Zimski trendovi za manikuru

Kao što znaš, u modi i u makeup-u povratak nekih starih trendova je uveliko postao uobičajena pojava. Pa kao što te ne čudi kad neku haljinu ili traperice koje je tvoja mama nosila u njenoj mladosti, sada vidiš na svakom koraku, tako te ne treba čuditi što su i ovogodišnji zimski trendovi u manikuri inspirirani nekim ljepšim vremenima.

Svaki od ovih trendova možeš sama napraviti doma, a sve što je potrebno kako bi to uspjela je da ispratiš naše savjete.

Manikura trend „Seaglass“

Nostalgija za trendovima iz devedesetih, počela je još od prošlog ljeta kad je jedna od najpopularnijih svjetskih manekenki podijelila na svom Instagram profilu fotografiju pink jelly manikure. Odmah potom, nema salona koji nije nastavio eksperimentiranje s ovom jelly tehnikom, pa je tako i nastao ovaj svježi zimski trend pod nazivom „seaglass“.

Zimski trendovi za manikuru

Pinterest: Jessica Washick

Što je sve potrebno za Seaglass manikuru?

Kako bi uspješno kreirala ovakvu manikuru, trebaju ti:

- lak u boji koju želiš (mi ti za zimu preporučujemo neke bijele i led plave tonove),

- klasični top coat i

- mat top coat

Na samom početku, kako bi kreirala bazu, napravi mješavinu laka u boji koji si odabrala i top coat-a. Nanesi tu bazu na sve nokte i ostavi je da se osuši. Nakon toga nanesi samo obični top coat lak, a odmah nakon njega i mat top coat lak. Nanošenjem ova dva različita top coat laka, dobit ćeš onu odgovarajuću ledenu mat nijansu i staklasti izgled noktiju.

Trobojna Francuska manikura

Francuska manikura, vjerojatno je jedna od najčešćih tehnika u manikuri s kojom vole eksperimentirati u beauty salonima. Tijekom jeseni, imala si priliku naučiti kako kreirati francusku manikuru na nekoliko novih načina. Stoga ne čudi, što je i ove zime, eksperimentiranje s ovom tehnikom, nastala i trobojna francuska manikura.

Zimski trendovi za manikuru

Pinterest: Alicia Torello

Što je sve potrebno za Trobojnu Francusku manikuru?

U samom nazivu trenda, možeš zaključiti da su ti potrebna tri različita laka u boji za ovu manikuru. Lak za nokte nude nijanse ili bezbojni lak za nokte.

Dakle, ponovo zaboravi na klasični french s jednom bijelom linijom. Osvježi svoje nokte, tako što ćeš kreirati tri različite linije na vrhu nokta, umjesto jedne dosadne bijele linije. Kod ove tehnike je sjajno što s te tri linije, odnosno boje možeš se igrati i biti kreativna do mile volje.

Bilo da si odabrala tri karakteristične boje zastave tvoje zemlje, nijanse tvog omiljenog branda, ili prosto svoje tri omiljene boje, ova francuska manikura će biti zapažena. Ostatak nokta neka bude vidljiv, pa ga premaži s nekim providnim lakom za nokte, ili ako više voliš s nekom nude nijansom.

Pastelna zimska manikura

Pastelne boje iz osamdesetih godina nisu doživjele svoj comeback samo u makeup tehnikama šminkanja očiju, nego su ponovo jedne od najtraženijih nijansi i na noktima. Mada ih obično vežemo za ljetno doba, pastelne boje zavladat će i ove zime.

Zimski trendovi za manikuru

Što je sve potrebno za pastelnu zimsku manikuru?

Za kreiranje ove manikure, potrebni su ti pastelna nijansa laka za nokte koju najviše voliš, bijeli mat lak za nokte i da dobro uvježbaš iscrtavanje po noktima.

Prvo nanesi omiljenu pastelnu nijansu na sve nokte, a onda izdvoji samo nekoliko noktiju s obje ruke koje ćeš iscrtati uz pomoć bijelog mat laka za nokte. Najzapaženiji crteži po noktima tijekom ovog doba su snježni elementi, poput pahulja i ledenica. Vidjet ćeš kako se svaka pastelna boja može povezati baš s ovom tehnikom i sa zimskim vremenom.

Manikura trend šljokičastih pahulja

Koja je najčešća kombinacija šljokica i boja koju viđaš u zimskom dobu, bilo na tvojoj novogodišnjoj jelci ili u gradu? Pa naravno ona koja najviše asocira na snijeg, kombinacija srebrne i bijele boje.

Zimski trendovi za manikuru

Što je sve potrebno za manikura trend šljokičastih pahulja?

Ovaj trend će vjerojatno biti najzastupljeniji kad se radi manikura kod kuće. Što zbog lakoće njegovog izvođenja, što zbog toga što kod njega ne možeš pogriješiti. Sve je dozvoljeno! Najbitnije je da pustiš mašti na volju i poigravaš se s mat bijelim lakom koji ćeš u raznim oblicima i veličinama iscrtavati po svojim noktima, a da onda na njih pospeš srebrne šljokice ili premažeš srebrni lak na bijelu mat nijansu, nakon što se osuši. I eto, tek tako, snijeg na tvojim noktima koji se presijava je uljepša tvoj cijeli izgled.  Ne preporučujemo ovu tehniku za posao ili za školu, ali će zato fantastično izgledati kad se ove šljokice budu presijavale na njima u nekom izlasku ili u šetnji gradom.

Pročitaj još: Uradi sama: Ombre nokti

Za ovaj izgled preporučujemo

 • YSL La Laque Couture 25

  Naručite odmah
 • Lancôme Le Vernis Top Coat

  Naručite odmah
 • YSL La Laque Couture 98 Base Coat

  Naručite odmah
 • Lancôme New Le Vernis 152

  Naručite odmah
 • Maybellne New York Color Show 301 Love This Sweater

 • Maybelline New York Color Show 77

 • Maybelline New York Color Show 677

 • Maybelline New York Color Show City Smoke

Povezane teme: manikura, nokti , njega , trend

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Kako šminkom sakriti tragove alergije na licu

Osim lijepog vremena, proljeće sa sobom donosi i sezonu alergija. Srećom, uz pravilnu njegu kože i odgovarajuće beauty proizvode, ipak je moguće sakri...