10 zapovijedi sjenila za oči

Oči su možda najvažniji dio lica i zato je jako važno usavršiti tehnike njihovog uljepšavanja i naglasiti ih na pravi način. Ključno oružje u tome je svakako sjenilo za oči, ali nanošenje istog nije jednostavno kako zvuči. Jedan pogrešan korak poput neprikladne nijanse ovog make-up proizvoda može učiniti neprivlačnim nešto što je trebao biti fantastičan look.

Međutim, uporaba sjenila za oči nije i ne treba biti problem - ovo je možda i najzabavniji dio šminkanja i prilika za demonstriranje kreativnosti i znanja o svojoj koži, tenu i licu uopće!

Kako biste u svakom trenutku bile zadovoljne svojim make-up izdanjem, usvojite sljedećih deset zlatnih pravila:

1. Imajte na umu boju svojih očiju


Pri izboru nijanse sjenila za oči, obratite pozornost na prirodnu boju svojih očiju. Izgledat ćete neusporedivo bolje i imati još intenzivniji pogled ako se odlučite za sjenilo koja će naglasiti vaš prirodni adut. Tako na primjer tamnooke djevojke mogu nositi gotovo sve tonove, premda će najljepše izgledati ako odaberu zlatne, dok su za plavooke idealne one nijanse koje se kreću od brončane do boje breskve. Za djevojke zelenih očiju nema boljeg izbora od tamnoljubičaste.

2. Uvijek pripremite kapke

Proizvodi za šminkanje često imaju višestruku namjenu pa tako možete svoje kapke pripremiti za nanošenje sjenila ni manje ni više nego prethodnim nanošenjem highlightera. Tako ćete dobiti čistu i finu podlogu za sjenilo, a i za stavljanje tuša ili olovke za oči. Zahvaljujući ovom proizvodu, šminka na očima će vam trajati duže!

3. Odredite oblik svojih očiju


Baš kao i njihova boja, oblik očiju je nešto s čim se rodimo i to ne možemo promijeniti. Zato bi trebalo utvrditi najbolju tehniku za njihovo uljepšavanje u skladu s tim jesu li vam oči veće, sitnije, razmaknute ili blizu postavljene.

4. Naučite rukovati paletom

Iako djeluje primamljivo otvoriti paletu sjenila za oči i eksperimentirati sa svim bojama na sve moguće načine, važno je znati koji dijelovi palete se koriste za koji dio oka. Iako se palete razlikuju, uglavnom je najsvjetlija boja osnova koja se nanosi od linije gornjeg kapka pa sve do obrva, a ponekad i na unutarnji kut oka. Zatim, druga najsvjetlija nijansa koristi se za sam kapak, dok je druga po redu najtamnija prikladna za konturiranje i najčešće se nanosi na dio lica na kojem se obrva spaja s kapkom. Na kraju, najtamnija nijansa u paleti često se koristi kao tuš za oči i nanosi na liniju gornjeg kapka, tik uz trepavice.

5. Blendanje nikad nije na odmet

Iako to često ponavljamo, ovaj savjet je toliko važan da ćemo ga ponovo podijeliti s vama: blendanje je nešto što čini razliku između lošeg i dobrog, kao i dobrog i besprijekornog make-up izgleda. Dakle, četkicu u ruke i nježno izblendajte sve oštre linije!

6. Ne štedite na kistovima


Kistovi su vrlo važan alat prilikom šminkanja, a vjerojatno najvažniji kada je u pitanju nanošenje sjenila za oči. Osim toga je važno znati koji se kist koristi za koju fazu šminkanja: četvrtasta je idealna za nanošenje sjenila u obliku crte, puniji, mekši kist odličan je za blendanje, dok se klasični kist koristi za nanošenje sjenila na cijeli kapak.

7. Redovito perite kistove

Iako je ova stavka vjerojatno na dnu vašeg popisa kada govorimo o savršenom izgledu, ona je možda i ključna: ne samo što ćete biti sigurne da bakterije ne prilaze osjetljivom dijelu tijela kao što je oko, nego će i boja biti intenzivnija ako se nanosi čistim kistom.

8. Mudro birajte sjenila


Najčešće se koriste klasična sjenila u kamenu jer su sigurna opcija koja ne podrazumijeva čišćenje nereda, a idealne su ako imate malo masniju kožu. Međutim, ne treba podcijeniti ni kremasta, masna sjenila za oči, koja omogućavaju fenomenalan izgled, posebno ako želite svjetlucav pogled koji hipnotizira.

9. Budite pažljivi kada kreirate jednobojni look

Tamnoljubičasto sjenilo za oči učinit će čuda za vaš izgled, a ako tome dodate tamnoljubičasti ruž i haljinu iste nijanse - svi će gledati u vas. Tako je, ali ne iz dobrih razloga! Budite odvažne i eksperimentirajte s bojama sve dok ne postignete moćnu i dobitnu kombinaciju.

10. Nadogradite moć sjenila


Nanijele ste omiljeno sjenilo za oči i tu ste stale sa šminkanjem? Velika greška - čak i tanka crta tušem za oči i malo maskare učinit će vas zvijezdom večeri!

Pročitaj više o: Uz par trikova izaberite savršen kompaktni puder

Povezane teme: sjenila za oči , oči

5/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentari ( 0 )

Registrirajte se kako biste mogli ostaviti komentar

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Nauči se našminkati kao profesionalni vizažist: izbjegni ove greške

Profesionalni vizažisti svakako imaju fenomenalno umijeće, ali osim talenta, oni imaju jednu prednost nad nama- znaju što ne treba raditi...