5 najčešćih pogrešaka koje radimo sa tekućim puderom

Ako ne poštujete nekoliko jednostavnih pravila kad se radi o tekućem puderu, vaša šminka može ličiti na pravu katastrofu. 

Niti jedna od nas ne želi biti ona djevojka kojoj se vrat razlikuje od nijanse lica. Stoga, naučite prepoznati pogreške koje radite i to će biti prvi korak prema savršenom tenu. 

1. Niste pripremile kožu za šminkanje

 

 


Bez određene pripreme kože, vaša šminka neće izgledati savršeno. Zato prije spavanja detaljno uklonite šminku jer ćete tako očistiti pore i pustiti kožu da diše tijekom noći.

Još jedan bitak korak je redoviti piling lica, koji morate napraviti jednom tjedno. I zadnji, ali ne i manje važan korak je pravilna hidratacija lica i vrata kremama za vaš tip kože.

Nakon što ste nanijele dnevnu kremu, pričekajte nekoliko minuta kako bi ju koža dobro upila, prije nego nastavite sa šminkanjem. Isto pravilo važi i za nanošenje primera. 

2. Niste odabrali pravu nijansu ili teksturu pudera

 

 


Uz brojna uputstva i tehnologije koje pomažu pri odabiru prave nijanse, više ne postoji izgovor za kupnju pogrešnog pudera. Ako imate suhu kožu, puder s visokom prekrivnom moći ili mat efektom neće biti dobar izbor za vas.

Zato potražite savjet stručnjaka u drogeriji, koji će vam pomoći da odaberete pravu nijansu i pravu teksturu pudera, koja savršeno pristaje vašoj koži. 

3.Testirate nijansu pod pogrešnim svjetlom

Puder će vjerojatno izgledati idealno pod prigušenim ili jakim svjetlom u parfumeriji, ali pitanje je kako će odabrana nijansa zaista izgledati na dnevnom svjetlu.

Zato nakon testiranja nijanse na licu, izađite iz parfumerije i pogledate kako zaista izgledate na prirodnom svjetlu. 

4. Nepravilno ste izblendali ivice

 

 


Ništa nije gore od jasno vidljive linije pudera na vašem licu. Spriječite ovu pojavu pravilnim blendanjem pudera odgovarajućom spužvicom ili kistom.

Odabrani "alat" uvijek nosite u torbi, kako biste po potrebi mogle popraviti šminku.

5. Ne koristite završni sloj - fiksator ili puder u kamenu

Ovo je veliki korak koji vrlo često zaboravljamo i preskačemo. Ako ste primijetile da vaš puder vrlo brzo nestaje s vašeg lica, to se događa zato što ste ga zaboravile fiksirati.

Uvijek na kraju šminkanja preko cijelog lica blago utapkajte puder u kamenu kako biste dobile baršunasti izgled i kako bi vaša šminka trajala tijekom cijelog dana. 

Pročitaj više o: Naučite pravilno konturirati četvrtasto lice​

Za ovaj izgled preporučujemo

  • L'Oreal Paris True Match

    Naručite odmah
  • L'Oreal Paris True Match Genious

Povezane teme: šminka, lice, konturiranje, sjenčanje lica , tekući puder , puder

4/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentari ( 0 )

Registrirajte se kako biste mogli ostaviti komentar

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Lash Freak maskara s najposebnijom četkicom ikad osvaja svijet

Urban Decay još jednom pomiče granice, kreirajući nešto što je hrabro, drugačije i potpuno neuobičajeno...