4 nezamjenjiva savjeta za sjenila za oči

Nisu sve djevojke jednako vješte kada je riječ o upotrebi sjenila za oči. Dok nekim damama polazi za rukom da kistom stvaraju umjetnost na svojim kapcima, drugima ovaj zadatak predstavlja veliki problem. Za sve djevojke kojima je potrebno malo pomoći, predstavljamo 4 neprikosnovena pravila za uporabu sjenila za oči.

Kistovi su nezamjenjivi


Iako ti aplikatori koji dolaze uz paletu sjenila mogu donekle pomoći, za savršeno našminkane oči važno je uvijek upotrebljavati i odgovarajući kist za nanošenje ovog proizvoda. Svaka djevojka bi trebala imati najmanje dva kista – jedan mekani s gustim i kraćim dlačicama i jedan tanji, kosi kist za preciznije nanošenje sjenila.

Sjenila trebaju biti u prvom planu

 

A post shared by @_mymakeup__ on


Pitaš se kako? Jednostavno je! Odaberi paletu koja u sebi sadrži sjenilo u nekoj bež nijansi i nanesi ga po cijeloj dužini kapka. Bež sjenilo pojačava intenzitet sjenila koje ćeš kasnije nanijeti.

Izbor boja je presudan


Za savršen make-up look važno je odabrati prave nijanse. Mnoge palete sadrže veliki izbor nijansi, ali je potrebno znati kako ih pravilno kombinirati. Za početak, odaberi dvije nijanse za koje si sigurna da se dobro slažu. Na primjer – bež i tamno smeđu ili svijetloplavu i svijetlosivu.

Prilagodi nanošenje sjenila obliku očiju

 

A post shared by @_mymakeup__ on


Različiti oblici očiju zahtijevaju različite načine šminkanja i različita sjenila. Zato je dobro da, prije nego što počneš s nanošenjem, pažljivo razmisliš o tome koje nijanse i tehnika najviše odgovaraju obliku tvojih očiju. Potom, ovisno o njihovom obliku, prilagodi nijanse i tehniku šminkanja kako bi tvoje oči došle do izražaja na pravi način.

Pročitajte više o: Najbolje palete sjenila za smokey eye look

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Maybelline Burgundy Bar Palette

  • Maybelline New York The Nudes Palette

    Naručite odmah
  • Maybelline 24 Karat Nudes Eye Shadow Palette

Povezane teme: šminka, sjenila za oči , oči

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

TREND ALERT: 3 proizvoda za apsolutni hit makeup look ovog ljeta

Bliži nam se ljeto i uzbuđenje raste! Vrijeme je za ponovne susrete, nezaboravne avanture i nove početke. Zato, ponesi dobro raspoloženje, osmijeh i o...