Kako odabrati odgovarajuću nijansu korektora

Korektor je jedan od onih proizvoda bez kojih je teško zamisliti svakodnevnu make-up rutinu. Koristimo ga za prekrivanje podočnjaka, ali i prištića i neželjenih mrljica po licu… No, samo pravilno odabran korektor nam pomaže prekriti sve ono što ne želimo da drugi vide na našem licu. No, kako pravilno izabrati nijansu korektora?

Želiš prekriti podočnjake?


Za razliku od tekućeg pudera čija nijansa mora biti najbliža prirodnoj nijansi tena, korektor kojim želiš prekriti podočnjake treba biti za jednu nijansu svjetliji. Uvijek biraj korektor koji se u potpunosti slaže s podtonom tvoje kože.

Želiš prekriti prištiće?


U ovom slučaju, odaberi nijansu identičnu svom tenu. Na ovaj način korektor prekriva svaku nepravilnost na licu, a ten ostaje ujednačen. Mnoge djevojke griješe kada za pokrivanje prištića biraju svjetlije korektore što samo dodatno naglašava nedostatke, a koža izgleda prepuna mrlja. Također, ako je riječ o color correcting proizvodu, prava nijansa za tebe je zelena jer ona najbolje neutralizira crvenilo.

Test, test i samo test!

Ako ti ni na kraj pameti nije kupovina ruževa ili tekućeg pudera bez prethodnog isprobavanja, zašto bi s korektorom bilo drugačije? Uvijek isprobavaj korektor na dnevnom svjetlu tako da ga naneseš na kožu vrata. Nekoliko točkica na vratu mogu biti savršen pokazatelj je li nijansa koju si odabrala upravo ona koja ti najviše odgovara. Osim nijanse, na ovom dijelu tijela možeš najlakše vidjeti odgovara li tekstura korektora tvom tipu kože.

Pročitajte više o: Savršen ten bez tekućeg pudera? Moguće je!

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Maybelline New York Master Camo Color Correcting Kit 1 - Light

    Naručite odmah
  • Maybelline New York Age Rewind

Povezane teme: šminka, korektor

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentari ( 0 )

Registrirajte se kako biste mogli ostaviti komentar

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Top 8: Najbolji puderi za prekrivanje

Što je po tebi najbitniji proizvod u beauty rutini? Dobra maskara, sjajan korektor ili možda ono što većini djevojaka prvo padne na pamet, a to je, na...