10 zapovijedi korištenja primera

Pravim odabirom primera osigurat ćete sebi savršen izgled šminke, blistav izgled kože lica i potpuno ujednačen ten. Ipak, prije kupovine ovog proizvoda, upoznajte se s nekoliko osnovnih pravila njegovog korištenja.

1. Ne koristite hidratantnu kremu prije primera!

Iako ste vjerojatno upoznati s pravilom da prije nanošenja pudera lice obvezno treba hidratizirat odgovarajućom kremom, to nije slučaj ako se odlučite za korištenje primera. Ova dva proizvoda najčešće se ne mogu pravilno izmiješati, što rezultira neujednačenim i neprirodnim izgledom kože. Dakle, primer će odlično zamijeniti hidratantnu kremu i kožu lica potpuno pripremiti za daljnje šminkanje.

2. Primer umjesto highlightera

Primer reflektira svjetlost pa nakon njegovog nanošenja koža izgleda blistavo i svježe. Baš zato se ovaj proizvod može koristiti i za isticanje određenih dijelova lica, ali i kako bismo licu dali dodatni sjaj i svježinu.

3. Za prikrivanje nesavršenosti

Primer će vas u velikoj mjeri riješiti problema neujednačenog tena, crvenila kože i svih drugih nesavršenosti i tako će vam uštedjeti dosta vremena, ali i drugih proizvoda za prikrivanje nesavršenosti poput korektora. Na tržištu se odnedavno mogu naći novi primeri iz L’Oreal kuće pod nazivom Infaillible i to u pet verzija - Anti fatigue koji otklanja sve znakove umora, Anti-redness, specijalno kreiran za ujednačavanje tena i uklanjanje crvenila s lica, Luminizing primer za blistavi sjaj kože, Pore refining za prikrivanje proširenih pora i Mattifying primer za potpuno matiranje kože.

4. „Uklanja" pore

Primer se smatra pravim „čistačem" pora i zato ima široku uporabu u svijetu poznatih ličnosti. Naime, brojne slavne dame služe se ovim trikom pa pred snimanja uvijek na svoje lice nanose primer koji vidljivo prekriva njihove pore i čini kožu savršeno glatkom.

5. Za dugotrajnu šminku

Osim što će pripremiti vašu kožu za šminkanje, primer će učiniti da šminka ostane mnogo dulje na vašem licu. Osim toga, primijetit ćete da joj čak ni poslije nekoliko sati nije potreban „popravak".

10 zapovijedi korištenja primera

6. Primeri „za sve"

Možda niste znali, ali postoji mnogo vrsta različitih primera. Iako je najrasprostranjeniji onaj za kožu lica, postoje i oni koji će učiniti „ljepšim" sve ostale dijelove lica predviđene za šminkanje. Tako na primer, ako nakon stavljanja primera za kapke i trepavice stavite nude tuš i maskaru koji su savršen dodatak klasičnom smoky eye look-u osiguravate dugotrajnost i ljepotu vaše šminke. U prodaji možete naći primer za usne, kapke, trepavice, obrve...

7. Pravilno nanošenje

Bitno je zapamtiti pravilo da se primer nanosi na potpuno čistu kožu lica. Proizvod istisnite na dlan u veličini zrna graška i ravnomjerno nanesite preko cijelog lica. Vodite računa da prekrijete cijelu površinu, a nakon što koža upije proizvod, možete nastaviti sa šminkanjem.

10 zapovijedi korištenja primera

8. Štiti kožu od negativnih utjecaja

Primer je snažan „zaštitnik" kože od svih vanjskih čimbenika. Bilo da je riječ o vrlo visokim ili ekstremno niskim temperaturama, ovaj proizvod pružit će vašem licu svu potrebnu njegu. Stručnjaci tvrde da će vam stjecanje navike nanošenja primera prije svakog šminkanja uštedjeti mnogo vremena, ali i truda kada je njega kože u pitanju.

9. Idealan za „no make-up look"

Ako ste ljubitelj prirodnog izgleda i ne želite svoju kožu „mučiti" nanošenjem teških pudera, primer će biti odličan izbor za vas. Nanošenjem ovog proizvoda na čisto lice postići ćete savršeno prirodan izgled, ujednačit ćete kožu lica, blago prekriti nesavršenosti i izgledat ćete svježe i odmorno.

10 zapovijedi korištenja primera

10. Alat za nanošenje

Make-up stručnjaci tvrde da je ovaj proizvod najbolje nanositi jagodicama prstiju. No, za prekrivanje manjih površina, poput kapaka ili usana odgovarajućim primerima, praktičnije je koristiti mali kist poput onog za nanošenje korektora.

Pročitajte više o: Kako izabrati pravi primer za lice

Za ovaj izgled preporučujemo

 • L'Oréal Paris Infaillible Primer Pore Refining

  Naručite odmah
 • Lancôme Prep Hydrate Illuminating Make-up Primer

  Naručite odmah
 • L'Oréal Paris Infaillible Mattifying Primer

  Naručite odmah
 • NYX Professional Makeup - Honey Dew Me Up Primer

  Naručite odmah
 • Lancôme Prep And Matte Primer

  Naručite odmah
 • Urban Decay All Nighter Ultra Glow Face Primer

  Naručite odmah
 • NYX Professional Makeup Bare With Me Hydrating Jelly Primer

  Naručite odmah
 • NYX Professional Makeup Angel Veil Skin Perfecting Primer

  Naručite odmah

Povezane teme: šminka, mat , trend , primer, nyx, NYX Professional Makeup , L'Oréal Paris

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Profesionalno šminkanje: korak po korak

Profesionalno šminkanje kod kuće nije neizvedivo! Uz vježbu, kvalitetne proizvode i dobru volju, lako ćeš pretvoriti svoje lice u malo remek djelo...