Trendy manikura: Puder nokti

Izgleda da je geliranim i akrilnim noktima odzvonilo, jer na beauty scenu u punom sjaju stižu puder nokti iliti dipping!

Nema više dvosatnog sjedenja u salonu, “prženja” noktiju pod UV lampama, beskonačnog turpijanja prilikom svake korekcije, dehidratacije, pucanja i listanja nokatne ploče, alergijskih reakcija na metakrilat…

Dipping metoda uređivanja noktiju ne samo da predstavlja estetsko osvježenje, nego je i puno zdravija alternativa gore pomenutim tehnikama. Omogućava da produžimo i učvrstimo prirodne nokte, a da istovremeno oni ostanu tanki i zdravi.

Trendy manikura: Puder nokti

Tekućina koja se u prvom sloju nanosi na nokte bogata je vitaminima i kalcijem, dok je super-pigmentirani puder zadužen za ostavljanje prekrasnog i glatkog traga glamuroznih boja.

Postupak izrade je vrlo jednostavan i bezbolan, traje za trećinu kraće nego gel metoda, ne koriste se UV lampe, već se tekućina suši na zraku i tako zadržava hranjive sastojke.

Kako izgleda postupak?

S noktiju se prvo ukloni sjaj, kako bi se dobio mat efekt, a zatim se koristi dehidrator koji uklanja masnoću iz noktiju.

Trendy manikura: Puder nokti

Nakon blagog oblikovanja, eliminiraju se zanoktice, potiskuje kožica i nanosi tekuća baza, a odmah za njom, nokat po nokat uranjamo u specijalni puder željene boje. U trećem koraku nokte uranjamo u bezbojni prah i na kraju nanosimo aktivator koji dodatno suši i učvršćuje nokte. Nakon četiri sloja, slijedi finalno oblikovanje, i konačno, sjaj koji će noktima dati glamurozan izgled.

Ova super glatka manikura traje minimum tri tjedna, a za razliku od vrlo zahtjevnih korekcija u slučaju gel tehnike, puder nokti se tope u acetonu, zbog čega je “popravka” puno brža i puno manje agresivna.

Šteti li noktima?

Prilikom izrade puder noktiju ne treba očekivati neke dugoročne posljedice i oštećenja, naročito ako je osoblje u salonu stručno i ako se koriste kvalitetni i provjereni proizvodi. Kao i svaki drugi kozmetički tretman i dipping može biti štetan, jer puderi u svom sastavu mogu sadržavati različite kemikalije i supstance koje su potencijalno štetne po zdravlje. Zato se ne ustručavaj postaviti gomilu pitanja u salonu (npr. koji brend pudera se koristi i sl.).

Trendy manikura: Puder nokti

Puder nokti u kućnoj radinosti? Zašto da ne!

Na YouTube-u nađi neki dobar tutorijal, prostudiraj još jednom cijeli postupak, a onda nabavi adekvatan set za manikuru, puder u željenoj boji, bazu, top coat i počni!

Imaj na umu da ova tehnika zahtijeva i strpljenje i vrijeme. Kad u posljednjem koraku budeš nanosila sjaj, ne zaboravi da mu treba nekoliko minuta da se osuši, a tek onda pristupi nanošenju hranjivih ulja i losiona za njegu.

Trendy manikura: Puder nokti

Ako oklijevaš, možda bi bilo najbolje da nokte prvi put radiš u salonu kako bi se što bolje upoznala sa svim fazama postupka ili da se držiš provjerenih i kvalitetnih lakova za nokte, koji traju.

Pročitaj još: Zimski trendovi za manikuru

Za ovaj izgled preporučujemo

 • Maybellne New York Color Show 254

  Naručite odmah
 • Maybelline New York Color Show 20

  Naručite odmah
 • Maybelline New York Color Show 77

  Naručite odmah
 • Maybellne New York Color Show 352

  Naručite odmah
 • YSL La Laque Couture Limited Edition - Blanc Figuratif

  Naručite odmah
 • Lancôme New Le Vernis 301

  Naručite odmah
 • Lancôme New Le Vernis 144

  Naručite odmah
 • YSL La Laque Couture - Blanc Arty

  Naručite odmah

Povezane teme: manikura, nokti , trend , moda , zimski trendovi

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Novi kriterij za odabir idealnog mat ruža: horoskopski znak!

Ono si što nosiš u sebi, a sad ti se pruža prilika da vođena svojim horoskopskim znakom odabereš nijansu mat ruža kao stvorenu za tebe ...