Kako najbolje istaknuti oči

Tuš za oči nije običan dio kozmetičke torbice. To je proizvod koji nam može popraviti ili uništiti izgled. On može vizualno povećati, smanjiti, spustiti ili uokviriti oči. Ali isto tako ne izgleda isto na svim djevojkama. Stoga je za svaki oblik očiju potrebno koristiti drugačiju tehniku nanošenja tuša. 

Bademaste oči

 

 


Ako kod tvojih očiju na prvi pogled donja linija djeluje duže od gornje, onda tvoje oči imaju bademasti oblik. Takve oči su idealne za šminkanje, jer im pristaje baš svaki oblik linije. 

Izvuci tanku liniju od unutarnjeg kuta oka, koju ćeš prema vanjskom dijelu crtati sve deblje. Ako želiš ublažiti svoj pogled onda nacrtaj liniju i na donjem kapku i nježno ju razmaži na unutarnjem i vanjskom dijelu oka, kako bi dobila smokey eyes efekt.

Spušteni kapak

Ako je tvoj kapak previše spušten, tanka linija će se slabo vidjeti, zato trebaš nacrtati deblju liniju, koja će istaknuti tvoje oči. Liniju nacrtaj uz trepavice i slobodno prijeđi preko kapka debljom linijom. 

Bademaste oči blago spuštene

 

 


Ovakav oblik očiju zahtijeva efekt liftinga. Nagni glavu u stranu i izvuci liniju koja ide od sredine oka ka vanjskom dijelu. Na kraju, liniju malo zakrivi na gore jer će to dodatno otvoriti tvoje oči. 

Blago podignute oči

Iako podsjećaju na bademaste oči, donji kapak je istaknutiji u odnosu na gornji. Kod ovog oblika očiju, ključ uspjeha je u postizanju prirodne simetrije. Nacrtaj liniju na donjem i gornjem kapku. Deblju liniju u vanjskom kutu oka malo razmaži, za smokey eyes efekt.  

Okrugle oči

 

 

A post shared by Maybelline New York (@maybelline) on

 


Olovkom za oči izvuci liniju uz trepavice. Napravi izgled catty eyes, pomoću kojeg ćeš vizualno produžiti oči.

Sitne oči

Ako su tvoje oči sitnije, onda ih trebaš istaknuti i povećati. Izvuci liniju uz trepavice u nude ili bijeloj boji što će vizualno povećati tvoje oči. Nemoj koristiti crnu boju jer će ona još više smanjiti tvoje oči. Nanesi olovku samo na gornji kapak, a ako si dovoljno smjela, olovku nanesi i na donji kapak, ali na vrhovima malo razmaži boju kako bi tvoje oči izgledale veće.  

Pročitaj više o: Tuš za oči za party look

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Maybelline New York Master Precise

    Naručite odmah
  • Maybelline New York Lasting Drama

  • Maybelline New York Expression Kajal Black

    Naručite odmah
  • Maybelline New York Expression Kajal White

    Naručite odmah

Povezane teme: šminka, tuš, dnevna šminka, večernja šminka, oči , trend , stil , moda , tuš za oči

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Beauty rutina Lily Collins inspirirana serijom Emily in Paris

Smjele oči, sočne usne, svjež i blistav ten… ,,Što manje imate na licu, manje toga može poći po zlu tijekom dana’’, tvrdi Collins, a u videu koji je s...