Izbjegnite najčešće pogreške prilikom nanošenja kompaktnog pudera

Veliki mit u koji vjeruju mnoge dame je da se prilikom nanošenja kompaktnog pudera ne mogu napraviti neke veće pogreške. Ipak, kada na licu primijetimo nekoliko neobičnih crta na mjestu gdje ih ne bi trebalo biti, shvatimo da je kasno za popravke. Upravo zbog toga, trebalo bi posvetiti pažnju ovom vrlo važnom make-up proizvodu.

1. Pogreška prije nanošenja? Da, itekako je moguće!

 

A post shared by @_mymakeup__ on


U slučaju kompaktnog pudera, veliku pogrešku možete napraviti i prije samog nanošenja. Kako biste iskoristile sve prednosti koje vam nudi ovaj proizvod, pobrinite se da vaša koža bude dobro pripremljena za njega. To podrazumijeva čišćenje kože, ali i pažljivo nanošenje podloge, jer ako sloj tekućeg pudera nije lijepo raspoređen, vaše lice će djelovati „zacementirano“.

2. Pažljivo pri kupovini proizvoda

 

A post shared by @_mymakeup__ on


Iako zvuči trivijalno, pogrešan odabir kompaktnog pudera je jedna od najvećih pogrešaka koje možete napraviti. Pored upotrebe pogrešne nijanse, što predstavlja jedan od najvećih beauty grijehova, sljedeća greška koju treba izbjeći je definitivno odabir teksture pudera.

Naime, kompaktni puder je završni korak i zaštitni sloj vašeg make-upa te je potrebno prilagoditi ovaj proizvod svojoj koži. Zbog svoje teksture i mat završnog efekta, L'Oréal Paris Infaillible Ultra-Matte je savršena opcija za djevojke s masnijom kožom koje ga mogu nanositi i uz neku minimalnu podlogu ili uz baking tehniku. No, i kod dama koje imaju suhu kožu kompaktni puder stvara savršeni zaštitni sloj koji sprječava isušivanje lica. Kao i kod savršenog muškarca i ovdje je potrebno pronaći onog Pravog, a mi vam savjetujemo da isprobate True Match kompaktni puder, koji će vam dati savršen baršunasti ten.

3. Odaberite pravo oružje

 

A post shared by @_mymakeup__ on


Nije tajna da se kompaktni puder nanosi širokim kistom no ipak, mnoge dame često zaboravljaju da je savršeno oružje upravo taj veliki, glamurozni kist koji se često neopravdano rjeđe koristi. Međutim, ako se tekstura podloge ili tekućeg pudera ne podudara, osim velikog kista morate koristiti i beauty blender koji će savršeno stopiti ova dva proizvoda, kao i spužvasti aplikator koji dolazi u pakiranju s puderom i predviđen je za njegovo nanošenje.

4. Blendati, blendati, blendati...

Kompaktni puder je tu kako bi vaše lice izgledalo besprijekorno i blistavo. No, to ne znači da se on treba jasno vidjeti na vašem licu. Zato je potrebno dobro izblendati ovaj proizvod kako biste savršeno prekrili sve nedostatke. Onog trenutka kada pomislite da ste savršeno uklopili sve nijanse, kist u ruke i izblendajte još malo.

Pročitaj više o: Kako svoje tanke obrve pretvoriti u guste

Za ovaj izgled preporučujemo

  • L'Oréal Paris True Match Ultra Perfecting Powder

  • L'Oréal Paris True Match Ultra Matte Powder

Povezane teme: puder

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Najbolji tekući puderi na bazi vode

Predstavljamo ti najbolje među najboljima – tekuće pudere na bazi vode koji lako i dugotrajno prikrivaju sve nepravilnosti, ujednačavaju ten do perfek...