ČARI CRVENOG RUŽA by @ThePileOfStyle

 

Crvena boja generalno je poznata kao boja ljubavi i žara. No korijeni crvenog ruža sežu u daleku prošlost. Mnogi povijesničari smatraju da su crveni ruž izumili drevni Sumeranii, što znači da datira iz 3500 godine prije Krista! U Egiptu su crveni ruž nosili i muškarci i žene, no situacija u Grčkoj nije bila tako bajna. Naime žene nisu imale prava koliko i muškarci te im se nije dozvoljavalo nositi ruž u javnosti.

 U tom slučaju postojao je zakon koji je odredio da one moraju imati ruž radi prepoznavanja. U Rimu su oba spola nosila crvene ruževe iako su se tada spravljali od otrovnih sastojaka. U Srednjem vijeku ruževi su služili kao znak raspoznavanja staleža iako se crkva učestalo bunila protiv boje za usta nazivajući ju vražjom. Zanimljivo je da je oko 1700 g. muškarcu bilo dozvoljeno da traži poništenje braka ukoliko ga je žena zavela koristeći crveni ruž.

U dvadesetom stoljeću je krenuo bum crvenih ruževa te je od tada simbol za eleganciju i ljepotu. Mnoge slavne osobe kroz povijest nosile su crveni ruž i time ga učinile posebnim simbolom današnjice. Nema žene koja ne posjeduje barem jedan crveni ruž!

Isabella takođe otkriva: Blogerice koje ja pratim by @thepileofstyle

 

Moj trenutno najdraži crveni ruž je od Maybelline-a Vivid Matte Liquid. Ovaj ruž ima svoju aplikacijsku četkicu tako da ga je veoma lako nanjeti točno na rubove bez mrlja. Kada nosim crveni ruž volim koristiti jako malo pudera, puno maskare (najčešće koristim Lash Sensation od Maybelline-a) i elegantnu tanku liniju tuša. 

Pročitaj još i: Festivalski look by Isabella Rakonić

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Vivid Matte Orange Shot Maybelline New York

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentari ( 0 )

Registrirajte se kako biste mogli ostaviti komentar

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se