Japansko iscrtavanje obrva – Pros and Cons

Ako si barem jednom pretjerala s čupanjem obrva, onda već sigurno znaš koliko je teško vratiti nesretno iskreiran oblik u prvobitno stanje. U mnogim situacijama jednostavno nema nazad, jer dlačice na određenim dijelovima obrva prestaju rasti. Prethodnih desetljeća osmišljavane su različite metode koje su imale za cilj riješiti ovo delikatno pitanje. Od tetoviranja do iscrtavanja pomoću trajne šminke… Na žalost, ni jedna od ovih tehnika nije dala željene rezultate, sve dok na scenu nije stupilo japansko iscrtavanje obrva!

Kako su tvoje obrve izgledale nekada?

Možeš li se uopće sjetiti kako izgleda tvoj prirodni oblik obrva, onaj s kojim si rođena? Činjenica da nemaš odgovor na ovo pitanja uopće ne bi bila strašna  da se upravo obrve ne smatraju jednim od najmoćnijih oružja neverbalne komunikacije. One u potpunosti mogu promijeniti tvoj izgled, učiniti da oči izgledaju krupnije, a mogu i stanjiti lice i to bez dijete! Nekada su tanke obrve bile sinonim za ljepotu pa se prekomjerno čupanje gotovo podrazumijevalo. Danas kada se teži debljim i precizno uređenim prirodnim obrvama, većina nas plaća ceh nestručnog baratanja pincetom u mladosti.

Sve što moraš znati o ovoj metodi

Lijepe obrve su nešto čemu svako od nas teži, a sve popularnija tehnika iscrtavanja obrva spada u kategoriju polutrajnog make-upa.  Za razliku od tetoviranja gdje se obrve kompletno popunjavaju bojom, japanska metoda podrazumijeva iscrtavanje dlačica, jednu po jednu, pa je razliku između nacrtanih i prirodnih teško uočiti. Tretman je gotovo bezbolan jer boja ulazi plitko pod kožu, a iako ćeš često čuti priče da pigment odolijeva vanjskim faktorima od 3 do 5 godina, praksa pokazuje nešto sasvim drugo. Kako će se skidati krastice nakon tretmana, hoćeš li se podvrgnuti kemijskom pilingu ili nekom laserskom zahvatu na licu… Sve ovo pomaže regeneraciji stanica i automatski skraćuje vijek iscrtanih obrva.

5 razloga ZA

1. Čak i one potpuno uništene obrve poslije tretmana postaju savršene.

2. Prava stvar za ljude koji su osjetljivi ili alergični na šminku.

3. Štedi vrijeme pa ćeš svakog jutra moći odspavati 10-ak minuta duže.

4. Potamnjuje obrve i čini ih besprijekornima.  

5. Obrve se ne mogu izbrisati, a tu prednost ćeš posebno osjetiti u teretani, na plaži ili bazenu…

5 razloga protiv

1. Novi oblik često ne odgovara fizionomiji lica, a što može biti gore od neprirodnih obrva.

2. Poslije tretmana može se javiti crvenilo, a to nije ni malo lijep prizor. Čuvaj se infekcija, idi u provjerene salone i biraj stručne osobe kojima je ova metoda rutinska.

3. Briga o obrvama ne prestaje kada izađeš iz kozmetičkog salona. Prva korekcija te očekuje poslije mjesec dana, a potom barem jednom godišnje.

4. Obrve mogu ispasti pretamne, a to će izgledati posebno neprirodno na osobama svijetle kose i tena.

5. Iako cijena tretmana varira, budi spremna izdvojiti priličnu svotu novca.

Osim japanske, sve je traženija i microblading tehnika. Glavna razlika je u oštrici kojom se procedura izvodi. Dlačice su još tanje, a s obzirom na to da se vodi puno računa o njihovom položaju, postiže se i mnogo prirodniji efekt.

Japansko iscrtavanje obrva jamči da ćeš u sljedeće dvije-tri godine imati savršeno ispunjene i uvijek jednako oblikovane obrve, što zbog promjene trendova, ali i osobnih afiniteta može predstavljati problem. Sve se dodatno komplicira ako u samom startu nisi zadovoljna novim izgledom. Postupak „brisanja” je težak i bolan pa ako nisi sigurna u čije ruke ćeš „pasti”, možda bi bilo pametnije držati se isprobanih metoda i proizvoda. Pinceta, olovka za obrve, češljanje i na kraju gel za obrve kojim ćeš fiksirati svoje malo remek-djelo zasigurno još dugo neće otići u mirovinu.

Pročitaj još: Maybelline Brow Tattoo peel-off gel u boji – Savršene oblikovane obrve koje traju i do 3 dana!

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Maybelline New York Tattoo Brow Gel

    Naručite odmah

Povezane teme: lice, trend , obrve

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentari ( 0 )

Registrirajte se kako biste mogli ostaviti komentar

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Makeup in the City: Kako preboljeti mamurluk

U prvoj epizodi serijala Makeup in the City ove godine, Điki i djevojke pokazat će ti kako se nose s mamurlukom...