Kako spriječiti nakupljanje sjenila na pregibu kapka

Dosta je bilo! Zaista to mislimo i otvoreno kažemo jer nam je već dosadilo stalno iznova pokušavati kreirati savršeni make-up koji nam za tili čas pokvari sjenilo koje se nakupi u pregibima kapka. Ovo zaista može djelovati odbojno, a to nikako ne želimo sebi uraditi.

Ako i tebi nakupljanje sjenila zadaje glavobolju i probleme, onda je vrijeme da se pozabaviš tehnikom nanošenja i svladaš neka osnovna pravila.
 

Ne podcjenjuj važnost baze!

Uporaba baze za sjenila podjednako je važna kao i uporaba baze za lice u kreiranju savršenog make-upa. Baza za sjenila razlikuje se od primera koji se nanosi na lice po svojoj formuli koja na kapcima ostavlja nevidljivi sloj (film) koji sprječava nakupljanje sjenila u pregibu kapka. Baza za sjenilo može se nanositi prije ili poslije tekućeg pudera.

Biraj samo sjenila u prahu

Kako ne bi imala problema s nakupljanjem sjenila u pregibu kapka jednostavno zaboravi na tekuća i masna sjenila. Ovakva sjenila su podložnija klizanju i „deformiranju“. Preporučujemo ti da se zadržiš na paleti sjenila u prahu. Idealna paleta za svakodnevnu uporabu, kako za poslovne prilike tako i za opuštene večeri s prijateljima, je Color Riche La Palette od L’Oreal Paris i to u Nude varijanti. Ova paleta sadrži 10 nijansi i kist za nanošenje koji ti može puno pomoći u misiji zvanoj „izbjegnite nakupljanje sjenila u pregibu kapka“. Uz pomoć kista sjenila se lako nanose i blendaju čime ćeš izbjeći gomilanje proizvoda na određenim mjestima. Sjenila u prahu imaju dobru prekrivnu moć, a njihove boje zadržavaju intenzitet tijekom dužeg vremena. Tekstura sama po sebi ne dozvoljava neželjeno razmazivanje i nakupljanje u pregibima kapka.

Korektor prije sjenila


Ovo je samo jedan od trikova kojima se služe poznati vizažisti. Umjesto primera, nanesi svoj omiljeni korektor za prekrivanje sitnih nedostataka. Korektor je idealna zamjena za bazu i predstavlja odličnu podlogu za nanošenje sjenila u prahu. Preporučujemo ti da upotrijebiš True Match korektor koji se vrlo lako nanosi i savršeno stapa s bojom tvog tena.

Tekući puder prije sjenila

Još jedan od trikova velikih vizažista za koji mnogi nisi čuli. Kada nanosiš tekući puder na lice, slobodno nanesi malu količinu proizvoda i na kapke i dobro ga izblendaj. To će biti idealna podloga za kasnije nanošenje sjenila koje se neće nakupljati u pregibu kapka. Naša preporuka je ponovo tekući puder iz True Match kolekcije. Ovaj puder se prilagođava boji kože i čini je nježnom i vrlo glatkom. Još jedna dobra strana ovog proizvoda je što ga možeš nanijeti u maloj količini kako bi dobila nježnu, delikatnu završnicu ili pak u nešto većoj količini za bolje prekrivanje i jači intenzitet sjenila. Nanesen prije sjenila, True Match tekući puder zaustavit će neželjeno nakupljanje sjenila u pregibu kapka. Savršeno, zar ne?

Pročitajte više o: Oružje za zavođenje: Naučite kako našminkati oči u skladu s njihovom bojom!

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Loreal Color Riche La Palette Nude

  • L'Oreal Paris True Match Concealer

    Naručite odmah
  • True Match L'Oreal Paris

Povezane teme: šminka, sjenila za oči , oči

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Sjajilo za usne koje se ne razmazuje i postojano je čak do 16h – da, moguće je! Predstavljamo Shine Loud sjajilo za usne!

Dolazak jeseni u nama budi novi entuzijazam kad je šminka u pitanju, pa u svoje toaletne torbice dodajemo boje i kolorite koji odgovaraju tom dobu. Pr...