Naša nova zimska opsesija: Mat nokti

Ovo ledeno, vjetrovito, ali idilično zimsko razdoblje, savršeno je za uljepšavanje i njegovanje ruku i noktiju i pravo vrijeme za najnovije trendove u manikuri.

Nokti, pored toga što odražavaju tvoj stil, mogu savršeno dopuniti bilo koji outfit ili ga dodatno istaknuti, stoga ti savjetujemo da umjesto uobičajenog zimskog izbora, crnog laka za nokte koji se presijava, isprobaš najnoviju zimsku opsesiju - mat lak za nokte. Nekada popularan trend, doživljava svoj zasluženi comeback ove zime!

Naša nova zimska opsesija: Mat nokti

Pinterest

Mat nokti

Mat nokti se jednostavno kreiraju, efektni su i kao stvoreni za zimu. Velika je razlika između laka za nokte koji se presijava i laka za nokte koji praktično upija svjetlost i ne ostavlja nikakav sjaj na njima. Oni u odgovarajućoj nijansi mogu biti šik promjena koju si tražila, ali mogu djelovati i elegantno i sofisticirano, ovisno o tvojim potrebama.

Napravi svoj mat lak za nokte

Mat lakovi za nokte, koje možeš naći u prodaji, često nisu najpristupačniji, ali ti s lakoćom možeš pretvoriti bilo koji lak za nokte u mat lak za nokte, i to sve samo ako budeš ispratila sljedeće jednostavne korake .

Naša nova zimska opsesija: Mat nokti

Pinterest

Korak 1 – Aceton

Očisti svoje nokte pomoću acetona, laganim pokretima prema dolje, bez obzira imaš li na njima lak ili ne. Ovo inače trebaš napraviti prije svakog nanošenja laka za nokte, kako bi uklonila bilo kakve tragove masnoće s noktiju, jer se lak neće zadržati na onim mjestima koji imaju i najmanje tragove masnoće.

Korak 2 – Base Coat

Mat lak za nokte je još učinkovitiji, ako se odlučiš za neku tamniju nijansu, te je neophodno prije nanošenja laka za nokte nanijeti prvo base coat lak. On će zaštititi tvoje nokte i omogućiti lakše nanošenje laka.

Korak 3 – Dva premaza laka za nokte po želji

Nanesi prvi sloj laka za nokte, pusti da se dobro osuši, pa onda nanesi još jedan sloj tog istog laka. Uvjeri se da nisi napravila neku pogrešku i da na noktu nemaš nikakve neravnine, jer će ih posljednji korak učiniti još vidljivijim.

Korak 4 – Mat Top Coat

Odmah nakon drugog sloja laka, prije nego što se osušio, nanesi mat top coat. Obrati pozornost da na bočici laka piše baš mat top coat, jer s običnim top coat-om učinkom neće biti isti. Može se dogoditi da neki mat top coat malo posvijetli boju tvog laka ili je izmjeni, pa zato biraj što kvalitetniji mat top coat. Pusti top coat da se dobro osuši, nekad treba i do sat vremena, iako ne djeluje tako.

Naša nova zimska opsesija: Mat nokti

Pinterest

Eksperimentiraj s mat noktima

Kod mat noktiju je najbolje eksperimentiranje i brojne mogućnosti koje ti oni nude. Poigravaj se i s bojama i s motivima na njima. Izvrsna kombinacija su nude i crna boja, a ništa manje dobra ideja nije ni spoj mat lakova sa šljokicama ili s klasičnim lakovima koji se presijavaju. Predstavljamo ti nekoliko nama najdražih ideja za mat manikuru ove zime:

Čokoladna mat manikura

Nijanse mnogima omiljene slastice, našle su put od usana, pa sve do naših noktiju. Čokoladne smeđe nijanse uklopit će se savršeno uz bež kaput, nude makeup ili bilo koju prigodu. Nokti će zahvaljujući svojoj mat teksturi izgledati kremasto i primamljivo, a tvoj izgled nenametljivo osvježen.

Boja zime u mat varijanti

Boja koja se najbolje uklapa uz svaki simbol zime je definitivno bijela boja. Zamisli onda koliko tek dobro mogu izgledati bijeli mat nokti, s nekoliko horizontalnih linija praznog prostora, na nekoliko noktiju. Ovakvi nokti će sigurno ostaviti bolji dojam od klasičnog providnog bijelog laka koji se presijava na njima, zar ne?

Naša nova zimska opsesija: Mat nokti

Pinterest

Sivi mat ombre nokti

Još jedna tmurna i hladna boja, koja je popularna u zimskim mjesecima je siva boja. Pa zašto se onda ne bi i s njim malo poigrala, korištenjem ombre stila. Nijansiraj nokat po želji u vertikalnom ili horizontalnom smjeru. Ovako napravljena mat manikura jednako dobro pristaje i dužim i kraćim noktima.

Točkasti mat nokti

Uvijek možeš napraviti jednostavnu, ali i pomalo neutralnu manikuru, ako nokte namažeš jednom od tamnijih nijansi. Zamisli onda koliko bi značila jedna mala točkica u potpuno suprotnoj nijansi na svakom noktu. Mat točkice začinit će svaki ozbiljan outfit. Vrijeme je da podjetinjiš ponovo.

Mat francuska manikura

Do sada si već usavršila neobične varijante francuske manikure, a zamisli onda koliko su zanimljiva eksperimentiranja s Frenchom, ako budeš kombinirala mat i obični lak za bazu ili vrh nokta. Boju odaberi po svim izboru.

Naša nova zimska opsesija: Mat nokti

Pinterest

Kako se tebi čini ova mat manikura? Piši nam u komentarima!

Pročitaj još: Trendy manikura: Puder nokti

Za ovaj izgled preporučujemo

 • Lancôme New Le Vernis 152

  Naručite odmah
 • Lancôme New Le Vernis 551

  Naručite odmah
 • Lancôme New Le Vernis 301

  Naručite odmah
 • Lancôme Le Vernis Top Coat

  Naručite odmah
 • YSL La Laque Couture 73

  Naručite odmah
 • YSL La Laque Couture - Blanc Arty

  Naručite odmah
 • YSL La Laque Couture 06

  Naručite odmah
 • YSL La Laque Couture Limited Edition - Blanc Figuratif

  Naručite odmah

Povezane teme: manikura, nokti , njega , trend

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Magični sastojak retinol, zašto ga trebaš koristiti!

Retinol, magični sastojak koji čini čuda kad govorimo o njegovanju i pomlađivanju kože, njegovi benefiti su ogromni i vrijeme je da saznaš sve što do ...