Koristite olovku za usne na pravi način

Tijekom posljednjih nekoliko godina olovka za usne se zasluženo našla među obveznim proizvodima za savršeni make-up look. Ne postoji djevojka koja bar jednom nije upotrijebila ovaj „čarobni štapić“ bilo iz želje da svoje usne učini vizualno punijima ili da ih uokviri i spriječi razmazivanje ruža. No, jeste li sigurne da znate kako se pravilno koristi?

Pitali smo make-up stručnjake koja su to pravila kojih se moramo pridržavati kada koristimo olovku za usne i evo njihovih odgovora:

Nijansa olovke u skladu s nijansom ruža


Jedna od najčešćih pogrešaka je upotreba izrazito tamnije olovke za usne u odnosu na boju ruža. Ako pokušavate svoje usne učiniti vizualno punijima, pretamna olovka vam neće pomoći u tome, već će učiniti da izgledate starije, a vaše usne će izgledati umjetno.

Dobro razmažite olovku

Ova stavka je vrlo važna, osobito kada na usnama imate ruž u nekoj nude nijansi. Prvo blago iscrtajte i uokvirite usne olovkom, a potom lagano pređite prstom preko. Tako ćete izbjeći oštre linije po rubovima usana koje ostavljaju dojam nevješte ruke. A o tome kako loše nanesena olovka može pokvariti cijeli dojam mislimo da nema potrebe govoriti.

Slijedite prirodni oblik usana


Većina djevojaka iscrtava usne izvan njihove prirodne linije, što je velika pogreška. Olovka koja vidljivo prelazi prirodnu liniju usana doista djeluje neuredno i odbojno. Za prirodan izgled i savršeno našminkane usne važno je da olovka prati oblik usana koji vam je dala priroda.

A kada niste sigurne koja je vaša nijansa?

Da, svaka od nas ima trenutke kada nije sigurna koju nijansu treba izabrati i tada je najbolje igrati na sigurno i odlučiti se za olovku neutralnih boja. Tako je, na primjer, olovka u nude nijansi uvijek dobar izbor, naročito za djevojke koje nisu toliko vješte u iscrtavanju usana. Osim toga, nude se savršeno uklapa s ostatkom make-up izgleda i idealan je izbor kako za dnevnu, tako i za večernju varijantu.

Pročitaj više o: Najveći beauty trikovi djevojaka koje su uvijek savršeno našminkane

Za ovaj izgled preporučujemo

  • L'Oréal Paris Lip Liner Couture by Color Riche 285 Pink Fever

  • L'Oréal Paris Lip Liner Couture by Color Riche 461 Scarlet Rouge

Povezane teme: usne

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Top 10 crvenih ruževa za usne

Jedan od najprepoznatljivijih simbola ženstvenosti, seksepila, hrabrosti i elegancije, bez sumnje je oduvijek je bio, crveni ruž...