Kako pravilno popraviti tekući ruž

Svaka od nas se barem jednom suočila s problemom popravljanja šminke tijekom važnih događaja i, kako je to nekad nemoguće izbjeći, možemo barem učiniti sve da naša šminka traje što duže i da nam popravljanje uz nekoliko malih trikova bude olakšano.

Tekući ruž s mat završetkom je dugotrajniji od klasičnih ruževa pa ćete već njegovim odabirom prorijediti potrebu za popravljanjem šminke.


Naš prijedlog je jedan od trenutno najpopularnijih proizvoda na tržištu - Maybelline New York SuperStay Matte Ink ruž koji jamči dugotrajan efekt. Riječ je o liniji od 8 nijansi koje se savršeno uklapaju u sve stilove šminkanja.

Nakon što odaberete pravi tekući ruž, važno je usvojiti nekoliko pravila o njegovom nanošenju.


Na prvom mjestu je balzam za usne koji ne smijete zaboraviti, a zatim i olovka u boji odabranog ruža kojom ćete uokviriti usne. Tekući ruž zatim pažljivo nanesite u dva sloja, a nakon svakog nanošenja višak uklonite blagim tapkanjem papirnatom maramicom. Na ovaj način ste osigurali da vaša šminka bude postojana i nećete morati brinuti o čestom popravljanju.

No, kada dođe trenutak za to, morate znati način na koji je najbolje nanijeti novi sloj ruža na već postojeći.


Brojni svjetski poznati vizažisti govorili su o ovoj temi otkrivajući svoje načine za najbrže i najlakše popravljanje tekućeg ruža, kako bi i nakon popravka usne izgledale svježe i uredno.

Njihov prvi i najvažniji savjet je, ako ste u mogućnosti, vlažnom maramicom za skidanje šminke prvo potpuno uklonite ostatke prethodno nanesenog ruža. Nakon toga će usne postati vlažnije i mekše te samim tim i spremne za novo nanošenje ruža.

A što ako ne možete ponoviti šminkanje usana „od nule“


Ako nemate dovoljno vremena za kompletno uklanjanje i ponovno nanošenje ruža, predlaže se da maramicom uklonite samo šminku s unutarnjeg dijela usana, dok rubove možete ostaviti netaknute. Zatim po sredini usana možete ponovo nanijeti ruž koji će nakon ovog postupka izgledati urednije i svježe.

Druga mogućnost je da, osim tekućeg, uvijek sa sobom nosite i klasični mat ruž u istoj nijansi, koji ćete nanijeti samo po sredini usana kada vaše usne zatrebaju popravak. Na taj način ćete postići isti željeni efekt.

Pročitaj više o: Kako najbolje nanijeti kompaktni puder

Za ovaj izgled preporučujemo

 • Maybelline New York SuperStay Matte Ink Believer

  Naručite odmah
 • Maybelline New York SuperStay Matte Ink Heroine

  Naručite odmah
 • Maybelline New York SuperStay Matte Ink Romantic

  Naručite odmah
 • Maybelline New York SuperStay Matte Ink Pioneer

  Naručite odmah
 • Maybelline New York SuperStay Matte Ink Loyalist

  Naručite odmah
 • Maybelline New York SuperStay Matte Ink Dreamer

  Naručite odmah
 • Maybelline New York SuperStay Matte Ink Lover

  Naručite odmah
 • Maybelline New York SuperStay Matte Ink Voygaer

  Naručite odmah

Povezane teme: ruž

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentari ( 0 )

Registrirajte se kako biste mogli ostaviti komentar

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

4 nijanse ruža koje će obilježiti jesen

Ove jeseni od branda Maybelline New York stiže fantastična kolekcija ruževa Color Sensational Smoked Roses, koja će donijeti trend smokey lips i na na...