Glitter šminka za savršen večernji look

Iako su ovu sezonu obilježili nude trendovi, duboko smo zagazili u jesen, pa je sada pravi trenutak da unesemo malo boje u svoj make-up. Ono što posebno raduje je povratak svjetlucavog izgleda, a tu prije svega mislimo na kapke. Glitter šminka pravi je izbor za večernje izlaske i trenutke u kojima želiš zablistati. Zašto bi se zadovoljila već viđenim kada u par poteza kistom možeš pokazati svu svoju posebnost i izdvojiti se od prosjeka?

Glitter šminka za savršen večernji look

Pravilo je da nema pravila, ALI…

U svijetu ljepote sve je ponovo u znaku sjaja i hrabrih poteza. Bez obzira voliš li ih ili ne, šljokice prave onu finu razliku u šminkanju, osobito u posebnim, večernjim prilikama u kojima ćeš se željeti predstaviti u najljepšem mogućem izdanju.

Prilikom njihovog korištenja vrijedi pravilo da nema pravila, ali jedno ipak postoji: ne smiješ pretjerati! Sigurni smo da ne bi voljela da te neko zamjeni s božićnim drvcem ili sudionicom karnevala u Riju. Kako se to ne bi dogodilo, važno je da uvijek odabereš jedno, najviše dva mjesta na licu koje ćeš naglasiti glitterom.

Glitter šminka za savršen večernji look

Sloj po sloj

Glitteri za oči spadaju u „dramatičnu” šminku. Uz pomoć plosnatog sintetičkog kista na kapak nanesi bazu za glittere, a potom i sam glitter u prahu. Postupno nadograđuj slojeve kako bi kontrolirala situaciju i dobila intenzitet boje i sjaja koji priželjkuješ. Ne zaboravi da su čestice trodimenzionalne i da se presijavaju, stoga vodi računa o svjetlu pod kojim se šminkaš. S vremena na vrijeme se odmakni od zrcala kako bi svoj make-up sagledala iz svih kutova. 

Glitter šminka - zavodljiva i šik!

Ako želiš da glitter ostane netaknut cijele noći i da svjetlucave čestice ne završe svuda po licu, obvezno koristi bazu iliti glitter glue. Ovaj proizvod je posebno važan onima koji imaju spuštene kapke, jer sprečava preslikavanje i stvaranje ružnih naslaga na pregibu kapka. Efekt zavodljivih i šik očiju bit će još dominantniji ako ispod sjaja prvo naneseš kompatibilnu ili čak kontrastnu boju iz palete sjenila u odnosu na boju odabranog glittera. Uz crni tuš za oči i par slojeva maskare, čaroban pogled bit će zajamčen!

Ako nisi adekvatno opremljena i nemaš bazu za glitter u svojoj kozmetičkoj torbici, za prvu pomoć ti može poslužiti i ljepilo za umjetne trepavice. Ne brini, lako ćeš ga skinuti bilo kojim sredstvom za skidanje šminke.

Glitter šminka za savršen večernji look

Bezbroj kombinacija za savršen look

- Ako želiš obični make-up pretvoriti u avangardu, glitter možeš nanijeti ispod donjeg kapka.

- Šljokičasta tekstura će sjajno izgledati ako je staviš samo u kutove očiju. Tako ćeš postići romantičan i zamišljen pogled idealan za večernje prilike, samo odaberi boju i veličinu čestica. Sitnije su glamuroznije, a krupnije služe za postizanje vamp efekta, ovisi za što si raspoložena.

Glitter šminka za savršen večernji look

- Glitter šminka preko cijelog kapka simbol je ekstravagancije, osobito ako se odlučiš za krupniju granulaciju.

- Smokey eye i brončani glitter posebno su privlačna kombinacija, baš kao i savršeno izvučen tuš s dužim, tankim krilom na koje se „naslanja” izrazito ljubičasti štras.

- Smeđe ili čokoladno sjenilo za oči naneseno preko cijelog kapka i sjajni zlatni tonovi glittera pri korijenu trepavica, obećavaju najviši stupanj glamura.

Da usne sjaje kao dragi kamen

Kada je riječ o usnama, prvo nanesi ruž, a potom glitter. On će bez problema prionuti na podlogu od ruža, a ako želiš da budu sočne, zavodljive i volumizirane, preko glittera nanesi sloj prozirnog sjajila za usne. Možeš li zamisliti koliko uzdaha će izmamiti osmijeh u boji rubina?

Glitter šminka za savršen večernji look

Pročitaj još: Draping tehnika – apsolutni hit njujorškog Tjedna mode

Za ovaj izgled preporučujemo

 • NYX Lip Lingerie Shimmer

  Naručite odmah
 • NYX Glitter Brillants Rose

  Naručite odmah
 • NYX Away We Glow Liquide Booster

  Naručite odmah
 • NYX Metallic Glitter Paillettes

  Naručite odmah

Povezane teme: šminka, večernja šminka, sjenila za oči , sjenčanje lica , šljokice

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Najbolji tekući puderi sa SPF zaštitom

Većina nas im se jako veseli, ali sunčeve zrake mogu biti veoma opasne i to je dokazana činjenica koju ne trebamo ignorirati. Kreme sa zaštitnim fakto...