Kako zaštititi kožu od niskih temperatura?

Iako je sunce poznato kao glavni neprijatelj kože, zima i hladnoća joj također mogu naškoditi. Hladan vjetar i suhi zrak i promjene temperature nakon ulaska u toplije prostore isisavaju vlagu iz kože pa ona često zimi zna biti suha i raspucala.  Isušena koža zateže i svrbi, a sve to uzrokuje i ubrzano stvaranje bora i staranje kože.

Upravo zbog toga, kožu za zimu i hladnoću treba jako dobro pripremiti i tijekom hladnih dana je dodatno njegovati.


Zdrava koža počinje uravnoteženom i pravilnom prehranom, a najbolji rezultat postiže se tek onda kada kontiniurano hranimo kožu iznutra.

Za nju je posebno važan unos omega 3-masnih kiselina koje kožu, ali i kosu, čine ljepšom i zdravijom.

Vruće kupke i preduga tuširanja eliminiraju zaštitna ulja iz kože čime se koža dodatno isušuje. Najbolje za kožu je kratko tuširanje u toploj vodi, a odmah nakon tuširanja, dok je koža još vlažna i pore otvorene, na kožu nanesite hidratantnu kremu koja će je nahraniti.
 


Piling lica pomaže da se uklone mrtve stanice s površine i omogućava bolje prodiranje hidratantnih krema u kožu. Ukoliko je koža lica izrazito suha, trebalo bi izbjegavati piling sa granulicama koje u ovom slučaju mogu djelovati pregrubo. Budući da se vlaga kože smanjuje, tijekom hladnijih dana, treba izbjegavati upotrebu sapuna, a koristiti kremaste ili gelaste proizvode na bazi ulja, koji ne smanjuju hidratantnost kože.


I ne zaboravite, tijekom hladnoće nužno je i unositi dovoljno tekućine, osobito toplih napitaka, te izbjegavati alkohol i kofein.

Pročitaj više o: Pripremite svoju kožu za hladnije dane

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentari ( 0 )

Registrirajte se kako biste mogli ostaviti komentar

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se