Kako oblikovati asimetrične prirodne obrve

Odmah da vam kažemo, savršeno proporcionalna osoba ne postoji! Nedostatke na tijelu možeš lako prikriti odjećom, ali s licem je potpuno druga priča, osobito ako imaš problem s obrvama. One su centralno pozicionirane, a opće je poznato da pogled prvo pada na područje oko očiju. Bez obzira je li jedna podignutija ili spuštenija, duža, kraća, više ili manje popunjena ili čak potpuno različitog oblika, nije smak svijeta! Otkrivamo ti trikove pomoću kojih će tvoje prirodne obrve konačno postati simetrične.

Zašto se prirodne obrve toliko razlikuju?

Mimika, strana lica na kojoj spavamo i prirodna razvijenost facijalnih mišića, određuju koliko će naše obrve biti slične, odnosno različite. Na neki način, obrve jesu „sestre”, ali sigurno nisu sestre blizanke! Asimetrija može biti prilično frustrirajuća, osobito ako tvoji pokušaji da ih ujednačiš uporno završavaju još većim debaklom. Svaki potez pincetom, u nadi da ćeš popraviti stvar, vjerojatno će dovesti do toga da ih samo još više istanjiš. Znamo da pretanke obrve nikako nisu simbol ljepote stoga ti na kraju ne preostaje ništa drugo nego pričekati nekoliko (dugih) tjedana da ponovo izrastu i opet probati sve ispočetka.

Kako oblikovati asimetrične prirodne obrve

Oblikovanje obrva

Za pravilno oblikovanje neophodne su škarice i pinceta, a za popunjavanje olovka za obrve i sjenilo za obrve. Škaricama skrati dlačice kako bi reducirala ili ujednačila njihovu gustoću. Počupaj višak dlačica s unutarnjeg ruba kako bi ujednačila vodoravne linije. Počešljaj obrve prema dolje pa škaricama pažljivo odreži one dijelove koji vire ispod donjeg ruba obrva, a potom ih češljićem vrati u prvobitni položaj. Dlačice na gornjem rubu obrva nisu predviđene za čupanje pa ako već moraš korigirati oblik, koristi trimer. Ravnalo ti može olakšati preciznost pokreta, jer je jako važno ne pretjerati. Tanke obrve samo mogu povećati asimetriju, a da se to ne bi dogodilo, poželjno je da se poslije nekoliko poteza odmakneš od zrcala i pogledaš kako obrve izgledaju iz daljine. 

Popunjavanje obrva

Isti postupak je potrebno primijeniti i u ovoj fazi, jer će upravo zrcalo otkriti koju obrvu je potrebno „podići”, a koju „spustiti”. Zamisli okomitu crtu koja prati početak tvoje nosnice (desne pa lijeve) i penje se prema čelu. Upravo su to mjesta na kojima bi trebala započeti crtanje obrva. Nakon toga probaj zamisliti jednu vodoravnu crtu. U tome ti ponovo može poslužiti ravnalo. Kratkim, nježnim potezima počni popunjavati prazne dijelove obrva, prateći prirodni luk i rast dlačica. Prvo docrtaj dlačice koje nedostaju na gornjem rubu one spuštenije obrve, a potom pređi na onu podignutiju. Prazno polje će se najvjerojatnije nalaziti na donjem rubu pa ćeš popunjavanjem te praznine učiniti da obrve konačno budu u istoj ravnini i iste debljine. Sada još samo laganim, ali debljim potezima olovke popuni „rep” obrva i tako izjednači njihovu dužinu. Za postojanost, obvezno koristi gel za obrve.

Kako oblikovati asimetrične prirodne obrve

Tehnike trajnog iscrtavanja

Kako nacrtati obrve ovisi isključivo o obliku tvog lica. Njihov „dizajn” može učiniti da oči izgledaju krupnije ili da lice bude uže ovisno o tome što želiš postići. Neke djevojke ni uz dobre savjete ne uspijevaju svoje obrve dovesti u red pa se odlučuju za japansko iscrtavanje obrva ili microblading. Obje tehnike jamče da ćeš u sljedeće dvije-tri godine imati savršeno oblikovane obrve, ali uvijek postoji opravdani strah: što ako ti se novi izgled ne svidi? Ipak, olovku možeš skinuti u sekundi…

Tri top savjeta

- Ne pretjeruj s upotrebom olovke ili sjenila. Prirodne obrve, čak i kada su debele, mogu izgledati dobro, ali kada su nacrtane mogu upropastiti cjelokupan make-up i uloženi trud.

- Obrve moraju biti usklađene s ostatkom šminke, zato je nabolje prvo se našminkati pa tek onda iscrtavati obrve.

- Boju olovke ili sjenila biraj prema boji kose. Plavušama će najbolje pristajati jedna do dvije nijanse tamnija nijansa od boje kose, a brinetama jedna do dvije nijanse svjetlija.

Oblik obrva otkriva i karakter

Kažu da zaobljene obrve ukazuju na osobe koje su orijentirane prema drugim ljudima i žive u svijetu mašte. Oni s ravnim obrvama su izravni, vole činjenice i logiku. Obrve s izraženim lukom ukazuju na osobe koje misle da su uvijek u pravu i žele imati kontrolu u svakoj situaciji.

Kako ti izlaziš na kraj s prirodnim obrvama? Podijeli s nama u komentarima!

Pročtaj još: Top 5 maskara trikova

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Maybelline New York Brow Drama Pomade dark blond

  • Maybelline New York Tattoo Brow Gel

    Naručite odmah
  • Maybelline Gigi Hadid Eyeshadow Palette Cool

Povezane teme: lice, obrve

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentari ( 0 )

Registrirajte se kako biste mogli ostaviti komentar

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Masna koža lica i borba s prištićima: ima li kraja?

Osnovna značajka masne kože je pretjerano lučenje sebuma, koje moraš staviti pod kontrolu, bez previše isušivanja kože...