Kako spriječiti loš izgled pudera na licu

Podloga za šminku vrlo je važna želite li da vaš make-up izgleda savršeno. Kad je riječ o tekućem puderu, pravila se razlikuju ovisno o tipu kože. Tako, odabirom pogrešnog proizvoda možete izazvati potpuno pogrešan efekt, te će vaše lice djelovati previše masno ili previše suho, neće imati blistavi sjaj, teško ćete prekriti nepravilnosti, a može se dogoditi da postignete efekt “maske”.

Predstavljamo vam 6 najvećih pogrešaka pri nanošenju pudera:

1. Ne radite piling lica redovito

 

 


Puder neće izgledati lijepo na suhom licu. Stoga, trebate napraviti piling i ukloniti mrtve stanice s površine kože. Radite piling redovito jer će vaše lice biti glatko i spremno za nanošenje pudera, a proizvodi za njegu lica djelovat će efikasnije.  

2. Koristite pogrešnu nijansu pudera

Odgovarajuća nijansa pudera iznimno je važna za savršen izgled vašeg lica. Efekt takozvane “maske” koji se dobiva odabirom pogrešne nijanse pudera nikad ne izgleda lijepo. Stoga je vrlo bitno pri kupnji posavjetovati se s stručnim licem. Tako ćete biti sigurne da ste odabrale pravu nijansu koja se neće razlikovati od boje vašeg tena. 

3. Ne koristite primer 

Uvijek koristite primer prije nanošenja pudera. On će napraviti savršenu podlogu za šminku, te će vaš puder izgledati nježno i baršunasto, a šminka na vašem licu će trajati dulje. Primer također može pomoći u rješavanju svakodnevnih problema kao što su matiranje lica i prekrivanje crvenila.

4. Koristite puder koji ne odgovara vašem tipu kože

 

 


U današnje vrijeme vrlo je lako pronaći pudere za različite tipove kože. Imate li masnu, suhu, problematičnu ili osjetljivu kožu – nećete imati problem pri kupnji pudera. 

5. Ne koristite puder u prahu

Puder u prahu je ključ za dugotrajni make-up, a vrlo je važna njegova upotreba kod djevojaka s masnom kožom. Ovaj proizvod će matirati vašu kožu, zadržat će šminku na mjestu, a idealan je kao podloga za nanošenje bronzera i rumenila. 

6. Ne koristite “alate” za nanošenje pudera

 

 


Različite formule pudera zahtijevaju i različite tehnike nanošenja. Neke je najbolje nanositi prstima, a za druge je od iznimne važnosti nanositi ih spužvicom ili odgovarajućim kistom za puder. Najbolje je zatražiti savjet od stručnjaka pri kupnji pudera, ili same isprobajte sve tehnike i odredite koja vam najviše odgovara. 

Pročitaj više o: Tri savjeta za postojanost tekućeg pudera​

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Maybelline New York Fit Me 130 Buff Beige

    Naručite odmah
  • Maybelline New York Superstay 24H

    Naručite odmah
  • Maybelline New York Affinitone Mineral

Povezane teme: šminka, lice, sjenčanje lica , njega , tekući puder , puder , mat

3/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentari ( 0 )

Registrirajte se kako biste mogli ostaviti komentar

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommend

Pomladi kožu uz samo dva sastojka

Ova dva sastojka u kombinaciji čine čuda za blistavost, hidrataciju i pomlađivanje kože...