Chroming tehnika

Žudite za odmornim i svježim licem, ali ne znate kako to postići? Vrlo je jednostavno - naglasite konture tako što ćete ih posvijetliti chroming tehnikom. Isprobajte i provjerite je li i vama novi način sjenčanja najbolji od svih do sada!

S jedne strane možemo reći da je chroming samo fancy riječ koja je zamijenila highlighting i da je u osnovi ovo ista tehnika kao i strobing - nanošenje highlightera na određene točke lica koje želite istaknuti. Ipak, razlika postoji jer sada koristimo drugačiji proizvod i drugačiju strukturu.

Sve što vam treba je sedefasti ruž s metalik finišem. Ako ga više ne nosite, ili mislite da nije in, ni slučajno ga ne bacajte! To što mu je „odzvonilo” na usnama, ne znači da ga ne bi trebalo nositi na licu i to kao zamjenu za highlighter.

Za početak, ruž koji ćete primijeniti prilikom chrominga uskladite sa svojim podtonom kože: ružičaste nijanse odgovaraju jako svijetlom licu, champagne srednjem, a zlatne maslinastom tonu.

Vrijeme je da isprobate

Povucite crte ružem tamo gdje biste željeli posvijetliti lice: u obliku slova C oko sljepoočnice, duž nosa, na jagodice, rub gornje usne, ispod obrva... Kada laganim kružnim pokretima nanesete ruž, prstima ili kistom blago i temeljito utrljajte proizvod. Trudite se da to činite što ravnomjernije kako biste ublažili rubove i ujednačili ruž s kožom.

Ako niste sigurni kako će vam pristajati ovaj stil šminkanja ili se bojite da će vam lice pretjerano sjajiti, počnite s manjom količinom ruža i s manjim brojem točaka na koje ga nanosite. Ako budete zadovoljni rezultatom, postepeno povećavajte količinu, ali i površinu. Vrlo je vjerojatno da kada jednom isprobate chroming nećete lako odustati od ove make-up tehnike, jer će efekt biti prilično očaravajući!

Ruž ili highlighter?

U odnosu na klasičan highlighter, ovdje nema vidljivih šljokica. Vaše jagodice će dobiti glatku završnicu poput „zrcala“, a sjaj će biti vidljiv iz svih kutova. Upravo je to suština chroming tehnike.

Chroming zapravo daje onaj ljetni, zlatni odsjaj vašoj koži za kojim svi žudimo. Naravno, danas postoje specijalizirani proizvodi za tu namjenu - sjajni highlighteri u prahu ili stiku koji će vam definitivno omogućiti postizanje najboljeg mogućeg efekta. Nemojte zaboraviti da je sedefasti ruž samo zamjenski proizvod za highlighter i da prvenstveno služi da se zabavite kroz eksperimentiranje, a u krajnjoj liniji, i da uštedite novac. Ali, ako želite igrati na sigurno svakako bi se  trebali opredijeliti za namjenski highlighter.

Ne zaboravite…


Ruž mora biti sjajan, nikako mat, jer ćete dobiti potpuno suprotan efekt i šanse su da nećete poželjeti izaći iz kuće dok ga ne skinete s lica.

Birajte ruževe sa što više sjaja i to u nijansama koje mogu varirati od svjetlijih do brončanih. Sve ovisi o godišnjem dobu, ali i boji tena. U praksi, boje koje primjenjujete za chroming se mijenjaju, naročito ljeti kada „nabacite” osunčani, brončani ten.

Pročitajte više o: 5 make-up tehnika koje morate naučiti do 30-e

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Maybelline New York Master Chrome

  • Maybelline Color Sensational Intense Pink

Povezane teme: šminka, sjenčanje lica , mat

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentari ( 0 )

Registrirajte se kako biste mogli ostaviti komentar

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Makeup in the City predstavlja Taxi izazov s Anastasijom

Ovoga puta, Adrianin izazov prihvatila je Anastasija Grujić. Zadatak nije bio niti malo lak...