Kako se pravilno koristi maska za lice od gline?

Pored svakodnevne jutarnje i večernje rutine njege lica, nekada treba ugoditi sebi i svojoj koži i „razmaziti se“ dodatnim korakom u beauty ritualu. Prema tome, dva do tri puta tjedno se možete počastiti kućnim detox tretmanom maskama za lice od gline, a mi vam predstavljamo detaljne upute za njihovu uporabu.

Kako je pravilno nanijeti?


Prije svega je važno znati da se maske za lice uvijek nanose na čistu kožu pa je potrebno temeljito ukloniti šminku micelarnom vodom (ako ste našminkane), a potom i umiti lice. Tako ćete pripremiti kožu za nanošenje maske od gline koju uvijek nanosite u tankom sloju jer je samo mala količina proizvoda potrebna da „napravi svoj posao“.

Imajte na umu da ovu vrstu maske možete nanositi na cijelo lice ili samo lokalno na dijelove lica. Možete se koristiti i multimasking tehnikom i staviti različite varijante na različite dijelove lica kako bi odgovorile na njihove drugačije potrebe.

Koliko je dugo treba držati  na licu?


Držanje maske od gline predugo na licu jedan je od najvećih beauty grijehova. Kako ne biste pravile ovu grešku, ne pretjerujte i zapamtite da je 10-15 minuta sasvim dovoljno za optimalne rezultate. Ne dozvolite da vam se maska potpuno osuši na licu jer to može dovesti do dehidracije kože, a to zasigurno želite izbjeći.

Kako je najlakše skinuti?

Kako biste je na najbrži način uklonile, prvo lagano vlažnim prstima omekšajte osušenu masku na licu. Nakon toga je samo jednostavno isperite mlakom vodom masirajući lice kružnim pokretima.

Na kraju posušite lice blago tapkajući ručnikom i nanesite kremu za hidrataciju kako bi upotpunile ovaj kućni spa ritual.

Pročitaj više o: 5 proizvoda za njegu kože kojih se ne odričemo

Za ovaj izgled preporučujemo

  • L'Oréal Paris Pure Clay Purify Mask

    Naručite odmah
  • L'Oréal Paris Pure Clay Glow Mask

    Naručite odmah
  • L'Oréal Paris Pure Clay Exfo Mask

    Naručite odmah

Povezane teme: maske za lice

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentari ( 0 )

Registrirajte se kako biste mogli ostaviti komentar

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

5 razloga da eksfolijacija postane dio vaše beauty rutine

Pitate se kako uvijek imati svježe i blistavo lice, ali i zauvijek se osloboditi nesavršenosti kako bi vam šminka izgledala besprijekorno...