Ogulila si gel lak, i što sad?

Zbog višetjedne postojanosti, ali i neosporne estetike koju pruža, gel tehnika izrade noktiju posljednjih je godina postala veoma popularna. Nažalost, izvanredne okolnosti u kojima se našao cijeli svijet i privremeno zatvaranje kozmetičkih salona, pretvorilo je naše lijepe i njegovane nokte u pravu noćnu moru!

Ogulila si gel lak, i što sad?

Iako saloni polako počinju s radom, poštivanje socijalne distance se nastavlja zbog čega su liste čekanja prilično duge. Ako se gel već počeo guliti s tvojih noktiju, ne očajavaj – možeš brzo i lako riješiti problem neurednih noktiju! Predstavljamo ti jednostavne i prije svega sigurne upute za skidanje gel laka i to u kućnim uvjetima, a cijeli postupak traje oko pola sata.

Kako ukloniti gel lak, bez uništavanja noktiju?

Za početak, osiguraj:

- rašpice odgovarajuće granulacije (za poliranje);

- aluminijsku foliju

- sredstvo za uklanjanje trajnog laka, skidač laka ili aceton;

- blazinice ili vatu

Prije nego što započneš proces, na stol postavi čisti ručnik, temeljito operi ruke toplom vodom i sapunom kako bi uklonila suvišne masnoće s noktiju i prati sljedeće korake:

Ogulila si gel lak, i što sad?

Korak 1: Rašpanje

Prije nego što započneš rašpanje, zaštiti zanoktice hranjivom kremom, a potom skrati nokte na željenu dužinu. Kako bi izbjegla oštećenje prirodnog nokta, nemoj koristiti škarice i grickalicu, već nokte „skrati“ rašpicom za poliranje (granulacija 180/180). Obavezno rašpaj u jednom pravcu, nikako naprijed-nazad.

Ogulila si gel lak, i što sad

Istom rašpicom, laganim potezima ukloni gel lak s površine nokta kako bi u sljedećoj fazi postupka osigurala brže i efikasnije djelovanje skidača laka. Vodi računa da ne pretjeraš s rašpanjem, jer ćeš u protivnom izguliti površinu prirodnog nokta, a to želimo izbjeći pod svaku cijenu. Na kraju, kistom ukloni prašinu s noktiju.

Korak 2: Paketići od folije

Pripremi pet manjih komada alu-folije i pet blazinica ili komadića vate. Savjetujemo ti da radiš jednu po jednu ruku. Blazinicu ili vatu dobro natopi sredstvom za skidanje laka ili acetonom, prisloni na nokat, a onda svaki prst omotaj folijom. Pritisni sa svih strana da folija dobro prione kako zrak ne bi došao do nokta i samim time izazvao prerano sušenje acetona.

Ogulila si gel lak, i što sad

Pričekaj djelovanje sredstva 15 minuta, a onda odmotaj foliju i guračem zanoktica lagano ukloni ostatke laka. Ako u svom setu za manikuru imaš „buffer“ rašpicu, izrašpaj cijelu ploču nokta dok ne postane mat i kistom ponovno odstrani ostatke prašine.

Korak 3: Njega i „novi krug“

Pod jakim mlazom vode operi ruke sapunom, dobro ih osuši i obilno namaži hidratantnom kremom. Kad koža dobro upije, možeš započeti novi krug „igranja“ – lakiranje, crtanje, ukrašavanje… što god ti je po volji!

Ogulila si gel lak, i što sad

Po završetku lakiranja, obavezno nanesi ulje na zanoktice kako bi nahranila kožu oko noktiju i učinila je mekom i zdravom.

Ne može jednostavnije, zar ne?

Pročitaj još: Stakleni nokti: najveći trend u Hollywoodu

Za ovaj izgled preporučujemo

 • Essie First Base

  Naručite odmah
 • Essie Cuticle Oil Apricot

  Naručite odmah
 • Essie Good to Go

  Naručite odmah
 • Mixa Cold Cream

  Naručite odmah
 • Essie Too Too Hot

  Naručite odmah
 • Essie 16 Spaghetti Strap

  Naručite odmah
 • Essie 27 Watermelon

  Naručite odmah
 • Essie Bahama Mama

  Naručite odmah

Povezane teme: manikura, njega , essie, Mixa, tutorijal, Mixa

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Hair trendovi koji će dominirati u 2023. godini

Sudeći po feedu omiljenih društvenih mreža, u novoj godini čeka te puno zanimljivih kolorita, formi i trendova kad je u pitanju kosa i proizvodi za nj...