Zaboravi na nadogradnju: savjeti za brži rast kose

Ako i ti imaš dojam da ti kosa nikada neće dostići željenu dužinu i uz sve moguće maske za kosu koje možeš napraviti sama doma, nisi jedina. Mnoge muku muče sa sporim rastom kose, pa zbog toga ne uspijevaju popratiti aktuelne trendove boho pletenica i valova u kosi ili se pak odluče za nadogradnju kose, koja često izgleda neprirodno. Međutim, moguće je ubrzati njezin rast i na puno lakši način. Sljedeći savjeti za brži rast kose ne samo da će stimulirati rast tvoje kose, već će je i učiniti zdravijom, jačom i dužom. Nikakva nadogradnja ti neće biti potrebna.

Rast kose

Kosa prosječno poraste pola milimetra dnevno, ali na njezin rast mogu utjecati i genetika, zdravlje kože glave, razni vanjski utjecaji, kao i način na koji je tretiramo. Kosu oštećujemo svakodnevnim stiliziranjem, bilo da je u pitanju fen, presa za kosu ili čak i najobičnije vezanje repa. Naravno, najviše oštećenja može se vidjeti na obojanoj kosi blajhom koja podsjeća na slamu, ako nije adekvatno njegovana. Svi ovi razlozi ne utječu samo na zdravlje i na izgled kose, već i na njezin rast, pa zato zdrava i njegovana kosa brže raste od suhe i oštećene kose.

Savjet 1: Koristi obnavljajući šampon i balzam

Ako si se pronašla u ovom svakodnevnom stiliziranju kose i tek sad si svjesna koliko su i te male sitnice utjecale na to da ona nikako ne naraste onoliko koliko si željela, šampon je sljedeća stavka na koju trebaš obratiti pozornost.

Zaboravi na nadogradnju: savjeti za brži rast kose

Ako želiš oporaviti svoju oštećenu kosu i imati dugu, jaku i zdravu kosu uvijek biraj obnavljajuće šampone koji sadrže njegujuće formule koji će ujedno i nahraniti, ojačati i obnoviti tvoju kosu. Oni obično sadrže kvalitetne sastojke, poput biljnog keratina, vitamina i ricinusovog ulja. Obnavljajući šampon će još bolje djelovati u kombinaciji s balzamom za kosu a i raščešljavanje će ti biti lakše.

Savjet 2: Obrati pozornost na prehranu

Raznolika prehrana je put do zdravlja čitavog organizma, pa i tvoje kose. Kao što je dobra i kvalitetna prehrana važna za izgled tvog tijela, tako je važno i za prehranu korijena dlake kose, odnosno folikula dlake. Uz uporabu odgovarajućih vitamina i minerala moguće je stimulirati rast kose, a posebno s hranom bogatom omega 3 masnim kiselinama, željezom, cinkom i selenom, poput morskih plodova, avokada, špinata, kakaa, crvenog mesa i mnogih drugih namirnica.

Savjet 3: Masiraj kožu glave tijekom pranja

Mnogima je u frizerskim salonima omiljeni dio sređivanja kose baš ova masaža glave u kojoj se opuste i uživaju prije samog šišanja. Međutim ona se ne obavlja samo radi masaže i užitka, već zato što masaža korijena glave tijekom pranja kose pomaže stimuliranju cirkulacije krvi i samim tim rasta kose. Zato je obavezno da je i ti prakticiraš tijekom pranja kose.

Savjet 4: Koristi maske za kosu

Minimum jednom tjedno je preporučljivo kosu istretirati pomoću maske za kosu, kako bi je revitalizirala i oporavila od svih stiliziranje i vanjskih utjecaja. Preporučujemo ti da biraš maske za kosu koje se koriste protiv pucanja vrhova, kao maske pomoću kojih ćeš lakše raščešljavati kosu i koje će stimulirati njezin rast.

Zaboravi na nadogradnju: savjeti za brži rast kose

Koje si ti trikove prakticirala za brži rast kose? Podijeli s nama u komentarima!

Pročitaj još: Kako nanijeti makeup za kosu

Za ovaj izgled preporučujemo

 • L'Oréal Paris Elseve Dream Long Restoring Shampoo

  Naručite odmah
 • L'Oréal Paris Elseve Dream Long Detangling Conditioner

  Naručite odmah
 • L'Oréal Paris Elseve Dream Long Intense Repairing Mask

  Naručite odmah
 • Vichy Dercos Technique Densi-Solutions Shampooing

  Naručite odmah
 • Kerastas Paris Resistance Bain Extentioniste

  Naručite odmah
 • Kerastas Paris Resistance Serum Extentioniste

  Naručite odmah
 • L'Oréal Professionnel Serié Expert Pro Longer Shampoo

 • Loreal Proffesionnel SE Pro Longer Ends Filler Concentrate

Povezane teme: njega , trend , Vichy, kosa, dnevna njega, noćna njega, L'Oréal Paris, Loreal hair, Pro Longer, Kerastas, SerieEXPERT, Elseve Dream Long

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Novi hairstyle i makeup trendovi koji će vladati ovog ljeta

Hairstyle i makeup trendovi bez kojih nećeš moći zamisliti ovu sezonu. Evo što kažu popularni stilisti, što će biti in ovog ljeta kad su tvoja kosa i ...