5 make-up proizvoda koje vjerojatno pogrešno koristite

Prije nego vam pružimo „prvu pomoć”, odgovorite iskreno: Jeste li se ikada zapitali kako je moguće da druge žene tako dobro izgledaju poslije šminkanja, dok u vašem slučaju taj čarobni make-up efekt često izostane? Potvrdan odgovor ne znači da niste talentirane, već da nešto ne radite kako treba. Nije smak svijeta, naprotiv, danas je dan vašeg novog početka. Od sada ćete biti jednako lijepe i efektno našminkane kao i žene kojima potajno zavidite...

Korektor

Nanosite ga na lice prije pudera? Fatalna pogreška! Korektor nije podloga, on služi da pokrije ono što puder nije uspio! Ovo pravilo je strogo samo kada je riječ o podočnjacima, jer sve ostale korektore koje koristite za prekrivanje akni ili drugih nepravilnosti možete nanijeti i ispod pudera.

Ako prilikom prekrivanja tamnih krugova na podočnjacima korektor nanosite u obliku točkica ili crtica, prestanite, jer će krugovi biti još izraženiji, samo ovog puta ne tamni već bijeli!

Najbolje bi bilo da korektor nanosite ispod očiju u obliku trokuta. Tako će se stopiti s bojom obraza, a lice će poprimiti mladenački, svjež izgled. 

Zapamtite: Struktura korektora za podočnjake mora biti kremasta, stoga gusti korektor kojim prekrivate prištiće nemojte nikako koristiti za područje ispod očiju! Prilikom kupovine birajte jednu nijansu svjetliju od vašeg tena (ne od boje podočnjaka) i ne zaboravite ga koristiti u malim količinama.

Highlighter

Konturiranje lica highlighterom je već nekoliko sezona apsolutni make-up trend i to namjerava i ostati. Savršeno krasi lica milijuna žena i čini ih prelijepima. No, postoji jedan mali problem. Mnoge dame pogrešno upotrebljavaju highlighter pa umjesto prirodnog, postižu suprotan efekt od željenog – umjetni!

Vjerojatno najveća pogreška nastala je iz vjerovanja da highlighter služi za prekrivanje nedostataka na licu. Sad ćemo još jednom ponoviti: u tu svrhu koristite gore spomenuti korektor! Uloga highlightera je sasvim suprotna - naglašavanje određenih dijelova lica posvjetljivanjem. Kako vam se ne bi dogodilo da istaknete ono što ustvari želite prekriti, vodite računa na koji dio lica ga nanosite i u kojoj količini.

Zapamtite: Highlighter se nanosi na centralni dio čela, po sredini nosa (efekt suženja), ispod obrva, oko unutarnjeg kuta oka, na vrh jagodičnih kostiju i iznad sredine gornje usne (efekt punijih usana). Najčešće se nanosi kistom ili spužvicom, rjeđe jagodicama prstiju, i to pri samom kraju procesa šminkanja, dakle, na već matirano lice.

Ruž


Ovaj čarobni kozmetički proizvod od davnina pomaže ženama da izgledaju samouvjereno i seksi. Nažalost, jednostavno nanošenje ruža može se lako pretvoriti u potpuni fijasko! Ako ste iskusile nešto slično, sigurni smo da su ovo bili razlozi…

Zapamtite: Kao što vodite računa o pravilnoj njezi lica i tijela, tako morate znati da je i usne potrebno hidrirati i povremeno ih počastiti dobrim pilingom. Kada nanosite ruž na glatke usne, boja će biti postojanija, a usne senzualnije.

Ne zaboravite olovku za usne! Ona daje dubinu boji i pomaže u isticanju. Mora biti iste nijanse kao i ruž, u suprotnom ćete izgledati kao da ste se vremeplovom vratili iz „devedesetih”. A taj retro trend u šminkanju još uvijek nije uskrsnuo i nadamo se da još dugo neće. Nanošenje ruža uvijek započnite na sredini usana, a onda lijevo-desno, kako bi se boja ravnomjerno rasporedila. Ne stavljajte previše ruža. Kad dospije na šalicu kave ili na zube već je kasno jer ste tako prenašminkane obišle pola grada. Posljednje, ali jednako važno: Pažljivo birajte boje!

Olovka za obrve

Svjetske zvijezde su nas u posljednje vrijeme natjerale da odložimo pincetu i opremimo se adekvatnim olovkama i sjenilima za obrve. Konturiranje obrva može u potpunosti transformirati lice, ali i upropastiti ga. Sigurni smo da redovito srećete djevojke koje su pretjerale s iscrtavanjem i potamnjivanjem obrva. Prenaglašavanje je jedna od najčešćih pogrešaka, stoga je važno točno odrediti koja količina proizvoda vam je potrebna.

Zapamtite: Ako prilikom konturiranja uglavnom koristite olovku, znajte da će još boljem izgledu doprinijeti i par poteza sjenilom ili specijalnom maskarom za obrve. Ali nikako ne koristite sva tri proizvoda istovremeno! Puno slojeva učinit će da izgledate grubo i neprirodno. Zato se držite pravila - ne više od dva proizvoda.

Potrudite se da olovka uvijek bude dobro našiljena kako biste izbjegli debele i neprecizne crte. Olovke s tvrdim vrhom idealne su za krajeve, dok su one s mekšim vrhom savršene za popunjavanje praznina u sredini obrve.

Tuš za oči

Tko se može pohvaliti uvijek savršenom crtom tušem? Ako ste jedna od tih, skidamo kapu! Ako niste, vjerojatno radite neku od ovih pogrešaka

Zapamtite: Prvo svladajte olovku pa tek onda pređite na tekući ili gel tuš. Povlačenje kapka dok crtate zaista zvuči logično, ali tako ćete se prije umrljati nego dobiti željenu crtu. Zato prstom samo blago pridržavajte kapak. Ako cat eye iscrtavate zatvorenih očiju, vrijeme je da progledate! Kako bi crta bila jednaka na oba kapka, oči moraju cijelo vrijeme biti otvorene. Nanosite crni tuš na donji kapak? Razlozi zašto to ne biste trebale raditi su brojni, a jedan je - jer ovim potezom dodatno vizualno smanjujete oči. Dakle, ako su vaše oči prirodno sitne, izbjegavajte ovu metodu u širokom luku.

Pročitajte još o: Make –up policija: kakve smo make-up trenutke zapazili na ulicama

Povezane teme: šminka, usne, ruž, tuš

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentari ( 0 )

Registrirajte se kako biste mogli ostaviti komentar

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Ove proizvode u siječnju moraš isprobati!

Mi smo tu da ti kažemo koji će to proizvodi najbolje ispratiti aktualne makeup trendove, a koji će ti pomoći da unaprijediš njegu svoje kože...