Kako promijeniti oblik svojih obrva

Jeste li se ikada zapitali što je svrha oblikovanja obrva? Ne, one nisu same po sebi „ukras” na vašem licu - one su sastavni dio vašeg pogleda! Pravilno oblikovane obrve samo će još više istaknuti ljepotu očiju i učiniti vas apsolutno neodoljivom, a kako bi teorija zaživjela u praksi morate se pridržavati samo jednog pravila: nikad, ali nikad ne pokušavajte potpuno promijeniti prirodni izgled svojih obrva! U protivnom ćete plaćati ceh barem sljedećih mjesec dana tj. dok ponovo ne izrastu.

Ne pretjerujemo kad vam kažemo da oblik obrva u potpunosti može promijeniti vaš osobni opis. Također, vrlo lako može promijeniti i dojam koji ostavljate na okolinu. Bjesni, tužni ili agresivni - sve ove emocije na licu „ispisuju” upravo obrve (i oči). Na primjer, tanke obrve mogu učiniti da izgledate krhko i osjetljivo, dok deblje čine da izgledate mlađe. Oštar luk simbolizira strogost, a duge, spuštene obrve, asociraju na tugu.

Ima puno razloga za oprez, ali ne brinite, mi ćemo vam pomoći da kroz proces promjene oblika obrva prođete što je bezbolnije moguće.

Ako ste već pokušali i niste imali uspjeha, odložite pincetu na neko vrijeme. Pričekajte da obrve ponovo narastu, a onda, prateći prirodnu liniju obrva napravite korekcije koje će vam najbolje pristajati. Tako ćete uvijek biti IN.

Korak po korak

Mnogi vjeruju da je oblik obrva izravno uvjetovan oblikom lica. Ali nije baš tako. Iako se može reći da izduženom licu najbolje pristaju ravne obrve koje će ga vizualno „skratiti”, dok okruglom licu pristaju guste obrve pri korijenu nosa i tanke uz sljepoočnicu, najljepši oblik obrva dobit ćete ako ne budete previše mijenjali njihov prirodni izgled!

Zato je nužno prvo odrediti gdje bi obrve trebale početi, a gdje završiti. Prateći njihov prirodni oblik, pincetom uklonite dlačice koje smatrate viškom, ali ne pretjerujte! Unutarnji rub bi trebao završiti kod vanjskog ruba nosnica, a vrh luka se treba nalaziti točno iznad sredine oka.

Ako niste previše vješti, a ne želite zbog ovoga posjećivati kozmetičke salone, savjetujemo vam da kupite šablonu za obrve koja najviše odgovara vašem prirodnom obliku. Tako ćete precizno znati gdje treba počupati višak, a gdje trebate olovkom popuniti obrve. Istovremeno, šablona će vas spriječiti da počupate više nego je potrebno.  

Obrve prvo popunite/iscrtajte okvir pa tek onda uzmite pincetu u ruke. Ne zaboravite da obrve nikako ne smijete podizati prilikom čupanja pa se trudite cijelo vrijeme imati opušten izraz lica. Samo par uklonjenih dlačica može činiti ogromnu razliku, zato ne koristite uvećavajuće zrcalo kako ne biste pretjerale i previše ih istanjile. Problem dužine dlačica riješit ćete tako što ćete ih prvo počešljati prema gore, a potom vrhove koji strše skratiti škaricama.

Ako morate izaći iz kuće i nemate vremena čekati da crvenilo na koži prođe, prekrijte ga pomoću korektora.

U specijalnim prilikama, lijepo počešljane obrve možete dodatno urediti i fiksirati posebnim gelovima. Oni su jako pogodni jer se jednostavno nanose, a njihov efekt je vidljiv čak i nekoliko dana. Boju odaberite tako što ćete uzeti samo jednu svjetliju ili tamniju nijansu od svoje prirodne boje obrva, i naravno, uvijek vodite računa o boji kose.

 

A post shared by Maybelline New York (@maybelline) on

U odnosu na oblik očiju…

Sitne oči zahtijevaju tanke obrve s blagim lukom, dok krupnooki sebi mogu priuštiti deblje obrve. Problem razmaknutih očiju riješit ćete ocrtavanjem u predjelu iznad korijena nosa, dok se problem primaknutih očiju rješava tako što ćete pincetom odstraniti malo više dlačica između obrva, a olovkom produžiti dio uz sljepoočnicu. Tužne oči učinite veselijima tako što ćete docrtati krajeve i blago ih uviti prema gore, a problem spuštenih kapaka riješite formiranjem luka i čupanjem obrva isključivo s donje strane i to od sredine prema van.

 

Pročitajte još o: Make Up In The City 3 - 6. epizoda - Brows do's and don'ts - Dunja Jovanić

Povezane teme: obrve

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentari ( 0 )

Registrirajte se kako biste mogli ostaviti komentar

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Makeup trendovi koji ne bi smjeli doživjeti come back

Ono što nas je do jučer činilo seksi i privlačnim, već sutra može postati demode i estetski neprihvatljivo...