Ljetna rutina njege kože 

Visoke temperature i vlažnost zraka su faktori koji imaju vrlo negativan utjecaj na našu kožu, stoga joj tijekom ljetnog doba moramo pružiti svu potrebnu njegu. 

Mi vam donosimo nekoliko jednostavnih savjeta kojima se ovog ljeta morate služiti, želite li da vaše lice izgleda savršeno. 

Čišćenje lica i piling


Osnovno pravilo idealne njege kože je njeno temeljito čišćenje. Na površini kože se svakodnevno skupljaju nečistoće i veliki broj mrtvih stanica koje se pravilnim čišćenjem moraju ukloniti.

Neovisno o tome koliko kvalitetnih preparata za njegu kože koristite, niti jedan od njih neće imati pravi učinak ako prethodno pravilno ne očistite kožu.

Pored svakodnevne rutine čišćenja kože ujutru i navečer, potrebno je u rutinu čišćenja uvesti i piling. Odaberite proizvod za eksfolijaciju koji vam najviše odgovara i nanesite ga blagim kružnim pokretima, a zatim lice dobro isperite. Za najbolje rezultate, preporučujemo da piling lica napravite 2-3 puta tjedno. 

Kad se radi o svakodnevnoj njezi, lice je potrebno čistiti micelarnom vodom, gelom ili mlijekom, koje će ukloniti sve nečistoće, znoj, tragove šminke, i sve to bez isušivanja kože. Vodite računa pri odabiru proizvoda, jer je većina prilagođena određenom tipu kože, te je bitno odabrati onaj koji najviše odgovara vašem. 

Hidratacija


Korištenje hidratantne kreme predstavlja obavezni dio dnevne i noćne njege i od velikog je značaja za vašu kožu. Redovito korištenje ovakve kreme usporava proces starenja, održava mekoću vaše kože i osigurava joj svu potrebnu hidrataciju.

Zato neka ovaj korak bude obavezan dio vaše dnevne i večernje rutine. 

Zaštita od sunca


Kako biste najbolje zaštitile svoju kožu od štetnih sunčevih zraka svakodnevno koristite kremu sa zaštitnim faktorom. Odlučite se za onu koja je otporna na znoj i koja će vašoj koži pružiti dodatnu hidrataciju, a ima zaštitni faktor 30 ili više.

Kremu nanesite 15 do 30 minuta prije izlaganja suncu, a ponovno nanošenje je obavezno nakon kontakta s vodom, treninga ili brisanja lica ručnikom. 

Micelarna voda
Ovaj proizvod je s razlogom postao jedan od najpopularnijih u svijetu. Obogaćena molekulama micelima koje na nečistoće, masnoću lica i ostatke šminke djeluje kao magnet, te vašoj koži osiguravaju savršenu čistoću, micelarna voda predstavlja jedan od najvažnijih koraka kad je svakodnevna njega lica u pitanju. Ne zahtijeva ispiranje, te ju možete koristiti u svakoj prigodi, kad osjetite potrebu za čišćenjem lica, a to se posebno odnosi na ljetni period kada koža luči više sebuma i zadržava više nčistoć. 

Maske za lice


Kao što smo već spomenuli, tijekom ljeta puno više faktora ima negativan utjecaj na našu kožu nego tijekom drugih godišnjih doba. Pored svih obaveznih koraka koje smo već naveli, vrlo je važno spomenuti i maske za lice koje su tijekom ljetnih dana idealne za brzu detoksifikaciju vaše kože.

L'Oréal Paris Pure Clay maske za lice od gline imaju višestruku namjenu te su pogodne za rješavanje različitih problema, kao što su reguliranje masnoće kože lica, pročišćavanje pora i detoksfikacija. Odaberite onu koja najviše odgovara vašem tipu kože i uživajte u svim blagodatima koje vam pruža.

Pročitaj više o: Priprema kože za ljeto by Isabella Rakonić​

Za ovaj izgled preporučujemo

  • L'Oreal Paris Micellar Water

    Naručite odmah
  • L'Oreal Paris Dermo Extraordinary Clay Purify Mask

    Naručite odmah
  • L'Oreal Paris Dermo Extraordinary Clay Exfoliat Mask

    Naručite odmah
  • L'Oréal Paris Pure Clay Wash Gel Black

Povezane teme: lice, njega , maske za lice, ljeto

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Mikro highlighting ili Dream Girl look je trend koji nam se svidio s TikTok-a!

Odlučili smo ti predstaviti trend koji je pokorio društvene mreže i pomoći ti da samostalno postigneš ovaj izgled poznat kao Dream Girl Look...