Kako nanijeti kompaktni puder: 4 jednostavna trika

Jedna od neizostavnih stavki prilikom šminkanja su svakako puderi. Već znamo da oni dolaze u različitim oblicima i da svaki ima svoj doprinos prilikom stvaranja onog idealnog makeup izgleda. Također, sigurno znaš bar jedan način za nanošenje tekućeg pudera ili pudera u prahu, ali znaš li čemu služi i kako nanijeti kompaktni puder?

Ako nisi sigurna, ne brini, pripremili smo 4 jednostavna trika za baršunasti, nježan izgled kože koji se može postići nanošenjem ovog tipa pudera.

Kako nanijeti kompaktni puder: 4 jednostavna trika

Prije svega: hidratacija kože

Prije nego što na svoje lice naneseš bilo koji makeup proizvod, veoma je bitno koži prethodno pružiti odgovarajuću hidrataciju. Hidratantne kreme su važne, jer hrane kožu, štite je od vanjskih utjecaja, ali i stvaraju odgovarajuću podlogu za šminkanje.

Ne zaboravi na primer i korektor

Nakon detaljne hidratacije, na lice prvo trebaš nanijeti primer uz koji ćeš postići efekt glatke i zategnute kože. Primer će učiniti da šminka na tvom licu duže izgleda svježe i uredno. Nakon primera, slijedi prekrivanje svih nesavršenosti korektorom odgovarajuće nijanse.

Vrijeme je za kompaktni puder

Veoma je bitno zapamtiti da kompaktni puder obavezno treba nanositi nakon nanošenja korektora, a zatim i tekućeg pudera, kako bi se postigao željeni, što prirodniji izgled.

Drugim riječima, nakon što si prekrila sve nesavršenosti korektorom, nanesi prvi sloj kompaktnog pudera preko cijelog lica koristeći spužvasti aplikator. Spužvicom ravnomjerno utrljaj proizvod na kožu lica, a potom pažljivo izblendaj. Ova tehnika omogućava detaljno prekrivanje nesavršenosti i čini kožu baršunastom i besprijekornom. Tek nakon ovog koraka nanesi tekući puder, a potom i drugi sloj kompaktnog pudera.

Ako nisi sigurna kako nanijeti kompaktni puder pomoću spužvice, imaj na umu da postoji i četka za njegovo nanošenje. U tom slučaju, vodi računa da s četke otreseš višak pudera, a zatim počni s nanošenjem od sredine lica, tako što ćeš detaljnim tapkanjem četkom prijeći preko cijele površine lica. Pažljivo izblendaj dio između lica i vrata, kako razlika u nijansi ne bi bila vidljiva.

Prilagodi izbor svojoj koži

Pri nanošenju kompaktnog pudera treba voditi računa o tipu kože. Recimo, ako imaš suhu kožu, puder nanesi samo na T-zonu i ispod očiju, izbjegavajući obraze i dijelove oko nosa.

S druge strane, djevojke koje imaju masnu kožu, kompaktni bi puder trebale nanositi preko cijelog lica, dok će u suprotnom postići neuredan i neujednačen izgled. Također, djevojkama s masnim tipom kože se savjetuje nanošenje dodatnog sloja kompaktnog pudera na T-zonu.

Ne zaboravi, od velike važnosti je i odabir prave nijanse kompaktnog pudera. Biraj onu nijansu koja je najbliža tvom tenu, jer ako se odlučiš za previše svijetlu nijansu, tvoja će koža poslije izvjesnog vremena početi djelovati neprirodno.

Sumirajmo…

Iako nije populariziran, kompaktni puder predstavlja brzo rješenje za popravak šminke, kao i savršen alat za ujednačen makeup izgled. Uz savjete koje smo ti dali, izaberi onaj koji najviše odgovara tvom tipu kože. Kompaktni puder će fiksirati i spojiti sve prethodno nanesene slojeve šminke kako bi ona izgledala svježe i postojano tijekom cijelog dana.

Ne znamo za tebe, ali za nas su ovo dovoljni razlozi za posjedovanje jednog kompaktnog pudera u svojoj torbici.

Kako nanijeti kompaktni puder: 4 jednostavna trika

Pročitaj još: Kako našminkati oči banana tehnikom?

Za ovaj izgled preporučujemo

 • La Roche-Posay Toleriane Teint Mineral

  Naručite odmah
 • Maybelline New York Fit Me Compact Powder Buff Beige 130

  Naručite odmah
 • L'Oréal Paris True Match Powder

  Naručite odmah
 • Giorgio Armani Neo Nude Fusion Powder Foundation

  Naručite odmah

Povezane teme: šminka, lice, dnevna šminka, puder , True Match, Maybelline New York, makeup, Fit Me

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Brend NYX Professional Makeup predstavlja kolekciju dekorativne kozmetike nadahnutu filmom Avatar: Put Vode studija 20th Century Studios

Ovo je nova NYX Professional Makeup kolekcija šminke u čast dugo iščekivanog nastavka filma Avatar, pod nazivom Avatar: Put vode...