, tj. da apsorbira višak masnoće.

Šampon za suho pranje kose: kako ga koristiti?

Vrhovima prstiju nježno izmasiraj vlasište, a potom dobro raščešljaj kosu kako bi se prah s korijena prenio na ostatak kose. Tako ćeš ukloniti i višak preparata s vlasi. Ako si u potrazi za proizvodom koji ne ostavlja vidljive bijele tragove i magično osvježava u trenu, preporučamo ti L'Oreal Paris Magic Shampoo.

Najbolje vrijeme za uporabu suhog šampona

Poslije klasičnog pranja regularnim šamponima i vodom, kosa trenutačno postaje svježa i bujna, ali već sljedećeg dana, posebice nakon treninga, može početi da izgleda pomalo masno i “teško”. Upravo tada na scenu stupa suhi šampon. Njegov puderast finiš, ima moć da osim viška sebuma, izvlači neugodne mirise, pa čak i višak vlage.

Interesantno je da se šampon za suho pranje može nanijeti i na svježe opranu kosu kako bi potpomogao dodavanju teksture i volumena.

Količina je važna – izbjegni uobičajene greške!

Glavno pravilo glasi - nema pretjerivanja! Postići ćeš jači učinak ako postepeno dodaješ manje količine šampona, umjesto da automatski apliciraš ogromnu količinu proizvoda.

Ne zaboravi da je ovo preparat za brzopotezno rješavanje problema. Učinit će da kosa trenutačno zablista, a ujedno će odložiti pranje za dan, eventualno dva. To ipak ne znači da bi trebalo koristiti ga svakodnevno, već zaista u onim kriznim situacijama ili između dva regularna pranja.

Nije na odmet napomenuti da se, baš kao što mu i samo ime kaže, šampon za suho pranje kose uvijek nanosi, samo i isključivo na suhu kosu!

Jesi li već koristila šampon za suho pranje kose? Podijeli s nama u komentarima!

Pročitaj još: Oporavak kose: ulja i maske za kosu koja čine čuda

Za ovaj izgled preporučujemo

 • L'Oreal Paris Magic Shampoo Fresh Crush

  Naručite odmah
 • L'Oreal Paris Magic Shampoo Rose Tonic

  Naručite odmah
 • L'Oreal Paris Magic Shampoo Sweet Fusion

  Naručite odmah
 • L'Oreal Paris Magic Shampoo Citrus Wave

  Naručite odmah
 • L'Oreal Paris Magic Shampoo Vegetal Boost

Povezane teme: njega , kosa, duga kosa, njega kose, Loreal Paris, Loreal hair

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Ove boje za kosu će biti pravi HIT u 2022. godini!

Ako razmišljaš o promjeni svog izgleda, predlažemo da razmisliš o novim bojama za kosu, koje će biti HIT tijekom cijele godine...