Kako najbolje nanijeti kompaktni puder

Baršunasti, savršeno nježan izgled kože možete postići samo ako se pridržavate nekoliko jednostavnih pravila za nanošenje kompaktnog pudera.

Kako najbolje nanijeti kompaktni puder

Prije nanošenja bilo kojeg make-up proizvoda, vrlo je važno da koži prethodno pružite odgovarajuću hidrataciju

Hidratantne kreme hrane kožu, štite je od vanjskih utjecaja, ali i stvaraju odgovarajuću podlogu za šminkanje.

Nakon temeljite hidratacije, na lice nanesite primer koji će vam lijepo zagladiti kožu

S ovim proizvodom šminka će na vašem licu duže izgledati svježe i uredno. Sljedeći korak je pokrivanje svih nesavršenosti korektorom, nakon kojeg treba nanijeti tekući puder. Vrlo je važno zapamtiti pravilo da kompaktni puder obvezno treba nanositi nakon nanošenja korektora, a zatim i tekućeg pudera, kako bi se postigao željeni, što prirodniji izgled.

Odaberite kompaktni puder u nijansi vašeg tena i nanesite ga preko cijelog lica koristeći spužvasti aplikator

Kako najbolje nanijeti kompaktni puder

Spužvicom ravnomjerno utrljajte proizvod na kožu lica, a potom pažljivo izblendajte. Ova tehnika omogućava detaljno prekrivanje nesavršenosti i čini kožu baršunastom i besprijekornom.

Nanošenje ovog proizvoda moguće je i odgovarajućim kistom za kompaktni puder.

U tom slučaju pazite da s kista otresete višak pudera, a zatim počnite s nanošenjem od sredine lica, tako što ćete detaljnim tapkanjem kistom prijeći preko cijele površine lica. Pažljivo izblendajte dio između lica i vrata, kako razlika u nijansi ne bi bila vidljiva i kako se izgled vašeg lica ne bi razlikovao od ostatka tijela. 

Prilikom nanošenja kompaktnog pudera treba voditi računa o tipu vaše kože pa njegovo nanošenje može zahtijevati malo drugačije korake

Ako imate suhu kožu, puder nanosite samo na T-zonu i ispod očiju, izbjegavajući tako suhe dijelove kože. Dame koje imaju masnu kožu, kompaktni puder trebaju nanositi preko cijelog lica ili će u suprotnom postići neuredan i neujednačen izgled.

Također je vrlo važno odabrati prave nijanse kompaktnog pudera. Birajte onu nijansu koja je najbliža vašem tenu. Ako se odlučite za presvijetlu, vaša koža će poslije određenog vremena početi djelovati neprirodno.

Pročitaj više o: Popravi slomljeni kompaktni puder u samo 3 koraka

Za ovaj izgled preporučujemo

  • L'Oréal Paris Infallible Ultra Matte Powder

  • L'Oréal Paris True Match Ultra-Perfecting Powder

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentari ( 0 )

Registrirajte se kako biste mogli ostaviti komentar

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se