HR eksperti ti otkrivaju: nepogrešiv izgled na razgovoru za posao

Istock

Prvi dojam

Smatra se da tijekom razgovora vizualni dojam čini oko 60% ukupne impresije. Dakle, "ako bilo što skreće pozornost ili je pretjerano upadljivo, odvlačit će pažnju i s onog što je važno", tvrdi HR tim "Muškarcima je svakako lakše dotjerati se za razgovor za posao, dok dame trebaju voditi računa o puno toga".

Najčešća pogreška

Pretjerana šminka je jedna greška, a jednako problematično može biti i pojavljivanje bez šminke, jer poslovni razgovor podrazumijeva i određeni bonton. "Najbolji je savjet -  izgledati uredno i čisto, a takva treba biti i šminka. Puder, rumenilo, sjajilo i maskara bit će sasvim dovoljni", otkrivaju nam.

Previše parfema?

To definitivno može biti otežavajuća okolnost jer "postoje ljudi kojima preintenzivan miris ne odgovara, iako se tebi sviđa. Dakle – umjereno. I to je ključna riječ, kako za parfem tako i za sve ostalo" . 

Za koje radno mjesto se prijavljuješ?

Tvoj izgled na razgovoru za posao ovisi i o tome za koju tvrtku i za koje radno mjesto se prijavljuješ.  "Ako ste kandidat za posao programera, odjeća ili šminka mogu biti manje formalni. Ako je u pitanju posao u kreativnoj industriji, dozvoljen je osobni pečat koji otkriva ponešto i o vašoj osobnosti. Ako je pak u pitanju pozicija tajnice, izgled treba biti neutralan, umjeren, i odavati dojam osobe koja se može prilagoditi svakom poslovnom okruženju."

Možda samo jedan atraktivan detalj?

"Jedna stvar koja privlači pozornost je ok. Pet takvih – nije", kažu HR stručnjaci. Dakle, jedan zanimljiv broš na decentnoj odjevnoj kombinaciji izgledat će lijepo, ali onda treba izostaviti upadljivi nakit.

Crveni ruž – da ili ne?

"Crveni ruž može biti odličan izbor ", kažu, "ali samo ako ga i inače nanosiš i osjećaš se ugodno dok ga nosiš". Onda će na tebi djelovati baš kako treba.

 

Poštivanje ovih nekoliko pravila ne jamči da ćeš posao i dobiti, jer na konačnu odluku ipak utječe i tvoje znanje i kvalifikacije, ali će sigurno pomoći da ne ostaviš pogrešan dojam, a tvoje profesionalne vrline će iskočiti u prvi plan. 

 

Za ovaj izgled preporučujemo

  • True Match by L'Oreal Paris

    Naručite odmah
  • Le Blush by L'Oreal Paris

  • Color Sensational Creamy Matte by Maybelline New York

  • Lash Sensational by Maybelline New York

    Naručite odmah

Povezane teme: šminka, dnevna šminka, oči , usne , stil

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Uradi sama: Kako uvijek imati blistavo, a ne masno lice

Za blistav ten i savršeno glatku kožu nisu jedino rješenje photoshop i skupi kozmetički tretmani...