Make Up In The City: Šminkanje bez ogledala

Jedan od izazova s kojim se suočavamo tijekom dana je kada u žurbi ne možemo naći ono magično ogledalce, a ne preostaje nam ništa drugo, nego da se našminkamo ili popravimo šminku na slijepo, bez pomoći ogledala.

Najčešće je to situacija u prijevozu, ili kada u žurbi zaboraviš gdje si zaturila ono malo ogledalce. Draga Paula iz Make Up In The City ekipe je ovoga puta morala odgovoriti na ovaj - no mirror makeup izazov, koji joj je Điki postavio i pokazati nam svoje umijeće šminkanja bez ogledala. Pogledaj kako se ona snašla:

Konturiranje lica bez ogledala

Paula je na samom početku imala malu pomoć od Đikija, te je on tako odabrao za nju dvije različite nijanse Maybelline New York Fit Me pudera, uz pomoć kojih je , ona na slijepo pokušala konturirati svoje lice. Prvi Đikijev savjet odnosio se na to gdje se nanosi svjetlija, a gdje tamnija nijansa pudera, kako bi se postigao efekt konturinga.

Primjeni i ti Đikijeve savjete, tako što ćeš točkicama uokviriti lice s vanjske strane, tamnijom nijansom pudera, a i onda povući dvije crte uz pomoć iste nijanse pudera, tik ispod jagodica. Svjetliju nijansu pudera nanesi po sredini nosa, na jagodice, na sredinu čela i malo poviše obrva.

Sada kada si sve točkice i nijanse pudera rasporedila na prava mjesta, došlo je vrijeme za blendanje, naravno uz pomoć beauty blendera, svjetliju nijansu pudera, pa zatim prijeđi na tamniju nijansu. Obavezno izblendaj i vrat, potezima od brade prema dolje, kako ne bi ostao onaj ružni efekt maske.

 

Korektorom prekrij sitne nesavršenosti

Nakon dobrog utapkavanja nijansi pudera, došlo je vrijeme za nanošenje korektora. Paula je Maybelline New York Instant Anti Age Eraser korektor, stavila samo ispod unutarnjeg kuta oka, a onda ga je jagodicama prstiju utapkala preko podočnjaka, a zatim ga je utapkala i s beauty blenderom kako bi se sve to lijepo stopilo.

Sjenilo za oči s kojim imaš najmanje šansi za pogriješiti

Kada nemaš ogledalce pri ruci, najbolje je odabrati neke neutralnije tonove sjenila za oči, kako potencijalne pogreške ne bi bile toliko vidljive. Paula je odabrala Maybelline New York The Nudes paletu sjenila za oči. Najsvjetliju nijansu je stavila na donji dio kapka i to uz pomoć prstiju, a tamniju smeđu nijansu je stavila na sami pregib kapka. Kao što znaš, pregib kapka se lako može napipati, stoga se tu sjenilo i najlakše nanosi bez ogledala.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MAKE💋UP (@_mymakeup__) on

Odaberi jaču nijansu rumenila

Jedan od osnovnih Đikijevih savjeta koji je podijelio s nama, odnosi se na odabir odgovarajuće nijanse rumenila. Njegova preporuka je da biraš jače rumenilo, ali ga nanosi u manjoj količini, odnosno obavezno višak rumenila stresi s kista za rumenilo prije nanošenja. Onda kada ti ogledalo nije pri ruci, dovoljno je samo da se nasmiješ i naneseš ga kružnim pokretima kistom.

Nanošenje ruža bez ogledala

Paula je stavila Color Sensational Made For All ruž, u nijansi 373. Međutim, kako ona ima punija usta, ovaj korak joj je najteže pao. Ako i ti imaš poteškoće s nanošenjem ruža, onda ga prvo nanesi blagim tapkanjem prstima, a zatim probaj ruž laganim pritiskom nanijeti na usne, počev od gornje usne.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maybelline New York (@maybelline) on

Ovaj korak je Pauli najteže pao – nanošenje maskare bez ogledala

Kod ovog koraka, čak je i Điki pokušao nanijeti maskaru bez ogledala. Za ovaj korak odabrali su Maybelline New York The Colossal Platinum Black maskaru. Sigurno će ti njihovi pokušaji izmamiti osmjeh na lice. J

Hoćeš li se pokušati našminkati bez ogledala? Javi nam u komentarima kakvi su tvoji dojmovi o ovom izazovu?

Pogledaj još: Make Up in the City: Šminka za aktivne djevojke

Za ovaj izgled preporučujemo

 • Maybelline New York Fit Me Matte 105

  Naručite odmah
 • Maybelline New York Instant Anti Age Eraser Nude

  Naručite odmah
 • Maybelline New York The Nudes Palette

  Naručite odmah
 • Maybelline New York Fit Me Blush - 40 Peach

  Naručite odmah
 • Maybelline New York Color Sensational Made For All Mauve For Me 373

  Naručite odmah
 • Maybelline New York Colossal Platinum Black

  Naručite odmah
 • Maybelline New York Fit Me Matte 115

Povezane teme: šminka, usne, ruž, poznati, maskara, sjenčanje lica , oči , tekući puder , puder , usne , poznati , mat , Make Up in the City, Paula Sikirić, @paulasik, Maybelline New York

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Znaš li pravu razliku između iluminatora i highlightera?

Prije nego što ti otkrijemo sve benefite highlightera i iluminatora, važno je razriješiti glavni misterij, a to je da ova dva proizvoda nisu isto...