Budi prva koje je prošetala trend za 2016.: Ombre s kose prelazi na šminku!

Postepeno nijansiranje od jedne prema drugoj boji, najčešće iz tamnije u svjetliju je poznato kao ombre tehnika bojenja.

Ovaj trend postao je svjetski  hit. Novitet za 2016. godinu je primjena istog principa – ali na make up.

Usne

Sjećate li se kako su izgledale pune usne Naomi Campbell devedesetih, na vrhuncu njezine karijere? Tamno uokvirene, prema sredini nijansirane  do sasvim svijetle boje. Ovakvu je drastičnu gradaciju mogla sebi dozvoliti zbog svoje tamne puti, ali princip ombre tehnike na usnama je manje-više isti. Predlažemo da usne, nakon nanošenja ruža, dodatno malo deblje iscrtate olovkom tamnije nijanse. Za kraj, na unutrašnjost usana nanesite najsvjetliju nijansu  ruža za usne. Sjaj na ombre usnama izgleda sjajno, doslovno. Pa s njim dajte završni touch.

Oči

I prije nego je nastao izraz ombre, isti princip sjenčanja očiju bio je trend tijekom osamdesetih. U suvremenoj izvedbi, ombre na očima može biti sasvim slobodna igra. Nijansiranje može ići od tamnije prema svjetlijoj boji li obrnuto, a smudge tj. efekt zamrljanih boja poželjan je na prijelazu s jedne na drugu boju.

Nokti

Kako biste postigli ombre efekt, svjetliju nijansu laka koristite kao bazu, a tamniju (ili neku boju koja se s lijepo slaže s bazom) na nokat nanosite tapkanjem pomoću aplikatora za sjenilo ili spužvice. Od sredine prema vrhu nokta, od rjeđeg prema gušćem sloju.  Za kraj, premažite bezbojnim lakom za nokte kako biste ujednačili površinu i eto - tvoj ombre je spreman! ​

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Color Sensational Maybelline New York

  • Essie 001 blanc

    Naručite odmah
  • Essie 063 too hot

  • LaPalette Ombree L'Oreal Paris

  • Matte Lipstick Nyx

Povezane teme: šminka, usne, ruž, stil, sjenila za oči , crveni ruž , nokti , sjajilo za usne

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Najbolje kreme za njegovane ruke tijekom zime

Naše ruke su zimi izložene hladnoći, pa su sklone sušenju i perutanju. One su vrlo često u kontaktu s vodom izložene raznim sapunima i deterdžentima k...