Imate kratke nokte? Napravite talijansku manikuru!

Tamna boja je dobar izbor za kratke nokte pa je ovo vjerovanje primjenljivo i na ovu tehniku. Ipak, za razliku od tradicionalne francuske manikure, ova tehnika nema puno veze s izborom boje laka. Ona se temelji na načinu nanošenja laka. Ako si do sada mislila da su tamni lakovi odličan izbor za kratke nokte, uz ovaj način lakiranja možeš odstupiti od starog pravila i odabrati boju koju zaista želiš u određenom trenutku.

Prije svega važna je preciznost i savršeno nanošenje jednim potezom. Cilj je nikako ne dotaknuti zanoktice ili uopće doći preblizu lijevom i desnom rubu nokta.

Štoviše, potrebno je ostaviti oko jedan milimetar na oba ruba nokta bez laka. Efekt je vizualan, nokti i ruke će izgledati duži i tanji. Stoga je vrlo važno izvući savršenu crtu s obje strane.
 

 

A post shared by essie (@essiepolish) on

Prvi korak

Kao i uvijek, započni s pripremom noktiju. Iako su kratki, rašpicom napravi oblik kakav želiš.

Drugi korak

Ova tehnika zahtjeva urednu ploču nokta, baš zato što kod kratkih noktiju imamo manje „slikarsko platno“. Ispoliraj nokte prije nanošenja baze, a potom namoči ruke kako bi omekšala zanoktice i pogurala ih unazad. Time ćeš dobiti nešto veću površinu, a i pripremiti  ploču nokta za nanošenje laka.

Treći korak

U pripremu ulazi i nanošenje baze. Možeš koristiti Essie First base za ovaj korak. Nanesi je ostavljajući oko milimetar s obje strane, baš kako bi uradila s lakom u boji.

Četvrti korak

Nanesi prvi sloj odabrane boje, ostavljajući ponovo jednaki prazni prostor. Sačekaj da se malo osuši, a potom nanesi i drugi sloj.

Peti korak

Dovrši sa top coatom Good to Go od Essie  ne praveći ovaj razmak od milimetra! Tako ćeš biti sigurna da će boja i manikura duže ostati na mjestu.

Ovo je odlična tehnika za kratke nokte, bilo da ih volimo i namjerno skraćujemo, bilo da nam malo sporije rastu. Kao što smo napomenuli, tamna boja je odličan izbor za ovu tehniku, ali i ako odabereš svjetlije boje, dobit ćeš profinjen i uredan izgled noktiju koji će  vizualno biti tanji i duži. Probaj! Stvar je u vježbanju.

Pročitajte više o: Najbolji oblici noktiju za 2018. godinu

Za ovaj izgled preporučujemo

 • Essie First Base

  Naručite odmah
 • Essie Good to Go

  Naručite odmah
 • Essie Muchi, Muchi

  Naručite odmah
 • Essie Licorice

  Naručite odmah

Povezane teme: manikura, essie, manikura

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Savršeno izmanikirani nokti: Nokti u dvije boje

Beauty stručnjaci su od dvobojne manikure stvorili apsolutni hit ove sezone...