Proljetni manikura trend: negative-space nokti

Nekada su makeup i frizura bili parametri za stil, ali se u međuvremenu ovom dvojcu pridružila i manikura. Umjetnost ukrašavanja noktiju je najsigurnije polje na kojem možeš iskazati svoju kreativnost. Potrebno je samo da nabaviš “alat” i pustiš mašti na volju, ali prije toga, moraš znati u kojem pravcu se kreću trendovi ove sezone.  

Instagram ponovno “gori”, a razlog tome su negative-space nokti! Jedan od najefektnijih i najpraktičnijih načina za uljepšavanje ruku. Podrazumijeva da je dio površine nokta čist (bez boje), a drugi namazan lakom, i to u obliku i boji koje najviše voliš.

 

Trik je u neobojenom dijelu

Svi koji su barem jednom u životu isprobali gel tehniku znaju što znače muke. U početku smo oduševljeni idejom, divimo se umijeću kozmetičarke, zamišljamo kako više nikad nećemo uzeti lak u ruke… Ali, u praksi nije sve tako idealno. Vrijeme do korekcije obično proleti, a izrast koji se pojavi mora biti popunjen. Nekad je teško naći “rupu” u zgusnutom rasporedu, nekad prosto nemamo novaca za odlazak u salon, a ne treba ignorirati činjenicu da gel može oštetiti nokte i učini ih lomljivim. Više nego dovoljno razloga da entuzijazam splasne i da se brže-bolje vratimo klasičnim lakovima.

Sigurni smo da ćeš se ovog proljeća zaljubiti u negative-space! Imat ćeš uredne i lijepe nokte, a njihovo održavanje će biti lakše nego ikad.

Radi se o tome da lak ne prekriva cijelu površinu nokta. Ako nije namazan pri korijenu, neće se vidjeti izrast, a ako nisu namazani vrhovi, nema straha da će lak izgledati dotrajalo.

Minimum za maksimum

Tehnika je vrlo jednostavna - odabereš motiv i nacrtaš ga na jednoj polovici nokta. Minimalistički ili geometrijski oblici će izgledati odlično čak i tjedan dana nakon lakiranja noktiju, jer će pratiti njihov rast.

Za teksturu odaberi intenzivnije boje poput plave, pink, crvene, zelene ili narančaste. Na tebi je samo da odabereš motiv. Neki stilovi i oblici su veoma jednostavni za kopiranje, a neke mogu izvesti samo stručnjaci. Mi ti predstavljamo one koje sama možeš napraviti kod kuće.

Za početak, potreban ti je set za manikuru kojim ćeš postići željeni oblik i eliminirati zanoktice, lak za nokte, tanki dugački kist za fine detalje, tanki zakrivljeni kist, i naravno, top coat koji će fiksirati dizajn i osigurati postojanost.

Uradi sama

Točkice – Za ovu tehniku ti ne treba ništa osim bočice s lakom. Dok raspoređuješ točkice, vodi računa o rastu noktiju, a što se tiče boja, one mogu biti različite, i što je najbolje, možeš ih uklopiti s drugim motivima.

Ravne linije – Pravo osvježenje koje će noktima osigurati zdrav izgled i neograničenu mogućnost kombiniranja. Debele, tanke, krive, ravne, prošarane točkicama ili čak geometrijskim oblicima… Samo mašta je granica!

Zakrivljene linije – Ovo je najzahvalniji negative-space, jer je nepravilne motive najlakše izvesti. Možeš ga nositi tjednima, bez straha da će izgledati dotrajalo.

Vrhovi noktiju – Iako diskretan, ovaj motiv je vrlo efektan. On znači izazov, jer se oštećenja laka najviše vide upravo na ovom dijelu nokta, zato budi spremna za nešto češću manikuru.

Ultimativni nude mjesec

Jedan od najzanimljivijih negative-space trendova podrazumijeva nude polumjesec ili mladi mjesec. Lakom u boji kože namaži bjeličasti dio koji se nalazi uz sam korijen nokta, i formiraj polukrug. Na početku, nitko neće primijetiti da su nokti nalakirani, ali kada konačno primijete – oborit ćeš ih s nogu! Bez obzira imaš li u svojoj kolekciji lak za nokte koji dugo traje, ne zaboravi važnost top coat-a, jer on tvojim noktima daje dodatnu čvrstinu, sprječava lomljenje i garantira blistavost.

Pročitaj još: Nokti sa šljokicama: neka i tvoja manikura bude u trendu

Za ovaj izgled preporučujemo

 • Maybelline New York Color Show Downtown Red

  Naručite odmah
 • Lancôme New Le Vernis 301

  Naručite odmah
 • L'Oreal Paris Color Riche

  Naručite odmah
 • Maybellne New York Color Show Latte

  Naručite odmah
 • Lancôme Le Vernis Top Coat

  Naručite odmah
 • L'Oréal Paris Color Rich 228

  Naručite odmah
 • Maybelline New York Color Show Winter Baby

  Naručite odmah
 • YSL La Laque Couture - Mauve Alternatif

  Naručite odmah

Povezane teme: nokti , proljeće, manikura

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Aktivnosti u kojima uživamo po izlasku iz kuće

Povratak u neku ljepšu svakodnevicu prije svega podrazumijeva prakticiranje onih fizičkih aktivnosti koje nas najviše ispunjavaju....