5 najvećih pogrešaka s olovkama za usne

Kako korištenje olovke za usne postaje sve popularnije među ljubiteljicama šminkanja, tako im se i potkrada sve više pogrešaka. Iako ne zahtjeva neku posebnu vještinu, korištenje olovke za usne često zadaje muke mnogim damama. Koje su to pogreške koje najčešće prave?
 

Pretamna nijansa

Definitivno najveća pogreška koju sebi više ne smiješ dopustiti je upotreba pretamne olovke za usne jer će ih ona vizualno smanjiti. Vizažisti preporučuju uporabu svijetlih nijansi, koje se savršeno stapaju s nijansom ruža. Ovakav spoj ruža i olovke učinit će da tvoje usne izgledaju punije i sočnije.

Ostavljaš tragove

Olovka za usne je napravljena za savršeno iscrtavanje okvira usana i svaki prelazak izvan prirodnog je pogreška koju ne smiješ više raditi. U slučaju da se ipak dogodi, upotrijebi korektor kojim ćeš brzo prekriti rezultat trenutka nepažnje.

Iscrtavaš grube i oštre crte

Kao što ne želiš da tvoje usne izgledaju neuredno i „razmazano“ nakon nanošenja olovke, sigurni smo da ne želiš ni previše naglašene crte koje tvom make-up looku daju grub i umjetan izgled. Beauty stručnjaci savjetuju da prije nanošenja ublažiš oštrinu vrha olovke tako što ćeš njime lagano preći preko ruke. Preoštar vrh ostavlja grube i upadljive crte, što usnama daje neprirodan i napadan izgled.

Iscrtavaš previše iznad okvira gornje usne

Mnoge djevojke smatraju da će ovim dobiti vizualno punije usne, a jedino što se ovakvim iscrtavanjem može dobiti su upadljive usne koje ne izgledaju nimalo privlačno.

Prava crta nije najpravilniji izbor

U želji da svoje usne učine savršenima, mnoge djevojke prave pogrešku kada ih iscrtavaju olovkom u jednom, neprekidnom potezu. Stručnjaci savjetuju da se olovka nanosi nježnim i kratkim pokretima koji se nadovezuju jedan na drugi. Na ovaj način će crte biti suptilnije, a usne će izgledati potpuno prirodno. I još ljepše!

Pročitajte više o: Olovka za usne za početnike

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Maybelline New York Color Drama Love My Pin

    Naručite odmah
  • Maybelline New York Color Drama Keep It Classy

    Naručite odmah

Povezane teme: šminka, usne, ruž, olovka za usne

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Makeover makeup toaletne torbice: must-have šminka za jesen

Zajedno radimo makeover makeup toaletne torbice i pripremamo je za jesen – korak po korak ...