Trendy manikura: Puder nokti

Izgleda da je geliranim i akrilnim noktima odzvonilo, jer na beauty scenu u punom sjaju stižu puder nokti iliti dipping!

Nema više dvosatnog sjedenja u salonu, “prženja” noktiju pod UV lampama, beskonačnog turpijanja prilikom svake korekcije, dehidratacije, pucanja i listanja nokatne ploče, alergijskih reakcija na metakrilat…

Dipping metoda uređivanja noktiju ne samo da predstavlja estetsko osvježenje, nego je i puno zdravija alternativa gore pomenutim tehnikama. Omogućava da produžimo i učvrstimo prirodne nokte, a da istovremeno oni ostanu tanki i zdravi.

Trendy manikura: Puder nokti

Tekućina koja se u prvom sloju nanosi na nokte bogata je vitaminima i kalcijem, dok je super-pigmentirani puder zadužen za ostavljanje prekrasnog i glatkog traga glamuroznih boja.

Postupak izrade je vrlo jednostavan i bezbolan, traje za trećinu kraće nego gel metoda, ne koriste se UV lampe, već se tekućina suši na zraku i tako zadržava hranjive sastojke.

Kako izgleda postupak?

S noktiju se prvo ukloni sjaj, kako bi se dobio mat efekt, a zatim se koristi dehidrator koji uklanja masnoću iz noktiju.

Trendy manikura: Puder nokti

Nakon blagog oblikovanja, eliminiraju se zanoktice, potiskuje kožica i nanosi tekuća baza, a odmah za njom, nokat po nokat uranjamo u specijalni puder željene boje. U trećem koraku nokte uranjamo u bezbojni prah i na kraju nanosimo aktivator koji dodatno suši i učvršćuje nokte. Nakon četiri sloja, slijedi finalno oblikovanje, i konačno, sjaj koji će noktima dati glamurozan izgled.

Ova super glatka manikura traje minimum tri tjedna, a za razliku od vrlo zahtjevnih korekcija u slučaju gel tehnike, puder nokti se tope u acetonu, zbog čega je “popravka” puno brža i puno manje agresivna.

Šteti li noktima?

Prilikom izrade puder noktiju ne treba očekivati neke dugoročne posljedice i oštećenja, naročito ako je osoblje u salonu stručno i ako se koriste kvalitetni i provjereni proizvodi. Kao i svaki drugi kozmetički tretman i dipping može biti štetan, jer puderi u svom sastavu mogu sadržavati različite kemikalije i supstance koje su potencijalno štetne po zdravlje. Zato se ne ustručavaj postaviti gomilu pitanja u salonu (npr. koji brend pudera se koristi i sl.).

Trendy manikura: Puder nokti

Puder nokti u kućnoj radinosti? Zašto da ne!

Na YouTube-u nađi neki dobar tutorijal, prostudiraj još jednom cijeli postupak, a onda nabavi adekvatan set za manikuru, puder u željenoj boji, bazu, top coat i počni!

Imaj na umu da ova tehnika zahtijeva i strpljenje i vrijeme. Kad u posljednjem koraku budeš nanosila sjaj, ne zaboravi da mu treba nekoliko minuta da se osuši, a tek onda pristupi nanošenju hranjivih ulja i losiona za njegu.

Trendy manikura: Puder nokti

Ako oklijevaš, možda bi bilo najbolje da nokte prvi put radiš u salonu kako bi se što bolje upoznala sa svim fazama postupka ili da se držiš provjerenih i kvalitetnih lakova za nokte, koji traju.

Pročitaj još: Zimski trendovi za manikuru

Za ovaj izgled preporučujemo

 • Maybellne New York Color Show 254

  Naručite odmah
 • Maybelline New York Color Show 20

  Naručite odmah
 • Maybelline New York Color Show 77

  Naručite odmah
 • Maybellne New York Color Show 352

  Naručite odmah
 • YSL La Laque Couture Limited Edition - Blanc Figuratif

  Naručite odmah
 • Lancôme New Le Vernis 301

  Naručite odmah
 • Lancôme New Le Vernis 144

  Naručite odmah
 • YSL La Laque Couture - Blanc Arty

  Naručite odmah

Povezane teme: manikura, nokti , trend , moda , zimski trendovi

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Kako oblikovati asimetrične prirodne obrve

Bez obzira je li jedna podignutija ili spuštenija, duža, kraća, više ili manje popunjena ili čak potpuno različitog oblika, nije smak svijeta! Otkriva...