Kako oblikovati asimetrične prirodne obrve

Odmah da kažemo, savršeno proporcionalna osoba ne postoji! Nedostatke na tijelu možeš lako prikriti odjećom, ali s licem je potpuno druga priča, osobito ako imaš problem s obrvama. One su centralno pozicionirane, a opće je poznato da pogled prvo pada na područje oko očiju. Bez obzira je li jedna podignutija ili spuštenija, duža, kraća, više ili manje popunjena ili čak potpuno različitog oblika, nije smak svijeta! Otkrivamo ti trikove pomoću kojih će tvoje prirodne obrve konačno postati simetrične.

Kako oblikovati asimetrične prirodne obrve

Zašto se prirodne obrve toliko razlikuju?

Mimika, strana lica na kojoj spavamo i prirodna razvijenost facijalnih mišića, određuju koliko će naše obrve biti slične, odnosno različite. Na neki način, obrve jesu „sestre”, ali sigurno nisu sestre blizanke! Asimetrija može biti prilično frustrirajuća, osobito ako tvoji pokušaji da ih ujednačiš uporno završavaju još većim debaklom. Svaki potez pincetom, u nadi da ćeš popraviti stvar, vjerojatno će dovesti do toga da ih samo još više istanjiš. Znamo da pretanke obrve nikako nisu simbol ljepote stoga ti na kraju ne preostaje ništa drugo nego pričekati nekoliko (dugih) tjedana da ponovo izrastu i opet probati sve ispočetka.

Oblikovanje obrva

Za pravilno oblikovanje trebaju ti škarice i pinceta, a za popunjavanje olovka za obrve i maskara za obrve. Olovka će ti osigurati precizno, ali nešto oštrije iscrtavanje, zbog čega je važno da potezi budu lagani, a linije koje imitiraju prirodne dlačice, što mekše i tanje. Pomoću maskare, obrve će izgledati gušće i biće jasno definirane. Maskare za obrve dolaze u nekoliko nijansi, stoga nećeš imati problem da nađeš onu koja ti najviše odgovara. Škaricama skrati dlačice kako bi ujednačila njihovu gustinu. Iščupaj višak dlačica s unutarnje ivice kako bi ujednačila horizontalne linije. Dlačice na gornjoj ivici obrva nisu predviđene za čupanje, pa ako već moraš korigirati oblik, koristi trimer. Ravnalo ti može olakšati preciznost pokreta, jer je jako važno da ne pretjeraš. Tanke obrve samo mogu naglasiti asimetriju, a da se to ne bi dogodilo, poželjno je da se nakon svakih nekoliko poteza odmakneš od ogledala i pogledaš kako obrve izgledaju iz daljine.

Popunjavanje obrva

Isti postupak je potrebno primijeniti i u ovoj fazi, jer će upravo zrcalo otkriti koju obrvu je potrebno „podići”, a koju „spustiti”. Zamisli okomitu crtu koja prati početak tvoje nosnice (desne pa lijeve) i penje se prema čelu. Upravo su to mjesta na kojima bi trebala započeti crtanje obrva. Nakon toga probaj zamisliti jednu vodoravnu crtu. U tome ti ponovo može poslužiti ravnalo. Kratkim, nježnim potezima počni popunjavati prazne dijelove obrva, prateći prirodni luk i rast dlačica. Prvo docrtaj dlačice koje nedostaju na gornjem rubu one spuštenije obrve, a potom pređi na onu podignutiju. Prazno polje će se najvjerojatnije nalaziti na donjem rubu pa ćeš popunjavanjem te praznine učiniti da obrve konačno budu u istoj ravnini i iste debljine. 

Tehnike trajnog iscrtavanja

Kako nacrtati obrve ovisi isključivo o obliku tvog lica. Njihov „dizajn” može učiniti da oči izgledaju krupnije ili da lice bude uže ovisno o tome što želiš postići. Neke djevojke ni uz dobre savjete ne uspijevaju svoje obrve dovesti u red pa se odlučuju za trajnu šminku obrva. Ona jamči da ćeš u sljedeće dvije-tri godine imati savršeno oblikovane obrve, ali uvijek postoji opravdani strah: što ako ti se novi izgled ne svidi?  Zato je bolje ipak isprobati olovku ili maskaru koju možeš skinuti za sekundu.

Tri top savjeta

- Ne pretjeruj s upotrebom olovke ili maskare. Prirodne obrve uvijek izgledaju dobro, ali kada su nacrtane mogu uništiti cjelokupan make-up i uloženi trud.

- Obrve moraju biti usklađene s ostatkom šminke, zato je nabolje prvo se našminkati pa tek onda iscrtavati obrve.

- Boju olovke ili maskare biraj prema boji kose. Plavušama će najbolje pristajati jedna do dvije nijanse tamnija nijansa od boje kose, a brinetama jedna do dvije nijanse svjetlija.

Oblik obrva otkriva i karakter

Kažu da zaobljene obrve ukazuju na osobe koje su orijentirane prema drugim ljudima i žive u svijetu mašte. Oni s ravnim obrvama su izravni, vole činjenice i logiku. Obrve s izraženim lukom ukazuju na osobe koje misle da su uvijek u pravu i žele imati kontrolu u svakoj situaciji.

Pročtaj još: Istina je – makeup može učiniti da izgledamo mlađe! Evo i kako.

Za ovaj izgled preporučujemo

 • L'Oréal Paris Brow Artist Skinny Definer

  Naručite odmah
 • Maybelline New York Tattoo Brow Gel

  Naručite odmah
 • Maybelline New York Brow Extension

  Naručite odmah
 • NYX Professional Makeup Thick It Stick It

  Naručite odmah
 • NYX Professional Makeup Tinted Brow

  Naručite odmah
 • Maybelline New York Brow Ultra Slim Pencil

  Naručite odmah
 • NYX Professional Makeup Bare With Me Brow Setter

  Naručite odmah
 • Maybeline New York Tattoo Brow Pomade 03 Medium Brown

  Naručite odmah

Povezane teme: šminka, oči , trend , obrve, maskara u boji, maskara za obrve

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

No makeup makeup look u 6 jednostavnih koraka

Jedan od najpoželjnijih načina šminkanja tijekom ljeta je no makeup makeup look. Međutim, nemoj dozvoliti da te naziv ovog trenda odvede u pogrešnom s...