Kako kombinirati sredstva za zaštitu od sunca i šminku

Jasno je da potreba za zaštitom od sunca ovisi o tvojim dnevnim aktivnostima, baš kao i šminka. Zato smo razmotrili nekoliko varijanti uspješnog kombiniranja šminke i zaštite od sunca, ovisno o tome provodiš li ljeto u gradu, na planini ili na moru. Moraš priznati, savršena ljetna šminka zvuči kao znanstveno-fantastični film, no vjeruj, kombinacija elegancije i zaštite nije nemoguća misija.

Ljeto na asfaltu

Možda ne zvuči kao savršen ljetni scenarij, ali ljeto u gradu uistinu može biti zanimljivo. Čak je i odlazak na posao lakši bez jutarnjih gužvi i uz lako nalaženje slobodnog parkirnog mjesta.

Boraviš li veći dio dana u uredu, sasvim je dovoljno na kožu nanijeti tekući puder sa zaštitnim faktorom. Većina ljetnih pudera sadrži zaštitni faktor SPF 15 ili SPF 20,  koji će tvoju kožu štititi za vrijeme kratkih izlaganja suncu – na putu na posao i nakon radnog vremena. Dakle, zaštita od sunca je prva stvar na koju moraš misliti provodiš li ljeto u gradu, a make-up sa zaštitnim faktorom odgovor je na pitanje kako se našminkati u ljetnim mjesecima. Biraš li radije tekući puder bez faktora, tvoja kombinacija može biti hidratantna krema sa zaštitnim faktorom na koju ćeš zatim nanijeti puder. Sada kad je koža lica zaštićena, možeš nastaviti razmišljati o bojama koje će upotpuniti tvoj look. Evo jednog osvježavajućeg ljetnog make-up prijedloga:

Zov divljine

U prirodi su pravila drukčija. U planinama je na svježem zraku i ugodnom povjetarcu lako zaboraviti da je na velikim nadmorskim visinama koža izloženija štetnim sunčevim zrakama nego na moru ili u gradu. Dakle, obvezan je viši faktor. Postoje dva trika za kombiniranje zaštitnih krema i šminke:

1. odabir sredstva koje ne ostavlja bijeli trag

2. treba pričekati do potpunog upijanja kreme

Nakon toga, koža je zaštićena i lice je spremno za nanošenje pudera. Daljnji odabir šminke stvar je ukusa, ali umjesto tekućeg pudera savjetujemo izbor preparata za prikrivanje podočnjaka ili nečiste kože, pa s malo maskare, mat bronzera i ruža za usne u nude nijansi, možeš krenuti u osvajanje najviših planinskih vrhova!

Vitamin Sea


Ah, to more! Cijele godine željno iščekujemo osjećaj pijeska pod bosim nogama. Te dane u kojima blistamo punim sjajem ne treba pokvariti opeklinama od sunca. Opekline su nezdrave, a nisu ni lijepe. Srećom, u samo dva koraka lako se zaštititi i našminkati:

1. Kao i u planinama, obvezna je krema s visokim zaštitnim faktorom, ali za potpunu zaštitu i tajnovitu zavodljivost na plaži savjetujemo šešir.

2. Vodootporna šminka je drugi korak ka bezbrižnom uživanju na plaži. Vodootporna maskara i svjetlucavo sjajilo za usne naši su favorite sezone. Dodaš li tome maskaru u boji, ljeto je tvoje!

Kao što vidiš, savršena ljetna šminka na plus 40 nije nemoguća misija. Treba samo malo vremena i volje, a rezultati su fenomenalni. Osim što ćeš izgledati kao Instagram diva besprijekornog stila, koža će biti zaštićena i elastična, a složit ćeš se da je to najvažnije.

Pročitaj još o: Kako da šminkom sakrijete tragove alergije na licu

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Maybelline Master Camo Color Correcting Kit

    Naručite odmah
  • Maybelline New York Volume Express Waterproof

    Naručite odmah
  • L'Oreal Paris Infaillible Mega Gloss Infallible Fight For It

    Naručite odmah

Povezane teme: šminka, lice, ruž, dnevna šminka

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentari ( 0 )

Registrirajte se kako biste mogli ostaviti komentar

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Kako odabrati rozi ruž za usne prema tonu kože

Svaka žena u svojoj torbici osim klasičnog crvenog, mora imati bar jedan dobar rozi ruž za usne...