Konturing u hladnim zimskim danima

Da za njegu kože zimi vrijede nešto drugačija pravila nego ljeti, vjerojatno si već znala. A jesi li znala da postoje i drugačija pravila za zimski konturing? Konturiranje lica zimi znači dvije stvari:

1. Ostavi jaki bronzer da čeka ljeto. 

2. Ubaci malo boje u svoju konturing rutinu.

Konturing u hladnim zimskim danima

Kako se makeup trendovi sada smjenjuju brže od godišnjih doba, predlažemo da iskoristiš priliku i ove zime isprobaš ovaj topli konturing.

Evo zašto zimski konturing

Naša je koža zimi manje izložena suncu, pa je očekivano i bljeđa. Svjetla koža intenzivno konturirana bronzerom, pogotovo na zimskom svjetlu, može djelovati pomalo prljavo i zapušteno. Zato je važno da u svom neseseru ne budu samo proizvodi za konturiranje lica, već i nešto što će tvom licu dati malo zdrave boje. Rumenilo u boji nježne šljive ili ružičaste nijanse koje ćeš dodati svojoj rutini za konturiranje lica, mogu u potpunosti osvježiti tvoj zimski konturing.

Konturing u hladnim zimskim danima

Najbolje konturiranje lica zapravo imitira prirodne sjene i prirodno stanje kože. Ne čudi onda što zimi želimo proizvesti taj pomalo “zarumenjela se od hladnoće” efekt. Izgleda zdravo, lijepo i prirodno.

Zimska makeup rutina

Što se osnovne rutine koja prethodi konturingu tiče, ona je zimi nešto drugačija. Važno je prije svega dobro nahraniti kožu hranjivim kremama. Imaj na umu da će ti više odgovarati masnija nego hidratantna krema ako je vrlo hladno. Slično vrijedi i za tekući puder.

Konturing u hladnim zimskim danima

Dobar tekući puder je must

Ok, biraš tekući puder za masnu kožu ako je tvoja koža masna, a tekući puder za osjetljivu kožu ako je tvoja koža osjetljiva. Taj je dio jednostavan. Ali suha koža je zimi pred velikim izazovom i treba je zaštititi na sve moguće načine. Uloga koju tekući puder ima zimi nešto je kompleksnija – osim što za cilj ima ujednačiti ten, tekući puder zimi štiti kožu od hladnoće. Za zimu zato tekući puder treba imati bogatiju formulu.

Zimski konturing, odmah!

Nanošenje pudera izvodiš na svoj omiljen način – prstima, spužvicom, a uvijek je praktična i četkica za tekući puder. Korektor nanesi na područje oko očiju i gdje god je potrebno, nježno utapkavajući ga prstima. Kada si napravila dobru bazu, slijedi uobičajeni, a opet nešto drugačiji konturing. Proizvodi za konturiranje lica u zimskim mjesecima dakle dobivaju obojeno pojačanje: rumenila!

Konturing u hladnim zimskim danima

A možeš ih koristiti na dva načina:

1. Napravi svoj uobičajeni konturing, ali najsvjetlijim bronzerom i u tankom sloju. Zatim odaberi nijansu rumenila koja odgovara tvom licu (biraj ga prema nijansi kože). Istom četkom za konturing na ista mjesta gdje si nanijela bronzer nanesi i dašak boje. Sasvim lagano prijeđi preko dijelova lica, svaki put ovlaš nanoseći malo rumenila na četku.  Voilà! Lice će dobiti trenutnu toplinu, što je željeni učinak onoga što zovemo zimski konturing.

2. Isprobaj varijantu konturiranja lica samo rumenilom, ali za ovu opciju upotrebi zagasite nijanse rumenila: nježna šljiva, zagasito ružičasta ili blaga terakota. Nemoj pretjerati s bojom, imaj na umu da želiš postići efekt blage sjene i prirodnu zdravu zimsku kožu lica.

Pročitaj još: Make-up savjeti za dame s tankim usnama

Za ovaj izgled preporučujemo

  • L'Oreal Paris Infaillible 24 Hour Fresh Wear Amber

    Naručite odmah
  • L'oreal Paris Infaillible Primer Anti-Fatigue

    Naručite odmah
  • L'Oreal Paris Infaillible Blush Paint Palette 02 Amber

  • L'Oreal Paris Infaillible Matte

    Naručite odmah
0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentari ( 0 )

Registrirajte se kako biste mogli ostaviti komentar

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se