10 zapovjedi korektora

1. Različite nijanse za prekrivanje različitih nepravilnosti
 


Prije nego nanesete korektor, obratite pozornost na činjenicu da jedna nijansa ne prekriva baš sve nesavršenosti na isti način. Stoga, ako želite neutralizirati plavičaste krugove ispod očiju, trebate odabrati korektor u žutoj nijansi, dok je za žućkaste ili smeđe dijelove lica idealna ljubičasta nijansa korektora. S druge strane, ako želite sakriti crvenilo, najbolji izbor je korektor u zelenoj boji.

2. Tekstura je važna

Osim boje, važno je uzeti u obzir i tip vaše kože. Budući da je predio oko očiju nježniji i prilično suh, najbolje je koristiti kremaste i tekuće korektore. Unutarnji kut oka „traži“ korektor sa svjetlucavim efektom, dok je za problematičnu i crvenu kožu idealno rješenje mat proizvod.

3. Potrebne su vam dvije nijanse

Ten nažalost ne ostaje isti tijekom cijele godine pa make-up stručnjaci preporučuju da jednu nijansu korektora koristimo tijekom ljeta, a drugu u hladnijim mjesecima. Kada se ukaže potreba, izblendajte ove dvije nijanse i rezultat će vas oduševiti!

4. Ne preskačite pripremu

 

Prije nanošenja korektora, vrhom kažiprsta utapkajte malo hidratantne kreme na kožu u području očiju - čak i na kapke! Zatim pričekajte nekoliko minuta prije nego stavite korektor jer u protivnom neće biti izdržljiv.

5. Uvijek se šminkajte na prirodnom svijetlu

Jedan od glavnih razloga zbog kojih korektor ne pruža efekt kakav ste željele je činjenica da ga nanosite u kupaonici pod umjetnim svjetlom. Najbolji način da koristite ovaj proizvod je pored prozora jer prirodna svjetlost ukazuje na sve mane i stvaran učinak vašeg omiljenog korektora!

6. Ne pretjerujte

Ako nanosite korektor prstom, rezultat može biti šminka koja se ljušti. Zato uvijek nanosite ovaj proizvod kistom i to na sljedeći način: prvo nanesite tri točkice ispod očiju, od unutarnjeg kuta prema središnjem dijelu oka. Prste koristite eventualno za blendanje.

7. Pri prekrivanju prištića budite još pažljiviji
 


Jedino što je lošije od vidljivog crvenila je nedovoljno prekriveno crvenilo! Stoga je važno koristiti kist prilikom „kamufliranja“ prištića, a obvezno za to upotrijebite mat korektor u boji svog prirodnog tena. Proizvod nanesite na sredinu prištića, a zatim nježnim kružnim pokretima razmazujte korektor po vanjskim dijelovima ove nesavršenosti na licu.

8. Ne zaboravite kompaktni puder

Ovo je odličan način za dodatno matiranje i zaštititu make-upa, ali obvezno odaberite proizvod laganije formule.

9. Želite prekriti tetovažu? Nema problema!

Ovo je jedna od najtežih stvari kada je u pitanju šminkanje - ali samo ako ne znate ovaj trik. Stručnjaci preporučuju da za to koristite korektor u čijoj je osnovi neka nijansa narančaste boje, a potom spužvastim beauty blenderom nanesite dva do tri sloja korektora koji je iste boje kao vaš prirodni ten. Kada u potpunosti prekrijete tetovažu, fiksirajte korektor kompaktnim puderom.

10. Imajte na umu kada je najbolje preskočiti korektor

Stručnjaci se slažu da je u najvećem broju situacija bolje izbjeći stavljanje korektora na gornje kapke jer zbog toga izgledaju „teže“. Na kraju, ako su vam se pojavile borice oko vanjskog kuta oka, najbolje je ne stavljati korektor na ovaj dio lica. On se, naime, ponekad nađe u samim usjecima u koži i tako privuče još više pažnje na bore.

Pročitajte više o: Kako odabrati odgovarajuću nijansu korektora

Za ovaj izgled preporučujemo

  • L'Oreal Paris True Match Concealer

    Naručite odmah
  • L'Oreal Infallible Total Cover Concealer Palette

Povezane teme: lice, korektor

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentari ( 0 )

Registrirajte se kako biste mogli ostaviti komentar

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Kako istaći oči kad nosiš zaštitnu masku: video tutoriali

Sigurno si primijetila na ulicama ljude s najrazličitijim maskama i da ih čak uklapaju uz garderobu. Pa zašto onda ne bi naučila kako istaći oči, ali ...