Dnevna i noćna krema za lice – u čemu je razlika?

Budući ste navikle koristiti određene višenamjenske beauty proizvode (poput rumenila koje možete staviti na kapke i highlightera koji se može nanijeti na razne dijelove lica), sigurno ste se nekad zapitale sljedeće: Zašto su mi onda u kozmetičkoj torbici potrebne i dnevna i noćna krema za lice?

Postoji značajna razlika između ove dvije kreme, a evo i zašto s jednom započinjemo dan, a s drugom ga završavamo.

Dnevna krema za lice


Naša koža je tijekom dana izložena različitim vanjskim utjecajima poput sunca, vjetra, zagađenog zraka i stresa, dnevna krema je zamišljena kao odgovor beauty industrije na njih. Kod njezine uporabe, u fokusu je hidratacija i zaštita lica od navedenih vanjskih utjecaja. Pri izboru dnevne kreme za lice vrlo je važno da ona odgovara vašem tipu kože. Najčešće možete birati između opcije za suhu i osjetljivu ili za normalnu i mješovitu kožu pa odaberite onu koja će najviše odgovarati potrebama vaše kože, kao i vašem stilu života.

Noćna krema za lice


Tijekom noći se cijeli organizam regenerira pa tako i koža te bi trebalo birati proizvode koji će raditi za vas dok vi spavate. Kod noćne njege, u fokusu je također hidratacija, ali i oporavak kože. Shodno tome, noćna krema djeluje dubinski i intenzivno hidrira lice i na taj način pospješuje obnavljanje stanica kože, a vi se budite svježe i odmorne.

Kako bi vaš beauty sleep nosio taj epitet s razlogom, odaberite varijantu čiji će sastav biti idealan za vaš tip kože.

U čemu je razlika?

Dnevna krema je lakša i zato je odlična podloga prije jutarnjeg ritualnog šminkanja. Osim toga, ova formula je idealna da preko nje nanesete kremu sa zaštitnim faktorom, bez obzira na doba godine. Za razliku od nje, noćna krema je „bogatija“ te ne bi bila pogodna za dnevnu uporabu jer bi mogla uzrokovati nepotrebno mašćenje kože i neugodan sjaj tijekom dana.

Za kraj, ove dvije kreme imaju i nešto zajedničko – nanose se na čistu kožu pa ne zaboravite da u svoju dnevnu i večernju rutinu uvrstite i odgovarajući gel za umivanje lica, kao i micelarnu otopinu za skidanje šminke.

Pročitajte više o: Jutarnja beauty rutina koja će te sigurno razbuditi

Za ovaj izgled preporučujemo

  • L'Oreal Hydra Expert 24h Normal and Mixed skin

  • L'Oreal Hydra Expert 24h Dry and Sensitive skin

    Naručite odmah
  • Loreal Hydra Expert Night Cream for All Skin

  • L'Oréal Paris Revitalift Filler Renew Day

  • L'Oreal Paris Revitalift Filler Renew Night

    Naručite odmah

Povezane teme: njega , maske za lice

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentari ( 0 )

Registrirajte se kako biste mogli ostaviti komentar

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Masna koža lica i borba s prištićima: ima li kraja?

Osnovna značajka masne kože je pretjerano lučenje sebuma, koje moraš staviti pod kontrolu, bez previše isušivanja kože...