Je li vrijeme za bronzer?

Ako su sunčani dani postali sve češći, a garderoba sve tanja – da, vrijeme je za bronzer! Dovoljno je da tvoje lice dobije blagu preplanulost i igra bronzerom može početi. Osnovna funkcija bronzera za lice je naglašavanje prirodne preplanulosti lica, mada se može koristiti i za ljetne konturiranje, ali se u tom slučaju primjenjuje na drugačiji način i bira mat završnica bronzera.

Biraj bronzer za lice prema tonu kože

Iako je idealno da koža lica bude bar blago osunčana kako bi bronzer imao potpun efekt i postigao cilj, i djevojke svijetle puti mogu sa samopouzdanjem nositi bronzer, jer njegova poanta je da kožu učini zavodljivo preplanulom i blistavom. Ovisno o tvom prirodnom tonu kože lica treba birati i nijansu bronzera.

Svijetloj koži odgovarat će tople bež i nježno ružičaste nijanse, srednjem tonu kože odgovaraju sve nijanse bronzera, osim onih s ružičastim i breskvastim odsjajem. Maslinastoj koži najbolje „leži” suptilno bakrena i lagano brončana paleta.

 

Svjetlucavo ili mat

Dnevna šminka podrazumijeva manje svjetlucave ili mat bronzere, jer će u protivnom na suncu izgledati kao da na licu imate šljokice. Za večer je izdašnije nanošenje sasvim prihvatljivo, a svjetlucave čestice učinit će da lice dobije na glamuroznom sjaju.

Bronzer ili rumenilo, bronzing ili contouring…

Pravilno nanošenja bronzera dijelimo u dvije kategorije: 

1. Za osvježavajući izgled, bronzer se nanosi lagano u nekoliko pokreta velikim kistom, malo na obraze, malo na čelo tj. tamo gdje sunce prvo dotakne lice.

2. Za glamurozniji i izazovniji look treba znati da konturiranje prethodi bronzeru. Kada pravilno nanesete puder za konturiranje, bronzerom osunčajte lice. Naravno, kako biste izbjegli neke od make-up grešaka, savjetujemo da višak proizvoda s kista otresete ili otpušete.

A rumenilo? Svrha rumenila je da obrazima da malo svježine i boje, blago i prirodno, a najbolji efekt ćete postići ako iskombinirate bronzer i rumenilo, jer u tandemu pružaju najbolji efekt! Pazite samo da vaš odabir budu rumenila toplijih tonova.

 

Još nekoliko trikova s bronzerom

  • Ako ti ponestane tamnije nude palete sjenila, bronzer ti može poslužiti kao privremena zamjena.
  • Svjetlucava varijanta ovlaš nanesena na kapke bit će fini final touch kod šminkanja očiju.
  • Uz pomoć bronzera možeš naglasiti i dekolte. Samo pređi kistom područje između grudi i - voilà!

Pročitaj više o: 

 

Za ovaj izgled preporučujemo

  • L'Oreal Paris Glam Bronze

    Naručite odmah

Povezane teme: šminka, lice, dnevna šminka, večernja šminka, konturiranje, sjenčanje lica , mat , ljeto, bronzer

5/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentari ( 0 )

Registrirajte se kako biste mogli ostaviti komentar

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Nauči kako kreirati originalne maske za Halloween

Uz pomoć ovih savjeta ćeš sigurno uspješno kreirati jednu od ove dvije maske za Noć Vještica na potpuno drugačiji način...