10 zapovjedi kompaktnog pudera

Pravilnim izborom kompaktnog pudera, ali i sredstava za njegovo nanošenje te poznavanjem tehnike nanošenja, napravili ste veći dio posla kada je ovaj proizvod u pitanju. Ipak, postoji još nekoliko važnih pravila kojih bi se trebalo pridržavati kako bi kompaktni puder na najbolji način fiksirao prethodno nanesenu šminku, matirao vaše lice ili mu pružio baršunast finiš.

1. Hidratacija je osnova svega


Ni ne pomišljajte početi sa šminkanjem ako prethodno niste dobro hidrirali kožu. Šminka nanesena na dehidrirano lice imat će slabu prekrivnu moć, djelovat će neprirodno i prouzrokovat će efekt „maske“ koji je važno izbjeći po svaku cijenu.

2. Ne podcjenjujte važnost primera

Primer zatvara sve pore, čineći vašu kožu glatkom, nježnom i svježom, što čini savršenu podlogu za početak šminkanja. Ovaj proizvod spriječit će „uranjanje“ pudera u vaše pore i njegovo razlijevanje.

3. Napravite pravi izbor pudera

Na tržištu se mogu pronaći različite vrste pudera koji se koriste za samu završnicu šminkanja i matiranje lica. Mineralni, puderi u prahu, kao i transparentni puderi imaju svoju posebnu ulogu - neki od njih ublažit će crvenilo lica, dok će drugi djelovati neprirodno ako se nanesu preko tekućeg pudera. Kompaktni puder pravi je izbor za one dame koje žele na najbolji način prekriti sve nesavršenosti, a da pritom krajnji rezultat bude savršeno baršunasta i svježa koža lica.

4. Vodite računa o nanošenju tekućeg pudera


Ako prethodno niste pravilno nanijeli tekući puder, efekt kompaktnog pudera neće biti zadovoljavajući. Stoga je posebno važno pažljivo nanijeti tekući puder - ključ je u pažljivom i detaljnom blendanju i uklanjanju viška s određenih mjesta. Ako primijetite nesavršenosti nakon nanošenja ovog proizvoda, spužvicom za šminkanje lagano utapkajte „kritične“ površine kako bi puder bio potpuno ravnomjerno nanesen. Tek nakon ovog koraka možete početi s nanošenjem kompaktnog pudera.

5. Neka lice bude još uvijek „vlažno“ od nanošenja tekućeg pudera

Nemojte čekati da se tekući puder osuši na vašem licu kako biste na njega nanijeli kompaktni puder, već odmah nakon nanošenja započnite proces fiksiranja.

6. Odaberite pravu nijansu

Uvijek se odlučite za onu koja je najpribližnija vašem tenu. Presvijetla ili pretamna nijansa djelovat će neprirodno stoga je vrlo važno pravilno odabrati.

7. Odaberite odgovarajući alat

Za nanošenje kompaktnog pudera mogu se koristiti i spužvice koje se obično dobivaju uz proizvod, mada stručnjaci savjetuju da se ipak radije odlučite za široki, gusti kist kojim ćete na najbolji način pokriti sve nesavršenosti i najpravilnije rasporediti proizvod preko cijelog lica.

8. Savladajte tehniku nanošenja


Kako biste bile sigurne da će se kompaktni puder pravilno rasporediti, osim odabira odgovarajućeg alata, vodite računa o tehnici nanošenja. Dakle, laganim pokretima kista lagano pritišćite proizvod na lice umjesto utrljavanja. Na ovaj način ćete spriječiti razlijevanje tekućeg pudera i osigurati dugotrajnost šminke. Proces nanošenja kompaktnog pudera započnite od T-zone, pa tek onda nastavite prema ostalim dijelovima lica.

9. Prva pomoć za popravljanje šminke

Trudite se da vam kompaktni puder uvijek bude pri ruci. Neka pronađe svoje mjesto u vašoj kozmetičkoj torbici bez koje ne odlazite od kuće, jer će ovaj proizvod na najbolji način popraviti sve nedostatke i nesavršenosti koje se dogode zbog višesatnog nošenja šminke.

10. Kompaktnim puderom možete izvesti mnoge make-up trikove

Osim svoje primarne namjene, profesionalni vizažisti ovaj proizvod koriste i u druge svrhe. Tako prije nanošenja sjenila na oči masnu kožu kapaka prethodno možete savršeno matirati nanošenjem kompaktnog pudera, a na ovaj način možete spriječiti i razlijevanje tekućeg tuša za oči. Osim toga, kompaktni puder ima posebnu ulogu kada su trepavice u pitanju. Nakon nanošenja prvog sloja maskare, tankim kistom nanesite puder na trepavice, a potom ponovite postupak s maskarom. Na ovaj način dat ćete svojim trepavicama izniman volumen i dužinu.

Pročitajte više o: Uspoređivanje kompaktnih pudera: Infaillible vs. True Match

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Loreal Infallible Ultra Matte Powder

    Naručite odmah
  • L'oreal Paris True Match Compact Powder

    Naručite odmah

Povezane teme: šminka, lice, puder

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentari ( 0 )

Registrirajte se kako biste mogli ostaviti komentar

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Savjeti dermatologa: Pravilna njega kože tijekom pandemije

Tijekom pandemije, prilagodili smo se novinama u svakodnevnom životu ali i promjenama u našim higijenskim navikama...