Laminacija obrva: sve što ste željeli znati

Mi žene znamo koliko su obrve važan dio lica, kako za naglašavanje oblika lica, tako i za bolji izgled cjelokupnog makeup-a, ali i za samo podizanje samopouzdanja, a lijepo oblikovane guste obrve, poput onih koje viđaš na naslovnim stranama časopisa, više nisu toliko nedostižne. Posljednjih godina se pojavio sve veći broj postupaka za oblikovanje, isticanje i bojenje obrva, a mi ti objašnjavamo zašto je najnovija hit procedura, laminacija obrva, postala najtraženiji estetski zahvat u salonima ljepote.

Laminacija obrva: sve što ste željeli znati

Što je to laminacija obrva?

Laminacija obrva je još jedan u nizu popularnih trendova u salonima ljepote, kojem se okreće sve veći broj djevojaka, koje nisu imale tu sreću da se rode s lijepim, popunjenim, gustim i poslušnim obrvama koje su savršeno zakrivljene i oblikovane.

Ono što je interesantno kod ovog trenda je to da ga rado isprobavaju i starije žene, ali i mlade djevojke. To je možda zato što ovaj tretman ne mijenja drastično oblik i širinu obrva, već samo naglašava postojeće prirodne obrve i njihove prednosti, dok uklanja manje nedostatke.

Laminacija obrva je za razliku od procesa tetoviranja obrva i trajne šminke, potpuno bezbolna metoda, pomoću koje će obrve izgledati lijepo i njegovano, ali je učinak ove procedure puno kraći, nego da si se odlučila za trajnu šminku i traje samo do tri mjeseca.

Laminacija obrva: sve što ste željeli znati

Laminacija obrva - postupak

Sam postupak laminacije obrva, radi se uz pomoć supstance, koja se nanosi na obrve, zahvaljujući kojoj, dlačice obrva postaju zdravije, poslušnije, ljepše i pravilnijeg oblika. Procedura se obavlja u tri različite faze i prosječno trajanje tretmana laminacije obrva je sat vremena.

I faza laminacije obrva

Na samom početku, obrve se premazuju keratinom, kako bi se oštećene dlačice obrva obnovile, postale ispunjene, elastične, sjajne i glatke. Ovaj postupak naziva se modeliranje obrva i on se radi naročito zbog onih najneposlušnijih, tvrdih dlačica, koje se kreću u različitim smjerovima

II faza laminacije obrva

U sljedećoj fazi vrši se pigmentacija, kod onih dlačica obrva koje su oštećene i razrijeđene i koje su počele gubiti svoju izvornu boju. Obrve se premazuju pigmentima, koji ne smiju biti tamniji od prirodne boje kose, kako bi zadržale što prirodniji izgled.

III faza laminacije obrva

Posljednja faza laminacije obrva predstavlja premazivanje obrva posebnom vrstom keratina, koja sadrži vitaminske komplekse i esencijalne aminokiseline, koje doprinose bržem obnavljanju obrva.

Laminacija obrva: sve što ste željeli znati

Kako će tvoje obrve izgledati nakon laminacije obrva?

Nakon postupka laminacije, obrve će ti biti poslušnije i deblje i kretat će se u samo jednom smjeru, a asimetrične obrve će biti ujednačenije.

Nedostaci postupka laminacije obrva

Iako se ova vrsta tretmana sređivanja obrva, smatra jednim od najsigurnijih i najbezbolnijih na tržištu, cijene ovakvih tretmana u dobrim salonima su vrlo visoke, i to sve za tako kratko vrijeme trajanja efekta nakon tretmana.

Laminacija obrva: sve što ste željeli znati

Kako bi uštedjela, ipak se odluči za neki jeftiniji salon, nemoj se iznenaditi ako učinak nakon tretmana bude slabiji, jer ga mnogi saloni nude, ali ga izrađuju uz pomoć proizvoda niske kvalitete, koje mogu izazvati reakcije na tvojoj koži, a svi znamo koliko je koža oko očiju osjetljiva.

Isto tako, tretman nemoj raditi ako si prehlađena, imaš temperaturu, ili bilo kakvu bolest oka u obliku konjunktivitisa.

Savršene obrve bez muke

Ove i slične tehnike modeliranja obrva, stvarno iziskuju puno novaca i neuspjelih pokušaja, zato ti ipak predlažemo da se držiš provjerenih i isprobanih makeup proizvoda za uljepšavanje obrva, kao što su olovke za obrve, gelovi i pomade.

Pomoću njih ćeš, iz udobnosti svoje kuće, za puno manje potrošenih novaca, uspješno i precizno docrtati dlačice koje ti nedostaju, a uz pomoć gelova za obrve, one će ostati na mjestu, baš kao da si radila laminaciju obrva.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maybelline New York (@maybelline) on

Pročitaj još: Predstavljamo najbolje olovke za obrve

Za ovaj izgled preporučujemo

 • L'Oréal Paris Micro Tattoo Brow Artist Brunette

  Naručite odmah
 • Maybelline New York Total Temptation Brow Definer Blonde

  Naručite odmah
 • NYX Professional Makeup Micro Brow Pencil

  Naručite odmah
 • L'Oréal Paris Unbelievabrow 104 Chatain

  Naručite odmah
 • Maybelline New York Tattoo Brow Pomade 04 Ash Brown

  Naručite odmah
 • NYX Professional Makeup Micro Brow Pencil

  Naručite odmah
 • YSL Couture Brow Slim

  Naručite odmah
 • Maybelline New York Tattoo Brow Gel Medium Brown

  Naručite odmah

Povezane teme: šminka, oči , obrve, YSL, nyx, NYX Professional Makeup , Maybelline New York, L'Oréal Paris, estetska kirurgija, laminacija obrva

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentari ( 0 )

Registrirajte se kako biste mogli ostaviti komentar

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Otkrij koji oblik obrva pristaje baš tebi!

One su te koje uokviruju i stoga ih je potrebno prilagoditi obliku lica, frizuri, godinama… Savršen oblik obrva još će više istaknuti ljepotu očiju, s...