6 točki za koje sigurno ne znate da treba staviti korektor

Korektor je jedan od onih kozmetičkih proizvoda koji s pravom nosi etiketu must have. Bez njega se jednostavno ne može započeti šminkanje, bez obzira radi li se o dnevnom, večernjem ili makeupu za svečane prilike.

Ako malo bolje razmislite, korektor vam u neku ruku dođe kao najbolja prijateljica u beauty svijetu - tu je da sakrije sve vaše nesavršenosti, da prikrije tragove umora, mamurluka, izlazaka i neprospavanih noći. Nadalje, vrlo je diskretan i odan jer čak i onda kada vas vlastita koža “izda”neće dozvoliti da vaša okolina to primijeti.

Mnogo više od sredstva za prikrivanje

Posežete li i vi za korektorom samo onda kada je potrebno prikriti podočnjake i crvenilo na koži? Ako je odgovor potvrdan, moramo vam otkriti – protratili ste to vrijeme! Otkrijte njegov pun potencijal, koristite ga pametno i postat će vam mnogo više od običnog kozmetičkog sredstva

1. Iznad i ispod obrve

Nanesite tanku liniju korektora iznad i ispod obrva kako biste ih što bolje istakli i dodatno “otvorili” pogled. Ova metoda posebno će biti od koristi u trenucima kada želite preoblikovati obrve, bolje definirati njihov luk ili bar malo promijeniti standardne “okvire” svog lica.

2. Unutrašnji kut oka i ispod oka

Tamne, ljubičaste ili plave krugove ispod očiju korektor će ukloniti odmah, a kada ga nanesete u kutove očiju postići ćete svježiji i odmorniji izgled. Ovo je pravi način da očima vratite živahnost, naročito kada vam raspoloženje nije baš najbolje.

3. Pri vrhu i pri korijenu nosa

Ako ga nanesete po sredini nosa i na “pregradu” između očiju, centralni dio vašeg lica dobit će prijeko potrebnu svjetlost. Također, korektor vam može poslužiti da vizualno suzite nos, ako je to potrebno.

4. Oko nosnica

Ovaj dio lica često je prekriven crvenilom i ispucanim kapilarama, pa će posvijetljivanje u velikoj mjeri doprinijeti da ujednačite ten kako bi izgledao besprijekorno.  

5. Kutovi usana

Trik je posebno pogodan za žene kojima koža gubi tonus, a usne blago “padaju”. Koliko god nam je teško to priznati, ovaj proces je neminovan i počinje kad stignemo u određene godine.  Zato nanesite korektor na vanjske kutove usana - to će ih podići i samim time uljepšati vaš osmjeh. Nakon što se same uvjerite u taj efekt, poželjet ćete zahvaliti nam se. Zato, nema na čemu, i drugi put!

6. Po sredini brade

Nanesite korektor točno po sredini brade. Ne samo da će vaše lice biti obasjano već će nastavak šminkanja biti čista poezija! Korektor na sredini brade savršeno će naglasiti vaš ruž, bez obzira o kojoj boji je riječ, a usne će jednostavno zablistati. 

Pročitaj više o: Zaštita od sunca: ne zaboravite osjetljiva područja poput onih oko očiju!

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Maybelline New York Fit Me Concealer

    Naručite odmah
  • Maybelline New York Age Rewind

    Naručite odmah
  • L'Oreal Paris True Match Concealer

    Naručite odmah

Povezane teme: lice, trend , korektor

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Ženski parfemi: Top 6 mirisa koji će obilježiti ovo proljeće

Vrijeme je da teške zimske parfeme zamijeniš laganim notama koje rasterećuju, motiviraju i mirišu na proljeće...