10 zapovijedi ruža za usne

Koju boju odabrati za određenu prigodu, kako ga ne razmazati po zubima, kako da bude postojan i još puno drugih pitanja muči većinu djevojaka.

Zato smo za vas spremili 10 zapovijedi ruža kojih se svaka djevojka treba pridržavati.

1.Piling usana 

 

 


Piling je vrlo bitan za izgled vaših usana, jer ako ne uklonite višak kože prije nanošenja ruža, na usnama će biti vidljive mrvice i vaše usne neće zasjati u punom sjaju.

2. Odaberite savršenu boju ruža 

 

 


Djevojkama svijetlog tena najviše pristaju ruževi u boji breskve ili svijetlo crveni i koraljni tonovi. Djevojke koje imaju ten između svijetlog i tamnog su prave sretnice jer im odgovaraju skoro sve boje, a pravi pogodak su ružičasti tonovi. Djevojkama tamnije puti pristaju ruževi u jarkim i tamnim nijansama crvene i ljubičaste boje.

3. Redovito hidrirajte usne 

 

 


Kako bi uvijek bile spremne za nanošenje ruža, usne moraju biti redovito hidrirane. Međutim, dosta djevojaka griješi i prije ruža nanese balzam za usne. Tako ruž ne može biti postojan. Zato vam savjetujemo da balzam nanesete navečer, kako bi ga usne lijepo upile i bile spremne za nanošenje ruža sljedeći dan.

4.Koristite olovku za usne 

Kako bi dobile na volumenu, prije ruža nanesite olovku za usne, ali pazite na boju. Olovke nikako ne smiju biti puno tamnije od ruža.

5.Nanesite podlogu 

Prije ruža na usne nanesite korektor kako bi ruž bio postojaniji. Također, korektor će vam pomoći da precizno nanesete ruž i ne prijeđete linije usana.

6.Miješajte ruževe

 

 


Ne ustručavajte se i slobodno miješajte ruževe kako biste dobile odgovarajuću boju. 

7.Odaberite ruž ovisno o prigodi

 

 


Mat ruževi izgledaju lijepo i veoma su postojani, stoga su odlični ako planirate cjelodnevni izlazak. Ako se ipak odlučite za ruževe slične sjajilima, budite oprezne, jer mogu biti ljepljivi i nisu postojani poput mat ruževa.

8.Uklonite višak ruža

Kad završite s nanošenjem ruža, uzmite malo papira i stavite između usana kako biste uklonile višak. Pazite da ne pritisnete previše kako se ne biste zamazale i uklonile previše ruža.

9.Vodite računa o zubima

 

 


Pri nanošenju ruža često se događa da zamažemo i zube, što ne izgleda tako lijepo. Zato nakon nanošenja ruža čistim kažiprstom uklonite ostatke.

10.Spasite slomljeni ruž

Koliko puta vam se dogodilo da vam se ruž slomi i da ga bacite? Uz ovaj trik ruž može biti kao nov. I to uz pomoć upaljača. Otopite malo oba dijela ruža i spojite ih. Dok držite spojene dijelove zagrijte ih još malo pomoću upaljača. Pričekajte da se ohladi i vaš ruž će biti kao nov.

Pročitaj više o: 4 najčešće pogreške s ruževima​

Za ovaj izgled preporučujemo

 • L'Oreal Paris Color Rich Matte 344 - Crimson Obsessio

  Naručite odmah
 • L'Oreal Paris Color Rich Matte 463 Plum Defile

  Naručite odmah
 • L'Oreal Paris Lip Paint Lacquer 102 Darling Pink

  Naručite odmah
 • L'Oreal Paris Infaillible Lip Paint Matte 207 Wuthering Purple

  Naručite odmah

Povezane teme: usne, ruž, usne , mat

3/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentari ( 0 )

Registrirajte se kako biste mogli ostaviti komentar

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Postojani ruževi intenzivnih nijansi i satenskog finiša

Jedan od glavnih razloga što rado koristimo tradicionalne mat ruževe su njihova postojanost i odlična pigmentiranost...