Kratka povijest maskare

Njezina povijest seže skoro 6000 godina unazad. Ipak, postoji mnogo činjenica i detalja koji su vam, sasvim sigurno, nepoznati.

Stari Egipat


Maskara, nalik onoj koja se danas koristi, nastala je početkom 19. stoljeća, kada je za potrebe kraljice Victorije, francuski kemičar koristeći petrolej gel napravio proizvod za kojim su kasnije poludjele sve pripadnice ljepšeg pola. Kasnije, 1913. godine T.L. Williams je osmislio nešto slično za svoju sestru Maybel. Williams je kasnije, pokrenuo tvrtku koja se bavila proizvodnjom maskare, a koja je nosila ime njegove sestre. Zvuči vam poznato? Maybelline!

Malo preciznija varijanta

 

Iako vrlo popularne, maskare su u to vrijeme bile prilično nezgodne za precizno nanošenje. Tako s vremenom ovaj proizvod doživljava razne transformacije i polako evoluira u suvremeniju varijantu – „cake“ maskaru, napravljenu na bazi sapuna i ugljena. Koristila se tako što se specijalna četkica umakala u smjesu i nanosila na trepavice.

Pedesete i četkica kakvu danas poznajemo

 

A post shared by Maybelline New York (@maybelline) on


Prva četkica u obliku sličnom današnjem nastala je 1957.godine. Malo kasnije, sedamdesetih godina dvadesetog stoljeća, maskara postaje hit u svijetu zahvaljujući poznatoj Twiggi, čije guste i dugačke trepavice i danas nadahnjuju žene širom svijeta. 1971. godine Maybelline New York predstavlja svoju Great Lash maskaru, koja i nakon toliko godina ne prestaje oduševljavati sve ljubitelje maskare.

Danas


Teško možemo nabrojati tipove i oblike maskara koje danas možemo naći na svakom koraku. Veliki izbor maskara zadovoljava ukuse i zahtjeve i najizbirljivijih djevojaka. I nakon tolikih godina i svih promjena kroz koje prolazi, maskara ostaje jedan od najboljih izuma make-up industrije. I neizostavni dio ženske kozmetičke torbic.

Pročitaj više o: Make Up in the City 2: 12. epizoda – Dvoboj maskara (VIDEO)

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Maybelline New York Great Lash

    Naručite odmah
  • Maybelline New York Lash Sensational Limited Edition

  • Maybelline New York The Colossal Big Shot Volum’ Express Mascara

Povezane teme: maskara

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentari ( 0 )

Registrirajte se kako biste mogli ostaviti komentar

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Makeup trendovi: proizvodi koji su nas oduševili ovog travnja

Pogledaj koji su to must have proizvodi u travnju, koje ćeš sigurno rado koristiti u svojim budućim, proljetnim makeup pothvatima...