5 make-up grešaka kojima uništavamo trepavice

Iako toga često nismo ni svjesni, tijekom dana pravimo veliki broj grešaka koje imaju negativan utjecaj na rast i kvalitetu naših trepavica.

Kako bi naše trepavice u svakoj prilici izgledale savršeno i njegovano, moramo im posvetiti posebnu pažnju, ali i pridržavati se ovih jednostavnih pravila u svojoj svakodnevnoj beauty rutini.

 

1. Ne koristite uvijač trepavica nakon nanošenja maskare

Na taj način stvaraju se grudice, a trepavice se ukrućuju i postaju lomljive. Slavna pjevačica Miley Cyrus suočila se s ovim problemom, otkrivši da je dugo koristila metalni uvijač nakon nanošenja maskare, zbog čega su njezine trepavice postale krhke i lomljive, a često ponavljanje ovakve greške može prouzrokovati i nepravilan rast trepavica koje će zbog toga izgledati neuredno

2. Koristite odgovarajući preparat za odstranjivanje šminke s očiju

Preparati na bazi ulja najlakše će odstraniti šminku s vaših očiju, čak i ako koristite vodootpornu maskaru. Takvi preparati ne samo da učinkovito uklanjaju nečistoće, već će poslužiti i kao balzam vašim trepavicama i potaknuti njihov rast.

3. Nemojte koristiti vodootpornu maskaru svaki dan

Za koji god preparat za odstranjivanje šminke se odlučite, uklanjanje vodootporne maskare bit će puno teže nego u slučaju obične. Trepavice će tako biti sklone opadanju, a osim toga, često trljanje trepavica kod uklanjanja vodootporne maskare šteti nježnom području kože oko očiju. Vodootpornu maskaru zato čuvajte samo za specijalne prilike.  

4. Održavajte pravilnu higijenu

Slično kao kada su pore na licu u pitanju i folikuli dlake mogu se začepiti što može dovesti do infekcije koja može izazvati opadanje dlačica, ali i rast dlačica u različitim smjerovima. Zbog toga posvetite posebnu pažnju čišćenju dijela oko očiju - svakodnevno detaljno očistite trepavice, kao što to činite i s ostatkom lica, i vodite računa da ih nikada ne dodirujete prljavim rukama.

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Lash Sensational by Maybelline New York

    Naručite odmah
  • The Falsies Push Up Drama by Maybelline New York

    Naručite odmah
  • Miss Hippie Mega Volume L'Oreal Paris

  • Superstar False Lashes L'Oreal Paris

    Naručite odmah

Povezane teme: maskara, njega , oči

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentari ( 0 )

Registrirajte se kako biste mogli ostaviti komentar

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommend

Hidratiziraj kožu kao nikad: fuzija aloe vere i hijaluronske kiseline

Ova dva sastojka u kombinaciji čine čuda za blistavost, hidrataciju i pomlađivanje kože...