Njega noktiju na moru

Jedva čekaš odmor! U izmaglici vreline, već vidiš sebe bezbrižnu na pješčanoj plaži s koktelom u ruci... savršenim noktima? Za ovakvu sliku, noktima je potrebna malo pažljivija njega. Na moru vrijede malo drugačija pravila manikure od onih gradskih, svakodnevnih. Sunce, pijesak i slana voda će ti zasigurno goditi ako u njihovim blagodatima uživaš s mjerom. A što je s noktima? Evo nekoliko korisnih savjeta, kako njegovati svoje nokte na moru.

 

Zaštita prije svega

Koža se na suncu lakše, brže i više isušuje nego u drugim okolnostima. Stoga je važno zaštititi je odgovarajućom kremom za njegu ruku, a naročito obratiti pozornost na dio kože oko nokta. Naravno, potrebno je da krema sadrži UV faktor kako bi zaštita bila potpuna. Kremu obilno nanesi više puta tijekom dana i utrljaj je i u kožu oko noktiju. Tako će ostati meka i hidrirana.

(proizvod : Vichy krema za ruke)

Odmor i za nokte

Postoji li mogućnost da i tvoji nokti ovaj put dobiju zasluženi odmor? Možda bi ih tijekom ljetovanja mogla tretirati hranljivim uljima, sredstvima protiv zanoktica, preparatima za jačanje noktiju…Onako usput, dok čitaš knjigu pod suncobranom. Ako su crveni nokti tvoj zaštitni znak ili su tvoj izbor trendi nude nokti ili mint nokti i ne možeš se odreći svog atraktivnog laka za nokte na plaži, sasvim te razumijemo. No, onda predlažemo da odvojiš barem jedan dan za rehabilitaciju svojih noktića i dozvoliš im da se malo odmore.

(proizvod: Neki od Essie preparata za njegu)

 

Sačuvaj boju

Naravno da će uz izazove poput pijeska i slane vode tvoj lak za nokte brže posustajati. Preporučujemo ti zato da uz omiljenu ljetnu nijansu laka za nokte obvezno naneseš i neki od kvalitetnih preparata koji će produžiti trajanje laka i sačuvati ga od onog neželjenog morskog mat izgleda.

(proizvod Essie ljetne nijanse, Essie Gel Settler)

Nigdje bez…

Da se razumijemo, koliko god ljenčarila, ljetovanje za tvoje nokte ipak podrazumijeva nešto ekstremnije uvjete: pijesak, poneka aktivnost s loptom, skokovi u vodu… Svakako u torbi za plažu trebaš nositi i rašpicu za nokte. Barem i samo da dok turpijajaš nokte, upotpuniš tu easy going sliku svog savršeno zasluženog odmora.

 

Pročitajte još: Mint zeleni nokti

 

 

 

 

Za ovaj izgled preporučujemo

 • Garnier Intensive Care Handcream

  Naručite odmah
 • Essie care Millionails

  Naručite odmah
 • Gel Setter Essie

  Naručite odmah
 • Essie Mint Candy Apple

  Naručite odmah

Povezane teme: manikura, nokti , njega , ljeto

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Vrijeme je da ovog proljeća kažeš zbogom oštećenoj kosi!

Možda si se preko noći odlučila za novu boju kose, poželjela neku promjenu frizure, a česta uporaba kemijskih tretmana i stiliziranje može ozbiljno oš...